Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kokosový cheesecake s kakaovým korpusem a jahodami

Kokosový cheesecake s kakaovým korpusem a jahodami

Snadné Dezert Počet porcí: forma o průměru 26 cm Magazín 4/2017
Snadné Dezert Počet porcí: forma o průměru 26 cm Magazín 4/2017

Ingredience

Korpus:
½ hrnku mandlí
½ hrnku slunečnicových semínek
½ hrnku rozinek
½ banánu
1 vejce
4 lžíce kakaa
Vrchní vrstva:
5 vajec
5 polévkových lžic cukru
špetka soli
400 ml kokosového mléka
500 g kokosového jogurtu bez laktózy
3 lžíce strouhané čokolády
250 g čerstvých jahod
2 lžíce cukru

Postup přípravy

Dortovou formu vyložte pečicím papírem. Rozmixujte mandle, slunečnicová semínka, rozinky, banán, vejce a kakao. Vytvořte z těsta ve formě spodní vrstvu dortu a dejte na 10 minut do trouby, nechte vychladnout.

Z pěti bílků a dvou polévkových lžic cukru se špetkou soli vyšlehejte pevný sníh. Žloutky utřete se zbývajícím cukrem do pěny, přidejte kokosové mléko a jogurt, smíchejte a opatrně spojte se sněhem. Nalijte na korpus a pečte 40 až 50 minut.

Vytáhněte dort z trouby a ještě horký ho posypte strouhanou čokoládou.

Rozmixujte jahody s cukrem a kousky dortu před servírováním přelijte vzniklou jahodovou polevou

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty