Kapří hranolky s bramborovými kuřátky a tatarkou
Ingredience
500 g | kapřích dílů |
2 | stroužky česneku |
3 | lžíce oleje |
1 | lžička uzené papriky |
sůl a pepř | |
5 | lžic strouhanky |
10 | lžic hladké mouky |
olej na smažení | |
1 | balení brambor ve tvaru kuřete |
1 | zakysaná smetana |
1 | svazek pažitky |
5 | kyselých okurek |
Postup přípravy
Kapří díly vyfiletujte: odřízněte maso od velkých kostí a páteře. Kůži ponechte. Do masa na jednotlivých filetech udělejte ostrým nožem zářezy asi milimetr až dva vedle sebe, zbavíte se tak drobných kostí. Filety pokrájejte na proužky 1–2 cm silné.
Z utřeného česneku, koření a oleje umíchejte marinádu. Důkladně v ní obalte hranolky z kapra a nechte v lednici odležet přes noc.
Smíchejte mouku se strouhankou, obalte kousky ryby a smažte je v dostatečném množství oleje. Postačí jim minuta až dvě. Hotové hranolky nechte okapat na ubrousku.
Bramborová kuřátka naskládejte na plech vyložený pečicím papírem, osolte a dejte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte, dokud
okraje nezezlátnou.
Kapří hranolky podávejte s bramborovými kuřátky a omáčkou umíchanou ze zakysané smetany, nasekané pažitky a pokrájených kyselých okurek.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY