×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Koláčky s karamelizovanou cibulí a kozím sýrem

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Koláčky s karamelizovanou cibulí a kozím sýrem

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na tenká kolečka
250 ml červeného vína
75 g třtinového cukru
odrhnuté lístky ze 3–4 snítek tymiánu
+ celé snítky na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř
1 plát listového těsta
trocha mléka nebo prošlehané vejce
na potření
150 g kozího sýra – Sýr kozí přírodní
bloček 55%

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli. Přilijte polovinu vína a nechte ho téměř vyvařit. Pak přisypte cukr, tymián, sůl a pepř a 5 minut vařte. Zalijte zbytkem vína a opět počkejte, až se vyvaří. Předehřejte troubu na 180 °C. Z těsta vytvarujte 6 kruhů, čtverců nebo obdélníků. Okraje vytvarujte do vyššího lemu a každý koláček potřete mlékem nebo prošlehaným vejcem. Pečte 10 minut do světle zlaté barvy. Koláčky vyndejte z trouby, uprostřed stlačte vyboulená místa a naplňte je připravenou karamelizovanou cibulkou a posypte rozdrobeným kozím sýrem. Ozdobte tymiánem a pečte dalších 15–20 minut. Podávejte teplé nebo zastudena.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláčky s karamelizovanou cibulí a kozím sýrem

Snadné Pečení Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

3 lžíce olivového oleje
3 cibule, nakrájené na tenká kolečka
250 ml červeného vína
75 g třtinového cukru
odrhnuté lístky ze 3–4 snítek tymiánu
+ celé snítky na ozdobu
sůl a čerstvě mletý pepř
1 plát listového těsta
trocha mléka nebo prošlehané vejce
na potření
150 g kozího sýra – Sýr kozí přírodní
bloček 55%

Jak na to?

V pánvi rozehřejte olej a opečte na něm doměkka cibuli. Přilijte polovinu vína a nechte ho téměř vyvařit. Pak přisypte cukr, tymián, sůl a pepř a 5 minut vařte. Zalijte zbytkem vína a opět počkejte, až se vyvaří. Předehřejte troubu na 180 °C. Z těsta vytvarujte 6 kruhů, čtverců nebo obdélníků. Okraje vytvarujte do vyššího lemu a každý koláček potřete mlékem nebo prošlehaným vejcem. Pečte 10 minut do světle zlaté barvy. Koláčky vyndejte z trouby, uprostřed stlačte vyboulená místa a naplňte je připravenou karamelizovanou cibulkou a posypte rozdrobeným kozím sýrem. Ozdobte tymiánem a pečte dalších 15–20 minut. Podávejte teplé nebo zastudena.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty