×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Koláčkový cheesecake

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Koláčkový cheesecake

Co budete potřebovat

hrnku sušenek, celozrnných,
rozdrcených
150 g hladké mouky
lžičky kypřicího prášku
125 g másla, změklého
100 g třtinového cukru
1 bílek
Na náplň
300 g čerstvého smetanového sýra
2 žloutky
2 sáčky vanilkového cukru
2 lžičky strouhané citronové kůry

Jak na to?

Předehřejte troubu na 210 °C. V míse smíchejte rozdrcené sušenky, mouku a kypřicí prášek. V jiné misce vyšlehejte do pěny máslo s cukrem, pak zašlehejte bílek. Do pěny přidejte směs sušenek a mouky – důkladně promíchejte. V další misce prošlehejte sýr, žloutky, vanilkový cukr a citronovou kůru. Z těsta tvarujte malé bochánky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed každého bochánku udělejte velký důlek a naplňte ho sýrovou směsí. Pečte při 210 °C asi 4 minuty, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 10 minut, aby těsto zezlátlo. Vyndejte z trouby, nechte na plechu 5 minut stát a pak koláčky přeneste na mřížku, aby úplně vychladly.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláčkový cheesecake

Dezert Velmi snadné Česká Sladká jídla Pečení Magazín 1/2015
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

hrnku sušenek, celozrnných,
rozdrcených
150 g hladké mouky
lžičky kypřicího prášku
125 g másla, změklého
100 g třtinového cukru
1 bílek
Na náplň
300 g čerstvého smetanového sýra
2 žloutky
2 sáčky vanilkového cukru
2 lžičky strouhané citronové kůry

Jak na to?

Předehřejte troubu na 210 °C. V míse smíchejte rozdrcené sušenky, mouku a kypřicí prášek. V jiné misce vyšlehejte do pěny máslo s cukrem, pak zašlehejte bílek. Do pěny přidejte směs sušenek a mouky – důkladně promíchejte. V další misce prošlehejte sýr, žloutky, vanilkový cukr a citronovou kůru. Z těsta tvarujte malé bochánky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Doprostřed každého bochánku udělejte velký důlek a naplňte ho sýrovou směsí. Pečte při 210 °C asi 4 minuty, pak snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 10 minut, aby těsto zezlátlo. Vyndejte z trouby, nechte na plechu 5 minut stát a pak koláčky přeneste na mřížku, aby úplně vychladly.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty