Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Koláčky s tvarohovým krémem a drobenkou

Koláčky s tvarohovým krémem a drobenkou

Ingredience

100 ml mléka, vlažné
½ kostky droždí
250 g hladké mouky
180 g másla
špetka soli
50 g krystalového cukru
1 vejce
kůra z 1/3 citronu
1 vejce na potření, rozšlehané
NA NÁPLŇ
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
pár kapek citronu
1 polotučný tvaroh ve vaničce
80 g moučkového cukru

Postup přípravy

Z mléka a droždí nechte vzejít kvásek. Zpracujte v robotu do hladkého těsta všechny další ingredience. Z těsta vytvořte 25g kuličky a nechte je kynout na plechu s pečicím papírem. Zatím připravte náplň. V rendlíku smíchejte mléko, pudink, šťávu z citronu a cukr a vařte, až pudink zhoustne. Nechte vychladnout a vmíchejte tvaroh. Troubu rozehřejte na 160 °C. Do vykynutých kuliček udělejte asi 5cm důlky. Okraje koláčků potřete rozšlehaným vejcem a důlky naplňte pomocí cukrářského sáčku pudinkovou směsí. Koláčky posypte drobenkou z 50 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g cukru a 1/3 lžičky skořice. Pečte 15–18 minut.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty