Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kapr pečený na slanině s rozinkami a vínem

Kapr pečený na slanině s rozinkami a vínem

Ingredience

200 ml bílého vína
2 lžíce medu
70 g rozinek
6 kapřích filetů
sůl
pepř
1 lžička sušené šalvěje
1 lžička sušeného zázvoru
150 g slaniny
1 cibule
50 g másla

Postup přípravy

1. V misce promíchejte bílé víno s medem a vložte do ní rozinky. Nechte je 1 hodinu namáčet.

2. Kapra osolte, opepřete a okořeňte šalvějí a zázvorem.

3. Slaninu nakrájejte na plátky a oloupanou cibuli na kolečka. Zapékací mísu vyložte slaninou, na kterou klaďte kolečka cibule.

4. Filety kapra položte na cibuli, obložte je plátky másla a pečte 10 minut na 200 °C. Snižte teplotu na 150 °C, přelijte kapra směsí s bílým vínem a pečte ještě 20 minut.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty