×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Koláč s arašídovým máslem
nad 60 minut , Dezert , Snadné ,

Koláč s arašídovým máslem

Co budu potřebovat

NA ČOKOLÁDOVÝ KORPUS
150 g hladké mouky
2 lžíce kakaa holandského typu
45 g třtinového cukru
100 g másla
NA KRÉM
400 g čerstvého krémového sýra
195 g jemného arašídového másla
100 g třtinového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 vejce
125 g smetany ke šlehání
NA OZDOBU
220 g třtinového cukru + 90 g nasekaných solených arašídů
240 g zakysané smetany
180 g smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Nejdřív připravte korpus – propracujte mouku, kakao, cukr a máslo a směs natlačte do koláčové formy o průměru 24 cm. Lžící uhlaďte a pečte 15 minut – těsto se propeče, ale shora je ještě měkké. Nechte vychladnout.
Stáhněte troubu na 150 °C. Sýr a arašídové máslo šlehejte asi 5 minut do krémova. Pak zašlehejte oba cukry a vejce – jedno po druhém. Nakonec přilijte smetanu. Směs rozlijte na předpečený korpus a pečte 45– 50 minut do zpevnění. Nechte vychladnout.
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Arašídy rozprostřete na plech, zasypte je cukrem a pečte 20–25 minut, až se cukr rozpustí na karamel. Vyjměte z trouby, nechte úplně vychladnout a ztuhlou směs poté rozlámejte na kousky a griliáš rozmixujte v mixéru nahrubo.
Vyšlehejte sladkou a zakysanou smetanu s cukrem dopevna. Koláč ozdobte šlehačkou a posypte griliášem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

    Dezert 60 minut
  • Meruňkové bramborové knedlíky

    Dezert 60 minut
  • Řecké jogurtové koblihy

    Dezert 45 minut