Koláč s arašídovým máslem
Ingredience
NA ČOKOLÁDOVÝ KORPUS | |
150 g | hladké mouky |
2 | lžíce kakaa holandského typu |
45 g | třtinového cukru |
100 g | másla |
NA KRÉM | |
400 g | čerstvého krémového sýra |
195 g | jemného arašídového másla |
100 g | třtinového cukru |
1 | sáček vanilkového cukru |
2 | vejce |
125 g | smetany ke šlehání |
NA OZDOBU | |
220 g | třtinového cukru + 90 g nasekaných solených arašídů |
240 g | zakysané smetany |
180 g | smetany ke šlehání |
2 | lžíce moučkového cukru |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 180 °C. Nejdřív připravte korpus – propracujte mouku, kakao, cukr a máslo a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut – těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.
Stáhněte troubu na 150 °C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi 5 minut do krémova. Pak zašlehejte oba cukry a vejce – jedno po druhém. Nakonec přilijte smetanu. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45– 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je cukrem a pečte 20–25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.
Vyšlehejte sladkou a zakysanou smetanu s cukrem dopevna. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte griliášem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY