Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJednoduché korejské kimchi
Albert logoAlbert logo
  • Jednoduché korejské kimchi
Jednoduché korejské kimchi

Jednoduché korejské kimchi

Kdo ještě nezná kimchi, měl by rychle zbystřit. Zdraví a zažívání prospěšnou korejskou přílohu si díky našemu receptu připravíte jednoduše doma.
Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Asijská
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Zelí čínské 1 ks
  • Sůl 3 plž
  • Mouka rýžová 2 plž
  • Voda 180 ml
  • Rybí omáčka 4 plž
  • Česnek 6 strouž.
  • Zázvor 1/2 člž
  • Cukr třtinový 3 plž
  • Chilli mleté 1 plž
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Ředkev bílá 1 ks
  • Zelí čínské 1 ks
  • Sůl 3 plž
  • Mouka rýžová 2 plž
  • Voda 180 ml
  • Rybí omáčka 4 plž
  • Česnek 6 strouž.
  • Zázvor 1/2 člž
  • Cukr třtinový 3 plž
  • Chilli mleté 1 plž
  • Cibulka jarní 4 ks
  • Ředkev bílá 1 ks

Příprava

1
Nakrájejte 1 hlávku čínského zelí na kousky a vložte do větší mísy, abyste směs mohli dobře promíchat. Osolte 3 lžícemi mořské soli, promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
2
Na chilli pastu smíchejte postupně v misce 2 lžíce rýžové mouky, 180 ml horké vody a krátce míchejte do zhoustnutí. Nechte zchladnout a smíchejte se 4 lžícemi rybí omáčky, 6 nasekanými stroužky česneku, 1 lžičkou nastrouhaného zázvoru, 3 lžícemi třtinového cukru a 1 lžící mletého chilli.
3
Zelí dejte do cedníku a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Přidejte k němu na plátky nakrájenou bílou ředkev, nasekané 4 jarní cibulky a připravenou chilli pastu. Pořádně vše promíchejte a naložte do čistých zavařovacích sklenic. Přikryjte víčkem, ale neutahujte napevno.
4
Nechte fermentovat v pokojové teplotě 1–2 dny. Při servírování si kimchi posypte sezamovým semínkem. Chutná skvěle a navíc je zdravé.
1
Nakrájejte 1 hlávku čínského zelí na kousky a vložte do větší mísy, abyste směs mohli dobře promíchat. Osolte 3 lžícemi mořské soli, promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
2
Na chilli pastu smíchejte postupně v misce 2 lžíce rýžové mouky, 180 ml horké vody a krátce míchejte do zhoustnutí. Nechte zchladnout a smíchejte se 4 lžícemi rybí omáčky, 6 nasekanými stroužky česneku, 1 lžičkou nastrouhaného zázvoru, 3 lžícemi třtinového cukru a 1 lžící mletého chilli.
3
Zelí dejte do cedníku a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Přidejte k němu na plátky nakrájenou bílou ředkev, nasekané 4 jarní cibulky a připravenou chilli pastu. Pořádně vše promíchejte a naložte do čistých zavařovacích sklenic. Přikryjte víčkem, ale neutahujte napevno.
4
Nechte fermentovat v pokojové teplotě 1–2 dny. Při servírování si kimchi posypte sezamovým semínkem. Chutná skvěle a navíc je zdravé.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Co byste o kimchi měli vědět
    Kimchi je nakládaná fermentovaná zelenina, která je lehce stravitelná s celou řadou zdravotních benefitů. Obsahuje prospěšné bakterie pro střevní mikroflóru, vlákninu, vitaminy a minerály.
  • Tip
    K nakládání můžete použít bílé a červené zelí, mrkev, ale i okurky. Přidáním cukru zrychlíte proces kvašení. Pokud tedy na kimchi nepospícháte, cukr použít nemusíte.
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.