×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Koblihy

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový...
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s...
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Koblihy

Co budete potřebovat

30 g droždí
500 g hladké nebo polohrubé mouky
40 g krupicového cukru
250 ml vlažného mléka
40 g másla
4 žloutky
3 lžíce rumu
špetka soli
200 g zavařeniny
250 ml oleje
moučkový cukr

Jak na to?

Droždí rozdrobím do hrnečku, přidám lžíci cukru, zaliju trochou vlažného mléka, rozmíchám a nechám na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi čtvrt hodiny. Mezitím v míse utřu do pěny máslo se zbylým cukrem a postupně vtírám žloutky. Do žluté pěny vliju vykypělé droždí, rum, přidám sůl, mouku a mléko. V robotu nebo ručně důkladně a trpělivě vypracuju hladké a vláčné těsto. Těsto v míse posypu moukou, přikryju utěrkou a nechám v teple kynout asi hodinu. Pomoučím si vál a vyválím z těsta asi centimetr silnou placku. Na polovině placky naznačím skleničkou tvar koblihy, doprostřed každého kolečka dám lžičkou trochu zavařeniny. Z druhé poloviny placky kolečka vykrojím a přiložím je na naznačená kolečka se zavařeninou. Teprve teď obě kolečka najednou skleničkou vykrojím. Koblihy dám na utěrku, lehce popráším moukou, přikryju další teplou utěrkou a nechám čtvrt hodiny kynout. Zbylé těsto po vykrajování znovu rozválím a opakuju postup. V menším a hlubším kastrolu rozehřeju olej, hodím do něj drobek těsta, a jestli zasyčí, je dostatečně zahřátý. Do rozpáleného tuku koblihy vkládám opatrně, na chvilinku je přikryju poklicí, pak odkryju a otočím je. Snažím se udržet stále stejnou teplotu tuku a za 5 minut by koblihy měly být zlatavé. Pokládám je na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Nakonec je na míse pocukruju.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Koblihy

Snídaně Náročné Česká Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

30 g droždí
500 g hladké nebo polohrubé mouky
40 g krupicového cukru
250 ml vlažného mléka
40 g másla
4 žloutky
3 lžíce rumu
špetka soli
200 g zavařeniny
250 ml oleje
moučkový cukr

Jak na to?

Droždí rozdrobím do hrnečku, přidám lžíci cukru, zaliju trochou vlažného mléka, rozmíchám a nechám na teplém místě vzejít kvásek. Trvá to asi čtvrt hodiny. Mezitím v míse utřu do pěny máslo se zbylým cukrem a postupně vtírám žloutky. Do žluté pěny vliju vykypělé droždí, rum, přidám sůl, mouku a mléko. V robotu nebo ručně důkladně a trpělivě vypracuju hladké a vláčné těsto. Těsto v míse posypu moukou, přikryju utěrkou a nechám v teple kynout asi hodinu. Pomoučím si vál a vyválím z těsta asi centimetr silnou placku. Na polovině placky naznačím skleničkou tvar koblihy, doprostřed každého kolečka dám lžičkou trochu zavařeniny. Z druhé poloviny placky kolečka vykrojím a přiložím je na naznačená kolečka se zavařeninou. Teprve teď obě kolečka najednou skleničkou vykrojím. Koblihy dám na utěrku, lehce popráším moukou, přikryju další teplou utěrkou a nechám čtvrt hodiny kynout. Zbylé těsto po vykrajování znovu rozválím a opakuju postup. V menším a hlubším kastrolu rozehřeju olej, hodím do něj drobek těsta, a jestli zasyčí, je dostatečně zahřátý. Do rozpáleného tuku koblihy vkládám opatrně, na chvilinku je přikryju poklicí, pak odkryju a otočím je. Snažím se udržet stále stejnou teplotu tuku a za 5 minut by koblihy měly být zlatavé. Pokládám je na papírové utěrky, aby se zbavily přebytečného tuku. Nakonec je na míse pocukruju.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Domácí borůvkový džem
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Jahodový džem s vanilkou
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Višňová marmeláda s kapkou...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...
Meruňková marmeláda se...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat