×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Karamelizované karotky
30 minut , Snadné ,

Karamelizované karotky

Co budu potřebovat

1 kg karotek
40 g másla
1 lžíce olivového oleje
5 stroužků česneku,
oloupaných
40 g krupicového cukru
1 lžíce tmavého cukru
šťáva z 1 pomeranče
hrst čerstvých tymiánových
lístků
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Z karotek odstraním téměř celou nať, nechám jen kousek na ozdobu a karotky oškrábu. Ve velké hlubší pánvi nebo nižším kastrolu rozpustím na středním plameni máslo a přiliji olivový olej. Stroužky česneku rozmáčknu plochou stranou nože a přidám je do pánve spolu s oběma druhy cukru, šťávou z pomeranče a tymiánem. Pak do pánve v jedné vrstvě naskládám karotky, osolím, opepřím, přiklopím a stáhnu plamen. Dusím 15–20 minut, až jsou karotky krásně křehké.
Sundám poklici a vařím ještě asi 5 minut, aby se šťáva svařila a karotky byly zkaramelizované. Nejvíc mi chutnají s pečeným kuřetem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bramborový salát s okurkou a koprem

    Saláty 45 minut
  • Bulgur s avokádem a rajčaty

    Hlavní chod 30 minut
  • Burger s trhaným vepřovým

    Maso 60 minut