Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Koblížky

Koblížky

Snadné Magazín 2/2015
Snadné Magazín 2/2015

Ingredience

lžičky sušeného droždí
450–500 g hladké mouky + na podsypání
250–300 ml plnotučného mléka,
pokojové teploty
55 g másla, pokojové teploty
3 žloutky
2 lžíce krupicového cukru
½ lžičky soli
špetka skořice
rostlinný olej na smažení
Na vanilkový cukr na obalení
250 g krupicového cukru
2 špetky soli
1 vanilkový lusk

Postup přípravy

V misce promíchám 2 lžíce teplé vody s droždím a počkám, až vzejde kvásek. Trvá to asi 5 minut.
Ve velké míse smíchám kvásek, mouku, mléko, máslo, žloutky, cukr, sůl a skořici. Pak buď v robotu, nebo ručně uhnětu těsto tak, aby bylo měkké a lepivé. Pokud by bylo lepivé moc, přidám ještě trochu mouky. Těsto lehce popráším moukou, zakryju ho potravinářskou fólií a utěrkou a na teplém místě ho nechám kynout tak dlouho, až zdvojnásobí svůj objem. Bude to trvat 1,5–2 hodiny.
Těsto vyklopím na lehce pomoučněnou pracovní plochu a válečkem ho vyválím na asi 1 cm silnou placku. Z ní skleničkou nebo kulatým vykrajovátkem o průměru asi 5 centimetrů vykrajuju koblížky. Ty pak přesunu na plech lehce vysypaný moukou, zakryju je utěrkou a nechám ještě 30 minut kynout. Zbylé těsto můžu znovu vyválet a vykrájet další koblížky, ale už budou trochu tužší, protože se do nich dostane víc mouky.
Zatímco koblížky kynou, promíchám v míse cukr a sůl. Vanilkový lusk ostrým nožem podélně rozříznu a hranou nože vyškrábu všechna semínka. Ta pak přidám k cukru a soli a prsty vše důkladně promíchám.
Do širokého kastrolu nebo do pánve s vyšším okrajem naliju olej do výšky asi 6 centimetrů a nechám ho rozehřát. Postupně v něm smažím koblížky vždy minutu z každé strany. Hned jak je vyndám z pánve, obalím je ve vanilkovém cukru a pak je přesunu na papírovou utěrku a nechám vychladnout.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png