Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kaše z ovesných vloček s vajíčkem

Kaše z ovesných vloček s vajíčkem

Překvapuje vás recept ovesné kaše naslano? Naši předci však jedli obilné kaše hlavně tímto způsobem, nasladko se dříve připravovaly pouze výjimečně, slazené jen ovocem nebo medem. Vydatná snídaně hodná šampionů.

Ingredience

750 ml rostlinného mléka (sójové nebo rýžové)
250 g drcených ovesných vloček
špetka soli
4 Bio vejce Nature's Promise
4 lžíce dýňových semínek
2 hrsti hladkolisté petržele
pepř
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

V kastrůlku přiveďte mléko k varu. Vložte vločky, osolte a za častého míchání vařte na mírném ohni pět minut. Semínka opražte nasucho a dejte stranou. Připravte si volská oka.
Kaši naservírujte do misek. Navrch položte volská oka, posypte dýňovými semínky a petrželí. Opepřete a zakápněte olivovým olejem.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty