Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Karamelový Popcorn

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky

Karamelový Popcorn

Co budete potřebovat

olej na potření
1 balení soleného másla
220 g třtinového cukru
60 ml medu, případně javorového sirupu
2 lžičky soli
1/4 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 větší mísa hotového popcornu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem a zlehka potřete olejem.
2. Máslo rozpusťte ve velkém hrnci na středním plameni. Vsypte cukr a přidejte med, případně sirup a promíchejte. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a bez jakéhokoliv míchání vařte 4 minuty. Opět promíchejte a za stálého míchání vařte dalších 4–6 minut, aby směs měla tmavě zlatou barvu. Vypněte sporák, vmíchejte sůl, jedlou sodu a vanilkový extrakt. Odstavte a do směsi zamíchejte popcorn. A to tak, aby se karamel odlepil ode dna hrnce a vše se pořádně promíchalo.
3. Popcorn přeneste na připravený plech a pečte 15–20 minut, každých 5 minut promíchejte. Vyndejte z trouby, popcorn přendejte na jiný plech a nechte úplně vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelový Popcorn

Snadné Česká Chuťovky Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (15)

Co budete potřebovat

olej na potření
1 balení soleného másla
220 g třtinového cukru
60 ml medu, případně javorového sirupu
2 lžičky soli
1/4 lžičky jedlé sody
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 větší mísa hotového popcornu

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 150 °C. Plech vyložte pečicím papírem a zlehka potřete olejem.
2. Máslo rozpusťte ve velkém hrnci na středním plameni. Vsypte cukr a přidejte med, případně sirup a promíchejte. Přiveďte k varu, poté snižte plamen a bez jakéhokoliv míchání vařte 4 minuty. Opět promíchejte a za stálého míchání vařte dalších 4–6 minut, aby směs měla tmavě zlatou barvu. Vypněte sporák, vmíchejte sůl, jedlou sodu a vanilkový extrakt. Odstavte a do směsi zamíchejte popcorn. A to tak, aby se karamel odlepil ode dna hrnce a vše se pořádně promíchalo.
3. Popcorn přeneste na připravený plech a pečte 15–20 minut, každých 5 minut promíchejte. Vyndejte z trouby, popcorn přendejte na jiný plech a nechte úplně vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Opečené škubánky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky

Inspirujte se podobnými recepty