Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Kapustové závitky  s houbovočočkovou  náplní

Další recepty a články

Prázdninové plněné papriky
Prázdninové plněné...
Prázdninové plněné papriky
Prázdninové plněné papriky

Kapustové závitky s houbovočočkovou náplní

Co budete potřebovat

100 g čočky
60 g sušených hub
400 ml vody
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
3 vejce NP Bio
120 g pohankové mouky NP Bio
8 listů kapusty
4 lžíce sójové omáčky
1 jarní cibulka

Jak na to?

1. Den předem čočku a houby vsypte každé zvlášť do misky. Čočku zalijte vodou, houby zalijte horkou vodou a nechte přes noc namáčet.

2. Druhý den vodu z čočky slijte a zalijte novou tak, aby byla čočka ponořená. Houby také slijte, ale nálev nevylévejte a dejte ho stranou. Houby nakrájejte na kostičky a dejte do hrnce.

3. Přidejte k nim čočku a vařte 30 minut doměkka. Směs nechte vychladnout a promíchejte se solí, pepřem, kmínem, majoránkou, vejci a 100 g pohankové mouky.

4. Listy kapusty vložte do vroucí vody. Vařte 5 minut, pak vyndejte a nechte okapat. Doprostřed listů dejte 4–5 lžic čočkové směsi, ohněte boční strany listů dovnitř a zarolujte do ruličky.

5. Nálev z hub přelijte do kastrůlku. Metličkou promíchejte se zbylou moukou a sójovou omáčkou. Vařte 5 minut do zhoustnutí. Podle chuti opepřete.

6. Omáčku vlijte do zapékací mísy o velikosti 20 × 30 cm a poklaďte na ni závitky. Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Servírujte přelité omáčkou a posypané omytou, nakrájenou jarní cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapustové závitky s houbovočočkovou náplní

Hlavní chod Snadné Česká Zelenina Něco lehkého Vegetariánské Magazín 10/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

100 g čočky
60 g sušených hub
400 ml vody
1 lžička soli
1 lžička pepře
1 lžička drceného kmínu
1 lžička majoránky
3 vejce NP Bio
120 g pohankové mouky NP Bio
8 listů kapusty
4 lžíce sójové omáčky
1 jarní cibulka

Jak na to?

1. Den předem čočku a houby vsypte každé zvlášť do misky. Čočku zalijte vodou, houby zalijte horkou vodou a nechte přes noc namáčet.

2. Druhý den vodu z čočky slijte a zalijte novou tak, aby byla čočka ponořená. Houby také slijte, ale nálev nevylévejte a dejte ho stranou. Houby nakrájejte na kostičky a dejte do hrnce.

3. Přidejte k nim čočku a vařte 30 minut doměkka. Směs nechte vychladnout a promíchejte se solí, pepřem, kmínem, majoránkou, vejci a 100 g pohankové mouky.

4. Listy kapusty vložte do vroucí vody. Vařte 5 minut, pak vyndejte a nechte okapat. Doprostřed listů dejte 4–5 lžic čočkové směsi, ohněte boční strany listů dovnitř a zarolujte do ruličky.

5. Nálev z hub přelijte do kastrůlku. Metličkou promíchejte se zbylou moukou a sójovou omáčkou. Vařte 5 minut do zhoustnutí. Podle chuti opepřete.

6. Omáčku vlijte do zapékací mísy o velikosti 20 × 30 cm a poklaďte na ni závitky. Pečte 20 minut v troubě vyhřáté na 190 °C. Servírujte přelité omáčkou a posypané omytou, nakrájenou jarní cibulkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Prázdninové plněné papriky
Prázdninové plněné papriky
Prázdninové plněné papriky
Prázdninové plněné papriky

Inspirujte se podobnými recepty