×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kokosový cheesecake s kakaovým korpusem a jahodami
nad 60 minut , Dezert , Snadné , Bezlepkové ,

Kokosový cheesecake s kakaovým korpusem a jahodami

Co budu potřebovat

Korpus:
½ hrnku mandlí
½ hrnku slunečnicových semínek
½ hrnku rozinek
½ banánu
1 vejce
4 lžíce kakaa
Vrchní vrstva:
5 vajec
5 polévkových lžic cukru
špetka soli
400 ml kokosového mléka
500 g kokosového jogurtu bez laktózy
3 lžíce strouhané čokolády
250 g čerstvých jahod
2 lžíce cukru

Jak na to?

Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Rozmixujte mandle, slunečnicová semínka, rozinky, banán, vejce a kakao. Vytvořte z těsta ve formě spodní vrstvu dortu a dejte na 10 minut do trouby, nechte vychladnout.

Z pěti bílků a dvou polévkových lžic cukru se špetkou soli vyšlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se zbývajícím cukrem do pěny, přidejte kokosové mléko a jogurt, smíchejte a opatrně spojte se sněhem. Nalijte na korpus a pečte 40 až 50 minut.

Vytáhněte dort z trouby a ještě horký ho posypte strouhanou čokoládou.

Rozmixujte jahody s cukrem a kousky dortu před servírováním přelijte vzniklou jahodovou polevou

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

    Dezert 60 minut
  • Meruňkové bramborové knedlíky

    Dezert 60 minut
  • Řecké jogurtové koblihy

    Dezert 45 minut