×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kapr s citrónovo-bylinkovou strouhankou

Inspirujte se podobnými recepty

Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní...
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní kaldoun
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak

Kapr s citrónovo-bylinkovou strouhankou

Co budete potřebovat

500 g filetu z kapra
150 g hladké mouky
1 vejce
50 ml mléka
200 g strouhanky
1 hrst tymiánu
1 hrst hladkolisté petržele
kůra z poloviny citrónu
slunečnicový olej
sůl

Jak na to?

Pomocí mixéru připravte bylinkovou strouhanku. Do nádoby vložte strouhanku, bylinky a kúru z poloviny citrónu. Krátkými pulzy rozmixujte. Ve strouhance by po mixování měly jít vidět kousky bylinek. Filet nakrájejte na kousky o šíři přibližně 6 centimetrů, osolte je a obalte v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, pak v prošlehaném vejci s mlékem a nakonec v bylinkové strouhance. Smažit můžete dozlatova na pánvi nebo jako my pomocí horkovzdušné fritézy za minimálního použití oleje. Podávejte s bramborovým salátem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapr s citrónovo-bylinkovou strouhankou

Hlavní chod Velmi snadné Česká Ryby Vánoce Videorecept Počet porcí: 2
(0)
Klasický kapr už vás omrzel a rádi byste si letos na Štědrý den dali něco trochu netradičního? Vyzkoušejte naši lehčí variantu - kapra obalte do bylinkové strouhanky. Oleje stačí opravdu jen kapka!

Co budete potřebovat

500 g filetu z kapra
150 g hladké mouky
1 vejce
50 ml mléka
200 g strouhanky
1 hrst tymiánu
1 hrst hladkolisté petržele
kůra z poloviny citrónu
slunečnicový olej
sůl

Jak na to?

Pomocí mixéru připravte bylinkovou strouhanku. Do nádoby vložte strouhanku, bylinky a kúru z poloviny citrónu. Krátkými pulzy rozmixujte. Ve strouhance by po mixování měly jít vidět kousky bylinek. Filet nakrájejte na kousky o šíři přibližně 6 centimetrů, osolte je a obalte v trojobalu. Nejdříve v hladké mouce, pak v prošlehaném vejci s mlékem a nakonec v bylinkové strouhance. Smažit můžete dozlatova na pánvi nebo jako my pomocí horkovzdušné fritézy za minimálního použití oleje. Podávejte s bramborovým salátem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Žemlovka z vánočky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní...
Slavnostní kachní kaldoun
Slavnostní kachní kaldoun
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak
Domácí vaječný koňak

Inspirujte se podobnými recepty