×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kokosový cheesecake s kakaovým korpusem a jahodami

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z...
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější...
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Kokosový cheesecake s kakaovým korpusem a jahodami

Co budete potřebovat

Korpus:
½ hrnku mandlí
½ hrnku slunečnicových semínek
½ hrnku rozinek
½ banánu
1 vejce
4 lžíce kakaa
Vrchní vrstva:
5 vajec
5 polévkových lžic cukru
špetka soli
400 ml kokosového mléka
500 g kokosového jogurtu bez laktózy
3 lžíce strouhané čokolády
250 g čerstvých jahod
2 lžíce cukru

Jak na to?

Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Rozmixujte mandle, slunečnicová semínka, rozinky, banán, vejce a kakao. Vytvořte z těsta ve formě spodní vrstvu dortu a dejte na 10 minut do trouby, nechte vychladnout.

Z pěti bílků a dvou polévkových lžic cukru se špetkou soli vyšlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se zbývajícím cukrem do pěny, přidejte kokosové mléko a jogurt, smíchejte a opatrně spojte se sněhem. Nalijte na korpus a pečte 40 až 50 minut.

Vytáhněte dort z trouby a ještě horký ho posypte strouhanou čokoládou.

Rozmixujte jahody s cukrem a kousky dortu před servírováním přelijte vzniklou jahodovou polevou





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kokosový cheesecake s kakaovým korpusem a jahodami

Dezert Snadné Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Magazín 4/2017 Počet porcí: forma o průměru 26 cm
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

Korpus:
½ hrnku mandlí
½ hrnku slunečnicových semínek
½ hrnku rozinek
½ banánu
1 vejce
4 lžíce kakaa
Vrchní vrstva:
5 vajec
5 polévkových lžic cukru
špetka soli
400 ml kokosového mléka
500 g kokosového jogurtu bez laktózy
3 lžíce strouhané čokolády
250 g čerstvých jahod
2 lžíce cukru

Jak na to?

Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Rozmixujte mandle, slunečnicová semínka, rozinky, banán, vejce a kakao. Vytvořte z těsta ve formě spodní vrstvu dortu a dejte na 10 minut do trouby, nechte vychladnout.

Z pěti bílků a dvou polévkových lžic cukru se špetkou soli vyšlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se zbývajícím cukrem do pěny, přidejte kokosové mléko a jogurt, smíchejte a opatrně spojte se sněhem. Nalijte na korpus a pečte 40 až 50 minut.

Vytáhněte dort z trouby a ještě horký ho posypte strouhanou čokoládou.

Rozmixujte jahody s cukrem a kousky dortu před servírováním přelijte vzniklou jahodovou polevou

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Inspirujte se podobnými recepty