Koláč s jarními cibulkami

Snadné Magazín 7-8/2015
Snadné Magazín 7-8/2015

Ingredience

300 g hladké mouky
špetka soli
15 g droždí
1 lžička zakysané smetany
200 ml mléka
4 lžíce olivového oleje
1 prošlehaný žloutek
hrst slunečnicových
semínek
Na náplň
25 g slaniny, na kostičky
2–3 jarní cibulky,
na kolečka
2 vrchovaté lžíce zakysané
smetany
50 g strouhaného eidamu
nebo jiného sýra
1 lžička hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
špetka strouhaného
muškátového oříšku
Na bylinkový dip
1 hrst bazalky
2 hrsti petrželky
4 jarní cibulky, nasekané
80 ml majonézy
50 ml řeckého jogurtu
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce bílého vinného octa

Postup přípravy

Ve velké misce promíchejte mouku a sůl. Rozdrobte droždí, přimíchejte smetanu a přilijte mléko pokojové teploty. Těsto asi 5 minut hněťte, pak ho nechte 20–25 minut odležet, zapracujte olivový olej a hněťte ještě 5 minut. Potom nechte těsto 1,5 hodiny kynout na dvojnásobný objem. Mezitím smíchejte v misce suroviny na náplň. Těsto rozdělte na poloviny a každou rozválejte na kolo o průměru 25 cm.

Předehřejte troubu na 200 °C a plech potáhněte pečicím papírem. Jedno kolo potřete náplní, na okrajích nechte 1 cm volný. Přiklopte druhým kusem těsta. Doprostřed položte sklenici dnem vzhůru a lehce ji přitlačte. Nyní koláč rozdělte na čtvrtiny – řez veďte od sklenice směrem ven. Každou čtvrtinu potom rozřízněte na polovinu a každý vzniklý kousek ještě na čtvrtiny. Získat byste měli 32 kousků. Každý třikrát zatočte kolem podélné osy. Dejte pryč sklenici, koláč potřete prošlehaným vajíčkem a střed koláče (kde byla sklenice) posypte slunečnicovými semínky. Pečte 25–30 minut dozlatova. Upečený koláč vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte s bylinkovým dipem. Na bylinkový dip dejte všechny suroviny do mixéru a několika pulzy je promixujte, abyste získali zelenou pastu. Podávejte ke koláči s jarními cibulkami.

Pomohl vám recept?
27hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky