×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Vepřové karbanátky z mletého masa s parmazánem a americkými bramborami

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Vepřové karbanátky z mletého masa s parmazánem a americkými bramborami

Tip do kuchyně

 

Abyste mohli říct, že vaříte italskou kuchyni, raději nahraďte americké brambory vařenými nebo šťouchanými.

Co budete potřebovat

1 balení amerických brambor AQ
50 g čerstvé strouhanky
500 g mletého vepřového masa AQ
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 velký stroužek česneku AQ, rozmělněný nožem
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
50 g strouhaného parmazánu
pepř, sůl AQ
2 lžíce olivového oleje
1 sáček rukoly a 100 g cherry rajčat k podávání (nemusí být)

Jak na to?

Už jste někdy měli karbanátky z mletého masa na italský způsob? Tak do toho.

1) Troubu předehřejte na 180–200 °C , na plech vyložený pečicím papírem nasypte americké brambory a podle návodu na obalu je upečte.

Mezitím udělejte karbanátky:
2) Strouhanku, 2 lžíce studené vody, mleté maso, petrželku, česnek, citronovou kůru a parmazán smíchejte v míse, dobře ochuťte solí a pepřem, a pak z hmoty vytvořte 4 karbanátky.

3) Olej zahřejte v pánvi, a pak na něm 7 minut z každé strany opečte karbanátky.

Servírujte s bramborami, případně se salátem z rukoly a cherry rajčat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové karbanátky z mletého masa s parmazánem a americkými bramborami

Hlavní chod Snadné Italská Chuťovky Smažení Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (11)

Tip do kuchyně

 

Abyste mohli říct, že vaříte italskou kuchyni, raději nahraďte americké brambory vařenými nebo šťouchanými.

Co budete potřebovat

1 balení amerických brambor AQ
50 g čerstvé strouhanky
500 g mletého vepřového masa AQ
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 velký stroužek česneku AQ, rozmělněný nožem
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
50 g strouhaného parmazánu
pepř, sůl AQ
2 lžíce olivového oleje
1 sáček rukoly a 100 g cherry rajčat k podávání (nemusí být)

Jak na to?

Už jste někdy měli karbanátky z mletého masa na italský způsob? Tak do toho.

1) Troubu předehřejte na 180–200 °C , na plech vyložený pečicím papírem nasypte americké brambory a podle návodu na obalu je upečte.

Mezitím udělejte karbanátky:
2) Strouhanku, 2 lžíce studené vody, mleté maso, petrželku, česnek, citronovou kůru a parmazán smíchejte v míse, dobře ochuťte solí a pepřem, a pak z hmoty vytvořte 4 karbanátky.

3) Olej zahřejte v pánvi, a pak na něm 7 minut z každé strany opečte karbanátky.

Servírujte s bramborami, případně se salátem z rukoly a cherry rajčat.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty