×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kimchi

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Kimchi

Co budete potřebovat

1 velké čínské zelí
3 lžíce mořské soli
2 lžíce rýžové mouky
180 ml vody
4 lžíce rybí omáčky
6 stroužků česneku
lžička strouhaného zázvoru
3 lžíce třtinového cukru
1 lžíce mletého chilli
1 bílá ředkev
4 jarní cibulky

Jak na to?

1. Smíchejte nakrájené zelí a sůl. Nechte odležet alespoň 2 hodiny.
2. Připravte chilli pastu. Smíchejte mouku s vodou a krátce vařte do zhoustnutí. Vychlaďte a promíchejte s rybí omáčkou, nasekaným česnekem, zázvorem, cukrem a chilli.
3. Zelí vymačkejte přes sítko. Přidejte nakrájenou bílou ředkev, jarní cibulku a připravenou pastu. Pořádně promíchejte a naložte do čistých zavařovacích sklenic. Přikryjte víčkem, ale neutahujte.
4. Fermentujte v pokojové teplotě 1–2 dny. Podávejte se sezamovým semínkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kimchi

Hlavní chod Velmi snadné Asijská Saláty Bezlepkové Chilli paprička Magazín 1/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)
Tato tradiční kvašená zelenina je pro každého, kdo to se zdravím a Asií myslí vážně. Pikantní nálev z chilli se skvěle hodí do zimního období.

Co budete potřebovat

1 velké čínské zelí
3 lžíce mořské soli
2 lžíce rýžové mouky
180 ml vody
4 lžíce rybí omáčky
6 stroužků česneku
lžička strouhaného zázvoru
3 lžíce třtinového cukru
1 lžíce mletého chilli
1 bílá ředkev
4 jarní cibulky

Jak na to?

1. Smíchejte nakrájené zelí a sůl. Nechte odležet alespoň 2 hodiny.
2. Připravte chilli pastu. Smíchejte mouku s vodou a krátce vařte do zhoustnutí. Vychlaďte a promíchejte s rybí omáčkou, nasekaným česnekem, zázvorem, cukrem a chilli.
3. Zelí vymačkejte přes sítko. Přidejte nakrájenou bílou ředkev, jarní cibulku a připravenou pastu. Pořádně promíchejte a naložte do čistých zavařovacích sklenic. Přikryjte víčkem, ale neutahujte.
4. Fermentujte v pokojové teplotě 1–2 dny. Podávejte se sezamovým semínkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty