Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kofty s tzaziki

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kofty s tzaziki

Co budete potřebovat

2 cibule
3 stroužky česneku
500 g mletého hovězího masa
2 vejce
hrst hladkolisté petrželky
3–6 lžic strouhanky
sůl a pepř
olivový olej
Tzaziki
1 salátová okurka
500 g řeckého jogurtu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
½ hrsti kopru
sůl a pepř
chléb pita k podávání

Jak na to?

Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Smíchejte s masem, vejci, nasekanou petrželí a přidejte tolik strouhanky, aby vznikla kompaktní hmota. Osolte, opepřete a propracujte.
Navlhčenýma rukama tvořte z masové směsi na špejli válečky. Potřete je olejem, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut. Během pečení kofty občas otočte.
Na tzaziky oloupejte okurku, vydlabejte semínka, nastrouhejte ji najemno a důkladně vymačkejte tekutinu. Smíchejte s jogurtem, utřeným česnekem, olejem, nasekaným koprem a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s chlebem pita.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kofty s tzaziki

Hlavní chod Velmi snadné Řecká Maso Grilování Jako v taverně , Petržel kadeřavá Magazín 6/2017 (Letní speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

2 cibule
3 stroužky česneku
500 g mletého hovězího masa
2 vejce
hrst hladkolisté petrželky
3–6 lžic strouhanky
sůl a pepř
olivový olej
Tzaziki
1 salátová okurka
500 g řeckého jogurtu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
½ hrsti kopru
sůl a pepř
chléb pita k podávání

Jak na to?

Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Smíchejte s masem, vejci, nasekanou petrželí a přidejte tolik strouhanky, aby vznikla kompaktní hmota. Osolte, opepřete a propracujte.
Navlhčenýma rukama tvořte z masové směsi na špejli válečky. Potřete je olejem, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut. Během pečení kofty občas otočte.
Na tzaziky oloupejte okurku, vydlabejte semínka, nastrouhejte ji najemno a důkladně vymačkejte tekutinu. Smíchejte s jogurtem, utřeným česnekem, olejem, nasekaným koprem a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s chlebem pita.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty