×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Koláčky s tvarohovým krémem a drobenkou

Další recepty a články

Cizrnová polévka s pestem a...
Cizrnová polévka s...
Cizrnová polévka s pestem a...
Cizrnová polévka s pestem a...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...

Koláčky s tvarohovým krémem a drobenkou

Co budete potřebovat

100 ml mléka, vlažné
½ kostky droždí
250 g hladké mouky
180 g másla
špetka soli
50 g krystalového cukru
1 vejce
kůra z 1/3 citronu
1 vejce na potření, rozšlehané
NA NÁPLŇ
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
pár kapek citronu
1 polotučný tvaroh ve vaničce
80 g moučkového cukru

Jak na to?

Z mléka a droždí nechte vzejít kvásek. Zpracujte v robotu do hladkého těsta všechny další ingredience. Z těsta vytvořte 25g kuličky a nechte je kynout na plechu s pečicím papírem. Zatím připravte náplň. V rendlíku smíchejte mléko, pudink, šťávu z citronu a cukr a vařte, až pudink zhoustne. Nechte vychladnout a vmíchejte tvaroh. Troubu rozehřejte na 160 °C. Do vykynutých kuliček udělejte asi 5cm důlky. Okraje koláčků potřete rozšlehaným vejcem a důlky naplňte pomocí cukrářského sáčku pudinkovou směsí. Koláčky posypte drobenkou z 50 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g cukru a 1/3 lžičky skořice. Pečte 15–18 minut.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláčky s tvarohovým krémem a drobenkou

Dezert Snadné Znáte z TV , 4. díl Magazín 9/2016 Počet porcí: 8
(0)

Co budete potřebovat

100 ml mléka, vlažné
½ kostky droždí
250 g hladké mouky
180 g másla
špetka soli
50 g krystalového cukru
1 vejce
kůra z 1/3 citronu
1 vejce na potření, rozšlehané
NA NÁPLŇ
250 ml mléka
1 vanilkový pudink
pár kapek citronu
1 polotučný tvaroh ve vaničce
80 g moučkového cukru

Jak na to?

Z mléka a droždí nechte vzejít kvásek. Zpracujte v robotu do hladkého těsta všechny další ingredience. Z těsta vytvořte 25g kuličky a nechte je kynout na plechu s pečicím papírem. Zatím připravte náplň. V rendlíku smíchejte mléko, pudink, šťávu z citronu a cukr a vařte, až pudink zhoustne. Nechte vychladnout a vmíchejte tvaroh. Troubu rozehřejte na 160 °C. Do vykynutých kuliček udělejte asi 5cm důlky. Okraje koláčků potřete rozšlehaným vejcem a důlky naplňte pomocí cukrářského sáčku pudinkovou směsí. Koláčky posypte drobenkou z 50 g hrubé mouky, 50 g másla, 40 g cukru a 1/3 lžičky skořice. Pečte 15–18 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Cizrnová polévka s pestem a...
Cizrnová polévka s pestem a...
Cizrnová polévka s pestem a...
Cizrnová polévka s pestem a...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...

Inspirujte se podobnými recepty