×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Karamelový Popcorn

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Karamelový Popcorn

Co budete potřebovat

olej na potření
1 balení soleného másla
220 g třtinového cukru
60 ml medu, případně javorového sirupu
2 lžičky soli
1/4 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 větší mísa hotového popcornu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem a zlehka potřete olejem.
2. Máslo rozpusťte ve velkém hrnci na středním plameni. Vsypte cukr a přidejte med, případně sirup a promíchejte. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a bez jakéhokoliv míchání vařte 4 minuty. Opět promíchejte a za stálého míchání vařte dalších 4–6 minut, aby směs měla tmavě zlatou barvu. Vypněte sporák, vmíchejte sůl, jedlou sodu a vanilkový extrakt. Odstavte a do směsi zamíchejte popcorn. A to tak, aby se karamel odlepil ode dna hrnce a vše se pořádně promíchalo.
3. Popcorn přeneste na připravený plech a pečte 15–20 minut, každých 5 minut promíchejte. Vyndejte z trouby, popcorn přendejte na jiný plech a nechte úplně vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelový Popcorn

Snadné Česká Chuťovky Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

olej na potření
1 balení soleného másla
220 g třtinového cukru
60 ml medu, případně javorového sirupu
2 lžičky soli
1/4 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 větší mísa hotového popcornu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem a zlehka potřete olejem.
2. Máslo rozpusťte ve velkém hrnci na středním plameni. Vsypte cukr a přidejte med, případně sirup a promíchejte. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a bez jakéhokoliv míchání vařte 4 minuty. Opět promíchejte a za stálého míchání vařte dalších 4–6 minut, aby směs měla tmavě zlatou barvu. Vypněte sporák, vmíchejte sůl, jedlou sodu a vanilkový extrakt. Odstavte a do směsi zamíchejte popcorn. A to tak, aby se karamel odlepil ode dna hrnce a vše se pořádně promíchalo.
3. Popcorn přeneste na připravený plech a pečte 15–20 minut, každých 5 minut promíchejte. Vyndejte z trouby, popcorn přendejte na jiný plech a nechte úplně vychladnout.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty