×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kokosový cheesecake s kakaovým korpusem a jahodami

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Kokosový cheesecake s kakaovým korpusem a jahodami

Co budete potřebovat

Korpus:
½ hrnku mandlí
½ hrnku slunečnicových semínek
½ hrnku rozinek
½ banánu
1 vejce
4 lžíce kakaa
Vrchní vrstva:
5 vajec
5 polévkových lžic cukru
špetka soli
400 ml kokosového mléka
500 g kokosového jogurtu bez laktózy
3 lžíce strouhané čokolády
250 g čerstvých jahod
2 lžíce cukru

Jak na to?

Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Rozmixujte mandle, slunečnicová semínka, rozinky, banán, vejce a kakao. Vytvořte z těsta ve formě spodní vrstvu dortu a dejte na 10 minut do trouby, nechte vychladnout.

Z pěti bílků a dvou polévkových lžic cukru se špetkou soli vyšlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se zbývajícím cukrem do pěny, přidejte kokosové mléko a jogurt, smíchejte a opatrně spojte se sněhem. Nalijte na korpus a pečte 40 až 50 minut.

Vytáhněte dort z trouby a ještě horký ho posypte strouhanou čokoládou.

Rozmixujte jahody s cukrem a kousky dortu před servírováním přelijte vzniklou jahodovou polevou





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kokosový cheesecake s kakaovým korpusem a jahodami

Dezert Snadné Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Jahodník měsíční Magazín 4/2017 Počet porcí: forma o průměru 26 cm
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

Korpus:
½ hrnku mandlí
½ hrnku slunečnicových semínek
½ hrnku rozinek
½ banánu
1 vejce
4 lžíce kakaa
Vrchní vrstva:
5 vajec
5 polévkových lžic cukru
špetka soli
400 ml kokosového mléka
500 g kokosového jogurtu bez laktózy
3 lžíce strouhané čokolády
250 g čerstvých jahod
2 lžíce cukru

Jak na to?

Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Rozmixujte mandle, slunečnicová semínka, rozinky, banán, vejce a kakao. Vytvořte z těsta ve formě spodní vrstvu dortu a dejte na 10 minut do trouby, nechte vychladnout.

Z pěti bílků a dvou polévkových lžic cukru se špetkou soli vyšlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se zbývajícím cukrem do pěny, přidejte kokosové mléko a jogurt, smíchejte a opatrně spojte se sněhem. Nalijte na korpus a pečte 40 až 50 minut.

Vytáhněte dort z trouby a ještě horký ho posypte strouhanou čokoládou.

Rozmixujte jahody s cukrem a kousky dortu před servírováním přelijte vzniklou jahodovou polevou

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty