ReceptyMeruňkový koláč s tvarohem
Albert logoAlbert logo
  • Meruňkový koláč s tvarohem

Meruňkový koláč s tvarohem

Těsto můžete připravit den předem a nechat ho přes noc odležet v lednici. Bude se s ním lépe pracovat.
Meruňkový koláč s tvarohem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
8 porcí
  • Máslo 170 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Cukr třtinový 140 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 3 plž
  • Vaječný žloutek 5 ks
  • Tvaroh tučný 750 g
  • Citron 1/2 ks
  • Cukr moučkový 160 g
  • Pudink vanilkový 2 plž
  • Meruňky 500 g
  • Máta 1 hrs.
  • Mandle plátky 40 g
  • Máslo 170 g
  • Mouka hladká 250 g
  • Kypřící prášek 1/2 ks
  • Cukr třtinový 140 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 3 plž
  • Vaječný žloutek 5 ks
  • Tvaroh tučný 750 g
  • Citron 1/2 ks
  • Cukr moučkový 160 g
  • Pudink vanilkový 2 plž
  • Meruňky 500 g
  • Máta 1 hrs.
  • Mandle plátky 40 g

Příprava

  1. 1
    V míse smíchejte 250 g hladké mouky, ½ sáčku kypřicího prášku a 140 g třtinového cukru. Přidejte 165 g změklého másla, 2 žloutky a 45 ml smetany ke šlehání. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočinout minimálně 30 minut v lednici. Mezitím vymažte koláčovou formu o průměru 30 cm zbylým máslem.
  2. 2
    Odpočinuté těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm. Vyložte jím dno i boky formy, okraje zarovnejte nožem. Dno propíchejte vidličkou, přikryjte pečicím papírem a zatižte suchou luštěninou. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut, poté papír s hrachem odstraňte a nechte vychladnout.
  3. 3
    V míse smíchejte 750 g tučného tvarohu, 3 žloutky, najemno nastrouhanou citronovou kůru z ½ bio citronu, 150 g cukru moučky a 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku. Tvarohovou náplň rozetřete na předpečený korpus a navrch rozložte 500 g meruněk nakrájených na čtvrtky.
  4. 4
    Koláč pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Poté posypte 40 g mandlových lupínků a dopékejte dalších 25 minut dozlatova. Nechte zchladnout, ozdobte lístky máty a poprašte moučkovým cukrem.
  1. 1
    V míse smíchejte 250 g hladké mouky, ½ sáčku kypřicího prášku a 140 g třtinového cukru. Přidejte 165 g změklého másla, 2 žloutky a 45 ml smetany ke šlehání. Vypracujte hladké těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte odpočinout minimálně 30 minut v lednici. Mezitím vymažte koláčovou formu o průměru 30 cm zbylým máslem.
  2. 2
    Odpočinuté těsto rozválejte na plát silný asi 3 mm. Vyložte jím dno i boky formy, okraje zarovnejte nožem. Dno propíchejte vidličkou, přikryjte pečicím papírem a zatižte suchou luštěninou. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 15 minut, poté papír s hrachem odstraňte a nechte vychladnout.
  3. 3
    V míse smíchejte 750 g tučného tvarohu, 3 žloutky, najemno nastrouhanou citronovou kůru z ½ bio citronu, 150 g cukru moučky a 2 lžíce vanilkového pudinkového prášku. Tvarohovou náplň rozetřete na předpečený korpus a navrch rozložte 500 g meruněk nakrájených na čtvrtky.
  4. 4
    Koláč pečte v troubě na 180 °C po dobu 30 minut. Poté posypte 40 g mandlových lupínků a dopékejte dalších 25 minut dozlatova. Nechte zchladnout, ozdobte lístky máty a poprašte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.