×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Koláč s arašídovým máslem

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Koláč s arašídovým máslem

Co budete potřebovat

NA ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
150 g hladké mouky
2 lžíce kakaa holandského typu
45 g třtinového cukru
100 g másla
NA KRÉM
400 g čerstvého krémového sýra
195 g jemného arašídového másla
100 g třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
125 g smetany ke šlehání
NA OZDOBU
220 g třtinového cukru + 90 g nasekaných solených arašídů
240 g zakysané smetany
180 g smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Nejdřív připravte korpus – propracujte mouku, kakao, cukr a máslo a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut – těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.
Stáhněte troubu na 150 °C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi 5 minut do krémova. Pak zašlehejte oba cukry a vejce – jedno po druhém. Nakonec přilijte smetanu. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45– 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je cukrem a pečte 20–25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.
Vyšlehejte sladkou a zakysanou smetanu s cukrem dopevna. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte griliášem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koláč s arašídovým máslem

Dezert Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 8
Průměrné hodnocení 4 (23)

Co budete potřebovat

NA ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
150 g hladké mouky
2 lžíce kakaa holandského typu
45 g třtinového cukru
100 g másla
NA KRÉM
400 g čerstvého krémového sýra
195 g jemného arašídového másla
100 g třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
125 g smetany ke šlehání
NA OZDOBU
220 g třtinového cukru + 90 g nasekaných solených arašídů
240 g zakysané smetany
180 g smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Nejdřív připravte korpus – propracujte mouku, kakao, cukr a máslo a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut – těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.
Stáhněte troubu na 150 °C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi 5 minut do krémova. Pak zašlehejte oba cukry a vejce – jedno po druhém. Nakonec přilijte smetanu. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45– 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je cukrem a pečte 20–25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.
Vyšlehejte sladkou a zakysanou smetanu s cukrem dopevna. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte griliášem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty