Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 vejce
1 hrnek krupicového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 lžíce kakaa holandského typu
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
hrubá mouka
Na náplň:
125 g másla
1 polotučný tvaroh
1 vanilkový cukr
mléko
Na polevu:
1 sáček jahodového Vitacitu
1 lžíce krupicového cukru
1 sáček vanilkového pudinkového prášku

Postup přípravy

1. Vejce utřete s cukrem do nadýchané a světlé pěny. Mouku smíchejte s kakaem tak, aby v ní nebyly žádné kakaové hrudky, přidejte kypřicí prášek a pak směs postupně – spolu s olejem a mlékem – přidávejte k vaječné směsi. Vzniklé těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte asi 15–20 minut při 170 °C. Vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
2. Na náplň smíchejte všechny potřebné přísady a natřete ji na upečený, vystydlý korpus.
3. V hrnci dejte vařit 300 ml vody a pak v ní rozmíchejte Vitacit a cukr. Pudinkový prášek rozmíchejte v 50 ml vody. Jakmile se začne Vitacit vařit, vmíchejte pudink a vařte do zhoustnutí. Mírně zchladlé rozetřete na náplň. Koláč dejte chladit, nejlépe přes noc.

Pomohl vám recept?
99hodnocení4

Další videorecepty