×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Koláč s jarními cibulkami

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Koláč s jarními cibulkami

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
špetka soli
15 g droždí
1 lžička zakysané smetany
200 ml mléka
4 lžíce olivového oleje
1 prošlehaný žloutek
hrst slunečnicových
semínek
Na náplň
25 g slaniny, na kostičky
2–3 jarní cibulky,
na kolečka
2 vrchovaté lžíce zakysané
smetany
50 g strouhaného eidamu
nebo jiného sýra
1 lžička hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
špetka strouhaného
muškátového oříšku
Na bylinkový dip
1 hrst bazalky
2 hrsti petrželky
4 jarní cibulky, nasekané
80 ml majonézy
50 ml řeckého jogurtu
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce bílého vinného octa

Jak na to?

Ve velké misce promíchejte mouku a sůl. Rozdrobte droždí, přimíchejte smetanu a přilijte mléko pokojové teploty. Těsto asi 5 minut hněťte, pak ho nechte 20–25 minut odležet, zapracujte olivový olej a hněťte ještě 5 minut. Potom nechte těsto 1,5 hodiny kynout na dvojnásobný objem. Mezitím smíchejte v misce suroviny na náplň. Těsto rozdělte na poloviny a každou rozválejte na kolo o průměru 25 cm.

Předehřejte troubu na 200 °C a plech potáhněte pečicím papírem. Jedno kolo potřete náplní, na okrajích nechte 1 cm volný. Přiklopte druhým kusem těsta. Doprostřed položte sklenici dnem vzhůru a lehce ji přitlačte. Nyní koláč rozdělte na čtvrtiny – řez veďte od sklenice směrem ven. Každou čtvrtinu potom rozřízněte na polovinu a každý vzniklý kousek ještě na čtvrtiny. Získat byste měli 32 kousků. Každý třikrát zatočte kolem podélné osy. Dejte pryč sklenici, koláč potřete prošlehaným vajíčkem a střed koláče (kde byla sklenice) posypte slunečnicovými semínky. Pečte 25–30 minut dozlatova. Upečený koláč vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte s bylinkovým dipem. Na bylinkový dip dejte všechny suroviny do mixéru a několika pulzy je promixujte, abyste získali zelenou pastu. Podávejte ke koláči s jarními cibulkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláč s jarními cibulkami

Snadné Pečení Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 4 (17)

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky
špetka soli
15 g droždí
1 lžička zakysané smetany
200 ml mléka
4 lžíce olivového oleje
1 prošlehaný žloutek
hrst slunečnicových
semínek
Na náplň
25 g slaniny, na kostičky
2–3 jarní cibulky,
na kolečka
2 vrchovaté lžíce zakysané
smetany
50 g strouhaného eidamu
nebo jiného sýra
1 lžička hořčice
sůl a čerstvě mletý pepř
špetka strouhaného
muškátového oříšku
Na bylinkový dip
1 hrst bazalky
2 hrsti petrželky
4 jarní cibulky, nasekané
80 ml majonézy
50 ml řeckého jogurtu
sůl a čerstvě mletý pepř
2 lžíce bílého vinného octa

Jak na to?

Ve velké misce promíchejte mouku a sůl. Rozdrobte droždí, přimíchejte smetanu a přilijte mléko pokojové teploty. Těsto asi 5 minut hněťte, pak ho nechte 20–25 minut odležet, zapracujte olivový olej a hněťte ještě 5 minut. Potom nechte těsto 1,5 hodiny kynout na dvojnásobný objem. Mezitím smíchejte v misce suroviny na náplň. Těsto rozdělte na poloviny a každou rozválejte na kolo o průměru 25 cm.

Předehřejte troubu na 200 °C a plech potáhněte pečicím papírem. Jedno kolo potřete náplní, na okrajích nechte 1 cm volný. Přiklopte druhým kusem těsta. Doprostřed položte sklenici dnem vzhůru a lehce ji přitlačte. Nyní koláč rozdělte na čtvrtiny – řez veďte od sklenice směrem ven. Každou čtvrtinu potom rozřízněte na polovinu a každý vzniklý kousek ještě na čtvrtiny. Získat byste měli 32 kousků. Každý třikrát zatočte kolem podélné osy. Dejte pryč sklenici, koláč potřete prošlehaným vajíčkem a střed koláče (kde byla sklenice) posypte slunečnicovými semínky. Pečte 25–30 minut dozlatova. Upečený koláč vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Podávejte s bylinkovým dipem. Na bylinkový dip dejte všechny suroviny do mixéru a několika pulzy je promixujte, abyste získali zelenou pastu. Podávejte ke koláči s jarními cibulkami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty