
Postup přípravy
1. Mouku prosejte do mísy, přidejte lžičku soli a na kostičky pokrájené máslo pokojové teploty. Přilijte ledově studenou vodu, zapracujte v těsto a rukama zformujte do tvaru bochánku. Obalte jej potravinářskou fólií a vložte do lednice odstát na 30 minut.
2. Těsto pak vyválejte na tenký plát. Vykrojte kolečka pomocí tvořítka, které je o trochu větší než formičky na koláčky. Formičky vymažte olejem a vložte do nich vykrojené těsto.
3. Omyté maso pokrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete.
4. Malinový džem smíchejte s lžičkou limetové šťávy a najemno nasekanými snítkami tymiánu.
5. Připravené košíčky naplňte masem, na kostičky pokrájeným sýrem, ochuceným džemem a pečte v troubě vyhřáté na 180 °C 10 minut.
6. Po upečení košíčky opatrně vyklopte a ozdobte plátky mandlí, malinami a zbylým tymiánem.
TIP : vyzkoušejte náš valentýnský recept na slané koláčky
Maliny - Vitamin C – zdroj vitamínu C, který přispívá k normální funkci imunitního systému