×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Koláčky s karamelizovanou cibulí a kozím sýrem

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Koláčky s karamelizovanou cibulí a kozím sýrem

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na tenká kolečka
250 ml červeného vína
75 g třtinového cukru
odrhnuté lístky ze 3–4 snítek tymiánu
+ celé snítky na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř
1 plát listového těsta
trocha mléka nebo prošlehané vejce
na potření
150 g kozího sýra – Sýr kozí přírodní
bloček 55%

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli. Přilijte polovinu vína a nechte ho téměř vyvařit. Pak přisypte cukr, tymián, sůl a pepř a 5 minut vařte. Zalijte zbytkem vína a opět počkejte, až se vyvaří. Předehřejte troubu na 180 °C. Z těsta vytvarujte 6 kruhů, čtverců nebo obdélníků. Okraje vytvarujte do vyššího lemu a každý koláček potřete mlékem nebo prošlehaným vejcem. Pečte 10 minut do světle zlaté barvy. Koláčky vyndejte z trouby, uprostřed stlačte vyboulená místa a naplňte je připravenou karamelizovanou cibulkou a posypte rozdrobeným kozím sýrem. Ozdobte tymiánem a pečte dalších 15–20 minut. Podávejte teplé nebo zastudena.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláčky s karamelizovanou cibulí a kozím sýrem

Snadné Pečení Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na tenká kolečka
250 ml červeného vína
75 g třtinového cukru
odrhnuté lístky ze 3–4 snítek tymiánu
+ celé snítky na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř
1 plát listového těsta
trocha mléka nebo prošlehané vejce
na potření
150 g kozího sýra – Sýr kozí přírodní
bloček 55%

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli. Přilijte polovinu vína a nechte ho téměř vyvařit. Pak přisypte cukr, tymián, sůl a pepř a 5 minut vařte. Zalijte zbytkem vína a opět počkejte, až se vyvaří. Předehřejte troubu na 180 °C. Z těsta vytvarujte 6 kruhů, čtverců nebo obdélníků. Okraje vytvarujte do vyššího lemu a každý koláček potřete mlékem nebo prošlehaným vejcem. Pečte 10 minut do světle zlaté barvy. Koláčky vyndejte z trouby, uprostřed stlačte vyboulená místa a naplňte je připravenou karamelizovanou cibulkou a posypte rozdrobeným kozím sýrem. Ozdobte tymiánem a pečte dalších 15–20 minut. Podávejte teplé nebo zastudena.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Angreštový džem s rybízem...
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Babiččina malinová šťáva
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Batát na grilu se špenátem a...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...
Brokolicová polévka nejen pro...

Inspirujte se podobnými recepty