×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kapří hranolky s bramborovými kuřátky a tatarkou
60 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Ryby ,

Kapří hranolky s bramborovými kuřátky a tatarkou

Co budu potřebovat

500 g kapřích dílů
2 stroužky česneku
3 lžíce oleje
1 lžička uzené papriky
sůl a pepř
5 lžic strouhanky
10 lžic hladké mouky
olej na smažení
1 balení brambor ve tvaru kuřete
1 zakysaná smetana
1 svazek pažitky
5 kyselých okurek

Jak na to?

Kapří díly vyfiletujte: odřízněte maso od velkých kostí a páteře. Kůži ponechte. Do masa na jednotlivých filetech udělejte ostrým nožem zářezy asi milimetr až dva vedle sebe, zbavíte se tak drobných kostí. Filety pokrájejte na proužky 1–2 cm silné.
Z utřeného česneku, koření a oleje umíchejte marinádu. Důkladně v ní obalte hranolky z kapra a nechte v lednici odležet přes noc.
Smíchejte mouku se strouhankou, obalte kousky ryby a smažte je v dostatečném množství oleje. Postačí jim minuta až dvě. Hotové hranolky nechte okapat na ubrousku.
Bramborová kuřátka naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte, dokud
okraje nezezlátnou.
Kapří hranolky podávejte s bramborovými kuřátky a omáčkou umíchanou ze zakysané smetany, nasekané pažitky a pokrájených kyselých okurek.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Rybí karbanátky s kaší

    Ryby nad 60 minut
  • Treska v papilotě s jarní zeleninou

    Ryby 45 minut
  • Losos s fenyklovým salátem

    Ryby 30 minut