Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Vepřové karbanátky z mletého masa s parmazánem a americkými bramborami

Vepřové karbanátky z mletého masa s parmazánem a americkými bramborami

Ingredience

1 balení amerických brambor AQ
50 g čerstvé strouhanky
500 g mletého vepřového masa AQ
2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
1 velký stroužek česneku AQ, rozmělněný nožem
jemně nastrouhaná kůra z 1 citronu
50 g strouhaného parmazánu
pepř, sůl AQ
2 lžíce olivového oleje
1 sáček rukoly a 100 g cherry rajčat k podávání (nemusí být)

Postup přípravy

Už jste někdy měli karbanátky z mletého masa na italský způsob? Tak do toho.

1) Troubu předehřejte na 180–200 °C , na plech vyložený pečicím papírem nasypte americké brambory a podle návodu na obalu je upečte.

Mezitím udělejte karbanátky:
2) Strouhanku, 2 lžíce studené vody, mleté maso, petrželku, česnek, citronovou kůru a parmazán smíchejte v míse, dobře ochuťte solí a pepřem, a pak z hmoty vytvořte 4 karbanátky.

3) Olej zahřejte v pánvi, a pak na něm 7 minut z každé strany opečte karbanátky.

Servírujte s bramborami, případně se salátem z rukoly a cherry rajčat.

Pomohl vám recept?
23hodnocení4

Další videorecepty