Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jednoduché korejské kimchi

Jednoduché korejské kimchi

Kdo ještě nezná kimchi, měl by rychle zbystřit. Zdraví a zažívání prospěšnou korejskou přílohu si díky našemu receptu připravíte jednoduše doma.

Co budete potřebovat na korejské kimchi

1 velké čínské zelí
3 lžíce mořské soli
2 lžíce rýžové mouky
180 ml vody
4 lžíce rybí omáčky
6 stroužků česneku
lžička strouhaného zázvoru
3 lžíce třtinového cukru
1 lžíce mletého chilli
1 bílá ředkev
4 jarní cibulky

jak udělat kimchi zdravější

Recept jak na korejské kimchi

  1. Nakrájejte 1 hlávku čínského zelí na kousky a vložte do větší mísy, abyste směs mohli dobře promíchat. Osolte 3 lžícemi mořské soli, promíchejte a nechte minimálně 2 hodiny odležet.
  2. Na chilli pastu smíchejte postupně v misce 2 lžíce rýžové mouky, 180 ml horké vody a krátce míchejte do zhoustnutí. Nechte zchladnout a smíchejte se 4 lžícemi rybí omáčky, 6 nasekanými stroužky česneku, 1 lžičkou nastrouhaného zázvoru, 3 lžícemi třtinového cukru a 1 lžící mletého chilli.
  3. Zelí dejte do cedníku a vymačkejte z něj přebytečnou vodu. Přidejte k němu na plátky nakrájenou bílou ředkev, nasekané 4 jarní cibulky a připravenou chilli pastu. Pořádně vše promíchejte a naložte do čistých zavařovacích sklenic. Přikryjte víčkem, ale neutahujte napevno.
  4. Nechte fermentovat v pokojové teplotě 1–2 dny. Při servírování si kimchi posypte sezamovým semínkem. Chutná skvěle a navíc je zdravé.
Pomohl vám recept?
88hodnocení3

Co byste o kimchi měli vědět

Kimchi je nakládaná fermentovaná zelenina, která je lehce stravitelná s celou řadou zdravotních benefitů. Obsahuje prospěšné bakterie pro střevní mikroflóru, vlákninu, vitaminy a minerály.

Další videorecepty