×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kofty s tzaziki

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kofty s tzaziki

Co budete potřebovat

2 cibule
3 stroužky česneku
500 g mletého hovězího masa
2 vejce
hrst hladkolisté petrželky
3–6 lžic strouhanky
sůl a pepř
olivový olej
Tzaziki
1 salátová okurka
500 g řeckého jogurtu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
½ hrsti kopru
sůl a pepř
chléb pita k podávání

Jak na to?

Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Smíchejte s masem, vejci, nasekanou petrželí a přidejte tolik strouhanky, aby vznikla kompaktní hmota. Osolte, opepřete a propracujte.
Navlhčenýma rukama tvořte z masové směsi na špejli válečky. Potřete je olejem, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut. Během pečení kofty občas otočte.
Na tzaziky oloupejte okurku, vydlabejte semínka, nastrouhejte ji najemno a důkladně vymačkejte tekutinu. Smíchejte s jogurtem, utřeným česnekem, olejem, nasekaným koprem a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s chlebem pita.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kofty s tzaziki

Hlavní chod Velmi snadné Řecká Maso Grilování Jako v taverně , Petržel kadeřavá Magazín 6/2017 (Letní speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

2 cibule
3 stroužky česneku
500 g mletého hovězího masa
2 vejce
hrst hladkolisté petrželky
3–6 lžic strouhanky
sůl a pepř
olivový olej
Tzaziki
1 salátová okurka
500 g řeckého jogurtu
2 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
½ hrsti kopru
sůl a pepř
chléb pita k podávání

Jak na to?

Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Smíchejte s masem, vejci, nasekanou petrželí a přidejte tolik strouhanky, aby vznikla kompaktní hmota. Osolte, opepřete a propracujte.
Navlhčenýma rukama tvořte z masové směsi na špejli válečky. Potřete je olejem, dejte na pekáč vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 45 minut. Během pečení kofty občas otočte.
Na tzaziky oloupejte okurku, vydlabejte semínka, nastrouhejte ji najemno a důkladně vymačkejte tekutinu. Smíchejte s jogurtem, utřeným česnekem, olejem, nasekaným koprem a dochuťte solí a pepřem.
Podávejte s chlebem pita.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019