
Vepřové karbanátky z mletého masa s parmazánem a americkými bramborami
Ingredience
1 | balení amerických brambor AQ |
50 g | čerstvé strouhanky |
500 g | mletého vepřového masa AQ |
2 | lžíce nasekané hladkolisté petrželky |
1 | velký stroužek česneku AQ, rozmělněný nožem |
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu | |
50 g | strouhaného parmazánu |
pepř, sůl AQ | |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | sáček rukoly a 100 g cherry rajčat k podávání (nemusí být) |
Postup přípravy
Už jste někdy měli karbanátky z mletého masa na italský způsob? Tak do toho.
1) Troubu předehřejte na 180–200 °C , na plech vyložený pečicím papírem nasypte americké brambory a podle návodu na obalu je upečte.
Mezitím udělejte karbanátky:
2) Strouhanku, 2 lžíce studené vody, mleté maso, petrželku, česnek, citronovou kůru a parmazán smíchejte v míse, dobře ochuťte solí a pepřem, a pak z hmoty vytvořte 4 karbanátky.
3) Olej zahřejte v pánvi, a pak na něm 7 minut z každé strany opečte karbanátky.
Servírujte s bramborami, případně se salátem z rukoly a cherry rajčat.
Pomohl vám recept?
23hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod