×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelizované karotky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Karamelizované karotky

Co budete potřebovat

1 kg karotek
40 g másla
1 lžíce olivového oleje
5 stroužků česneku,
oloupaných
40 g krupicového cukru
1 lžíce tmavého cukru
šťáva z 1 pomeranče
hrst čerstvých tymiánových
lístků
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Z karotek odstraním téměř celou nať, nechám jen kousek na ozdobu a karotky oškrábu. Ve velké hlubší pánvi nebo nižším kastrolu rozpustím na středním plameni máslo a přiliji olivový olej. Stroužky česneku rozmáčknu plochou stranou nože a přidám je do pánve spolu s oběma druhy cukru, šťávou z pomeranče a tymiánem. Pak do pánve v jedné vrstvě naskládám karotky, osolím, opepřím, přiklopím a stáhnu plamen. Dusím 15–20 minut, až jsou karotky krásně křehké.
Sundám poklici a vařím ještě asi 5 minut, aby se šťáva svařila a karotky byly zkaramelizované. Nejvíc mi chutnají s pečeným kuřetem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelizované karotky

Snadné Tymián Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

1 kg karotek
40 g másla
1 lžíce olivového oleje
5 stroužků česneku,
oloupaných
40 g krupicového cukru
1 lžíce tmavého cukru
šťáva z 1 pomeranče
hrst čerstvých tymiánových
lístků
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Z karotek odstraním téměř celou nať, nechám jen kousek na ozdobu a karotky oškrábu. Ve velké hlubší pánvi nebo nižším kastrolu rozpustím na středním plameni máslo a přiliji olivový olej. Stroužky česneku rozmáčknu plochou stranou nože a přidám je do pánve spolu s oběma druhy cukru, šťávou z pomeranče a tymiánem. Pak do pánve v jedné vrstvě naskládám karotky, osolím, opepřím, přiklopím a stáhnu plamen. Dusím 15–20 minut, až jsou karotky krásně křehké.
Sundám poklici a vařím ještě asi 5 minut, aby se šťáva svařila a karotky byly zkaramelizované. Nejvíc mi chutnají s pečeným kuřetem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty