×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Vepřové karbanátky z mletého masa s parmazánem a americkými bramborami

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s...
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem

Vepřové karbanátky z mletého masa s parmazánem a americkými bramborami

Tip do kuchyně

 

Abyste mohli říct, že vaříte italskou kuchyni, raději nahraďte americké brambory vařenými nebo šťouchanými.

Co budete potřebovat

1 balení amerických brambor AQ
50 g čerstvé strouhanky
500 g mletého vepřového masa AQ
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 velký stroužek česneku AQ, rozmělněný nožem
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
50 g strouhaného parmazánu
pepř, sůl AQ
2 lžíce olivového oleje
1 sáček rukoly a 100 g cherry rajčat k podávání (nemusí být)

Jak na to?

Už jste někdy měli karbanátky z mletého masa na italský způsob? Tak do toho.

1) Troubu předehřejte na 180–200 °C , na plech vyložený pečicím papírem nasypte americké brambory a podle návodu na obalu je upečte.

Mezitím udělejte karbanátky:
2) Strouhanku, 2 lžíce studené vody, mleté maso, petrželku, česnek, citronovou kůru a parmazán smíchejte v míse, dobře ochuťte solí a pepřem, a pak z hmoty vytvořte 4 karbanátky.

3) Olej zahřejte v pánvi, a pak na něm 7 minut z každé strany opečte karbanátky.

Servírujte s bramborami, případně se salátem z rukoly a cherry rajčat.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Vepřové karbanátky z mletého masa s parmazánem a americkými bramborami

Hlavní chod Snadné Italská Chuťovky Smažení Magazín 3/2011
Průměrné hodnocení 4 (9)

Tip do kuchyně

 

Abyste mohli říct, že vaříte italskou kuchyni, raději nahraďte americké brambory vařenými nebo šťouchanými.

Co budete potřebovat

1 balení amerických brambor AQ
50 g čerstvé strouhanky
500 g mletého vepřového masa AQ
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 velký stroužek česneku AQ, rozmělněný nožem
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
50 g strouhaného parmazánu
pepř, sůl AQ
2 lžíce olivového oleje
1 sáček rukoly a 100 g cherry rajčat k podávání (nemusí být)

Jak na to?

Už jste někdy měli karbanátky z mletého masa na italský způsob? Tak do toho.

1) Troubu předehřejte na 180–200 °C , na plech vyložený pečicím papírem nasypte americké brambory a podle návodu na obalu je upečte.

Mezitím udělejte karbanátky:
2) Strouhanku, 2 lžíce studené vody, mleté maso, petrželku, česnek, citronovou kůru a parmazán smíchejte v míse, dobře ochuťte solí a pepřem, a pak z hmoty vytvořte 4 karbanátky.

3) Olej zahřejte v pánvi, a pak na něm 7 minut z každé strany opečte karbanátky.

Servírujte s bramborami, případně se salátem z rukoly a cherry rajčat.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Pizza na plech
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Domácí pizza se špenátem a...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Focaccia s karamelizovanými...
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem
Bramborová pizza s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty