
Koláč s Vitacitem
Ingredience
2 | vejce |
1 | hrnek krupicového cukru |
2 | hrnky polohrubé mouky |
1 | lžíce kakaa holandského typu |
1 | sáček kypřicího prášku do pečiva |
1 | hrnek oleje |
1 | hrnek mléka |
hrubá mouka | |
Na náplň: | |
---|---|
125 g | másla |
1 | polotučný tvaroh |
1 | vanilkový cukr |
mléko | |
Na polevu: | |
1 | sáček jahodového Vitacitu |
1 | lžíce krupicového cukru |
1 | sáček vanilkového pudinkového prášku |
Postup přípravy
1. Vejce utřete s cukrem do nadýchané a světlé pěny. Mouku smíchejte s kakaem tak, aby v ní nebyly žádné kakaové hrudky, přidejte kypřicí prášek a pak směs postupně – spolu s olejem a mlékem – přidávejte k vaječné směsi. Vzniklé těsto nalijte na vymazaný a vysypaný plech. Pečte asi 15–20 minut při 170 °C. Vyndejte z trouby a nechte zcela vychladnout.
2. Na náplň smíchejte všechny potřebné přísady a natřete ji na upečený, vystydlý korpus.
3. V hrnci dejte vařit 300 ml vody a pak v ní rozmíchejte Vitacit a cukr. Pudinkový prášek rozmíchejte v 50 ml vody. Jakmile se začne Vitacit vařit, vmíchejte pudink a vařte do zhoustnutí. Mírně zchladlé rozetřete na náplň. Koláč dejte chladit, nejlépe přes noc.
Pomohl vám recept?
99hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod