×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Koláč s jarními cibulkami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Koláč s jarními cibulkami

Co budete potřebovat

10–12 jarních cibulek
1 balení listového těsta
180 g zakysané smetany
100 g čerstvého kozího sýra
2 vejce
sůl a pepř
svazek čerstvého tymiánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Cibulky očistěte, podélně rozřízněte, omyjte a  osušte.
Listové těsto rozbalte a  položte na plech, odřízněte ze všech stran 1 cm silný pruh a  položte ho kolem dokola na okraj těsta, při pečení naběhne.
Metličkou vymíchejte smetanu, polovinu kozího sýra a  jedno vejce do hladké konzistence, směs osolte, opepřete a  rozetřete na těsto.
Na směs naskládejte cibulky, nadrobte zbytek sýra, přidejte větvičky tymiánu a  čerstvě mletý pepř. Zbylé vejce našlehejte vidličkou a potřete jím okraj těsta.
Pečte asi 30 minut, okraj i cibulky zezlátnou a  náplň se zpevní.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláč s jarními cibulkami

Hlavní chod Velmi snadné Chuťovky Vegetariánské Jarní zelenina , Tymián Magazín 2/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

10–12 jarních cibulek
1 balení listového těsta
180 g zakysané smetany
100 g čerstvého kozího sýra
2 vejce
sůl a pepř
svazek čerstvého tymiánu

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Cibulky očistěte, podélně rozřízněte, omyjte a  osušte.
Listové těsto rozbalte a  položte na plech, odřízněte ze všech stran 1 cm silný pruh a  položte ho kolem dokola na okraj těsta, při pečení naběhne.
Metličkou vymíchejte smetanu, polovinu kozího sýra a  jedno vejce do hladké konzistence, směs osolte, opepřete a  rozetřete na těsto.
Na směs naskládejte cibulky, nadrobte zbytek sýra, přidejte větvičky tymiánu a  čerstvě mletý pepř. Zbylé vejce našlehejte vidličkou a potřete jím okraj těsta.
Pečte asi 30 minut, okraj i cibulky zezlátnou a  náplň se zpevní.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty