×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelovovločkové řezy

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Karamelovovločkové řezy

Co budete potřebovat

150 g celozrnné pšeničné mouky
1 sáček kypřicího prášku
40 g sušeného strouhaného kokosu
90 g třtinového cukru
220 g másla
75 g čerstvého kokosu
90 g špaldových vloček
2 lžíce medu
1 plechovka Salka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 165 °C. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sušený strouhaný kokos, cukr a 140 g másla do hmoty připomínající hrubou strouhanku. Pomocí lžíce směs natlačte na dno pekáče o rozměrech asi 18 x 25 cm vyloženého pečicím papírem a pečte 20–25 minut dozlatova. Nechte 10 minut zchladnout. V míse smíchejte nastrouhaný čerstvý kokos, vločky, med, zbylé máslo a zchladlé zkaramelizované Salko (2,5 hodiny vařené ve vodě, zcela vychladlé) a vše navrstvěte na upečený základ. Posypte dalšími
vločkami a pečte ještě 20–25 mi­nut dozlatova. Nechte zcela vychladnout, teprve pak krájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelovovločkové řezy

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 9/2013
Průměrné hodnocení 3 (9)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

150 g celozrnné pšeničné mouky
1 sáček kypřicího prášku
40 g sušeného strouhaného kokosu
90 g třtinového cukru
220 g másla
75 g čerstvého kokosu
90 g špaldových vloček
2 lžíce medu
1 plechovka Salka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 165 °C. V míse smíchejte mouku, kypřicí prášek, sušený strouhaný kokos, cukr a 140 g másla do hmoty připomínající hrubou strouhanku. Pomocí lžíce směs natlačte na dno pekáče o rozměrech asi 18 x 25 cm vyloženého pečicím papírem a pečte 20–25 minut dozlatova. Nechte 10 minut zchladnout. V míse smíchejte nastrouhaný čerstvý kokos, vločky, med, zbylé máslo a zchladlé zkaramelizované Salko (2,5 hodiny vařené ve vodě, zcela vychladlé) a vše navrstvěte na upečený základ. Posypte dalšími
vločkami a pečte ještě 20–25 mi­nut dozlatova. Nechte zcela vychladnout, teprve pak krájejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty