
Jednoduché korejské kimchi
Kdo ještě nezná kimchi, měl by rychle zbystřit. Zdraví a zažívání prospěšnou korejskou přílohu si díky našemu receptu připravíte jednoduše doma.
Co budete potřebovat na korejské kimchi
1 | velké čínské zelí |
3 | lžíce mořské soli |
2 | lžíce rýžové mouky |
180 ml | vody |
4 | lžíce rybí omáčky |
6 | stroužků česneku |
lžička strouhaného zázvoru | |
3 | lžíce třtinového cukru |
1 | lžíce mletého chilli |
1 | bílá ředkev |
4 | jarní cibulky |
jak udělat kimchi zdravější
K nakládání můžete použít bílé a červené zelí, mrkev, ale i okurky. Přidáním cukru zrychlíte proces kvašení. Pokud tedy na kimchi nepospícháte, cukr použít nemusíte.
Recept jak na korejské kimchi
- Nakrájejte 1 hlávku čínského zelí na kousky a vložte do větší mísy, abyste směs mohli dobře promíchat. Osolte 3 lžícemi mořské soli, promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
- Na chilli pastu smíchejte postupně v misce 2 lžíce rýžové mouky, 180 ml horké vody a krátce míchejte do zhoustnutí. Nechte zchladnout a smíchejte se 4 lžícemi rybí omáčky, 6 nasekanými stroužky česneku, 1 lžičkou nastrouhaného zázvoru, 3 lžícemi třtinového cukru a 1 lžící mletého chilli.
- Zelí dejte do cedníku a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Přidejte k němu na plátky nakrájenou bílou ředkev, nasekané 4 jarní cibulky a připravenou chilli pastu. Pořádně vše promíchejte a naložte do čistých zavařovacích sklenic. Přikryjte víčkem, ale neutahujte napevno.
- Nechte fermentovat v pokojové teplotě 1–2 dny. Při servírování si kimchi posypte sezamovým semínkem. Chutná skvěle a navíc je zdravé.
Pomohl vám recept?
88hodnocení3
Co byste o kimchi měli vědět
Kimchi je nakládaná fermentovaná zelenina, která je lehce stravitelná s celou řadou zdravotních benefitů. Obsahuje prospěšné bakterie pro střevní mikroflóru, vlákninu, vitaminy a minerály.
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod