Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Koláč s jarními cibulkami

Koláč s jarními cibulkami

Snadné Magazín 7-8/2015
Snadné Magazín 7-8/2015

Ingredience

300 g hladké mouky
špetka soli
15 g droždí
1 lžička zakysané smetany
200 ml mléka
4 lžíce olivového oleje
1 prošlehaný žloutek
hrst slunečnicových
semínek
Na náplň
25 g slaniny, na kostičky
2–3 jarní cibulky,
na kolečka
2 vrchovaté lžíce zakysané
smetany
50 g strouhaného eidamu
nebo jiného sýra
1 lžička hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
špetka strouhaného
muškátového oříšku
Na bylinkový dip
1 hrst bazalky
2 hrsti petrželky
4 jarní cibulky, nasekané
80 ml majonézy
50 ml řeckého jogurtu
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

Ve velké misce promíchejte mouku a sůl. Rozdrobte droždí, přimíchejte smetanu a přilijte mléko pokojové teploty. Těsto asi 5 minut hněťte, pak ho nechte 20–25 minut odležet, zapracujte olivový olej a hněťte ještě 5 minut. Potom nechte těsto 1,5 hodiny kynout na dvojnásobný objem. Mezitím smíchejte v misce suroviny na náplň. Těsto rozdělte na poloviny a každou rozválejte na kolo o průměru 25 cm.

Předehřejte troubu na 200 °C a plech potáhněte pečicím papírem. Jedno kolo potřete náplní, na okrajích nechte 1 cm volný. Přiklopte druhým kusem těsta. Doprostřed položte sklenici dnem vzhůru a lehce ji přitlačte. Nyní koláč rozdělte na čtvrtiny – řez veďte od sklenice směrem ven. Každou čtvrtinu potom rozřízněte na polovinu a každý vzniklý kousek ještě na čtvrtiny. Získat byste měli 32 kousků. Každý třikrát zatočte kolem podélné osy. Dejte pryč sklenici, koláč potřete prošlehaným vajíčkem a střed koláče (kde byla sklenice) posypte slunečnicovými semínky. Pečte 25–30 minut dozlatova. Upečený koláč vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte s bylinkovým dipem. Na bylinkový dip dejte všechny suroviny do mixéru a několika pulzy je promixujte, abyste získali zelenou pastu. Podávejte ke koláči s jarními cibulkami.

Pomohl vám recept?
29hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png