×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kapr s citrónovo-bylinkovou strouhankou
30 minut , Hlavní chod , Velmi snadné , Česká , Ryby , Vánoce ,

Kapr s citrónovo-bylinkovou strouhankou

Co budu potřebovat

500 g filetu z kapra
150 g hladké mouky
1 vejce
50 ml mléka
200 g strouhanky
1 hrst tymiánu
1 hrst hladkolisté petržele
kůra z poloviny citrónu
slunečnicový olej
sůl

Jak na to?

Pomocí mixéru připravte bylinkovou strouhanku. Do nádoby vložte strouhanku, bylinky a kúru z poloviny citrónu. Krátkými pulzy rozmixujte. Ve strouhance by po mixování měly jít vidět kousky bylinek. Filet nakrájejte na kousky o šíři přibližně 6 centimetrů, osolte je a obalte v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, pak v prošlehaném vejci s mlékem a nakonec v bylinkové strouhance. Smažit můžete dozlatova na pánvi nebo jako my pomocí horkovzdušné fritézy za minimálního použití oleje. Podávejte s bramborovým salátem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Biskupský chlebíček

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Sýrové bulky

    Chuťovky 60 minut
  • Mandlové hvězdičky

    Cukroví 30 minut