×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelizované karotky

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Karamelizované karotky

Co budete potřebovat

1 kg karotek
40 g másla
1 lžíce olivového oleje
5 stroužků česneku,
oloupaných
40 g krupicového cukru
1 lžíce tmavého cukru
šťáva z 1 pomeranče
hrst čerstvých tymiánových
lístků
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Z karotek odstraním téměř celou nať, nechám jen kousek na ozdobu a karotky oškrábu. Ve velké hlubší pánvi nebo nižším kastrolu rozpustím na středním plameni máslo a přiliji olivový olej. Stroužky česneku rozmáčknu plochou stranou nože a přidám je do pánve spolu s oběma druhy cukru, šťávou z pomeranče a tymiánem. Pak do pánve v jedné vrstvě naskládám karotky, osolím, opepřím, přiklopím a stáhnu plamen. Dusím 15–20 minut, až jsou karotky krásně křehké.
Sundám poklici a vařím ještě asi 5 minut, aby se šťáva svařila a karotky byly zkaramelizované. Nejvíc mi chutnají s pečeným kuřetem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelizované karotky

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 2 (2)

Co budete potřebovat

1 kg karotek
40 g másla
1 lžíce olivového oleje
5 stroužků česneku,
oloupaných
40 g krupicového cukru
1 lžíce tmavého cukru
šťáva z 1 pomeranče
hrst čerstvých tymiánových
lístků
sůl a čerstvě mletý pepř

Jak na to?

Z karotek odstraním téměř celou nať, nechám jen kousek na ozdobu a karotky oškrábu. Ve velké hlubší pánvi nebo nižším kastrolu rozpustím na středním plameni máslo a přiliji olivový olej. Stroužky česneku rozmáčknu plochou stranou nože a přidám je do pánve spolu s oběma druhy cukru, šťávou z pomeranče a tymiánem. Pak do pánve v jedné vrstvě naskládám karotky, osolím, opepřím, přiklopím a stáhnu plamen. Dusím 15–20 minut, až jsou karotky krásně křehké.
Sundám poklici a vařím ještě asi 5 minut, aby se šťáva svařila a karotky byly zkaramelizované. Nejvíc mi chutnají s pečeným kuřetem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty