×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kapr s citrónovo-bylinkovou strouhankou

Inspirujte se podobnými recepty

Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s...
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s ostrými...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví babičky...
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým...
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka

Kapr s citrónovo-bylinkovou strouhankou

Co budete potřebovat

500 g filetu z kapra
150 g hladké mouky
1 vejce
50 ml mléka
200 g strouhanky
1 hrst tymiánu
1 hrst hladkolisté petržele
kůra z poloviny citrónu
slunečnicový olej
sůl

Jak na to?

Pomocí mixéru připravte bylinkovou strouhanku. Do nádoby vložte strouhanku, bylinky a kúru z poloviny citrónu. Krátkými pulzy rozmixujte. Ve strouhance by po mixování měly jít vidět kousky bylinek. Filet nakrájejte na kousky o šíři přibližně 6 centimetrů, osolte je a obalte v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, pak v prošlehaném vejci s mlékem a nakonec v bylinkové strouhance. Smažit můžete dozlatova na pánvi nebo jako my pomocí horkovzdušné fritézy za minimálního použití oleje. Podávejte s bramborovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapr s citrónovo-bylinkovou strouhankou

Hlavní chod Velmi snadné Česká Ryby Vánoce Videorecept , Tymián , Petržel kadeřavá Počet porcí: 2
(0)
Klasický kapr už vás omrzel a rádi byste si letos na Štědrý den dali něco trochu netradičního? Vyzkoušejte naši lehčí variantu - kapra obalte do bylinkové strouhanky. Oleje stačí opravdu jen kapka!

Co budete potřebovat

500 g filetu z kapra
150 g hladké mouky
1 vejce
50 ml mléka
200 g strouhanky
1 hrst tymiánu
1 hrst hladkolisté petržele
kůra z poloviny citrónu
slunečnicový olej
sůl

Jak na to?

Pomocí mixéru připravte bylinkovou strouhanku. Do nádoby vložte strouhanku, bylinky a kúru z poloviny citrónu. Krátkými pulzy rozmixujte. Ve strouhance by po mixování měly jít vidět kousky bylinek. Filet nakrájejte na kousky o šíři přibližně 6 centimetrů, osolte je a obalte v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, pak v prošlehaném vejci s mlékem a nakonec v bylinkové strouhance. Smažit můžete dozlatova na pánvi nebo jako my pomocí horkovzdušné fritézy za minimálního použití oleje. Podávejte s bramborovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s...
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s ostrými...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví...
Linecké cukroví babičky...
Linecké cukroví babičky...
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým...
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka
Slavnostní hrachovka

Inspirujte se podobnými recepty