Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

800 g filetů kapra Rybí trh Albert
sůl, pepř
80 g másla
90 ml medu
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžička worcesterské omáčky
100 g jader vlašských ořechů
2 snítky čerstvého kopru
1 citron

Postup přípravy

1. Filety z kapra omyjte, osušte papírovou utěrkou a naporcujte. Rybu osolte a opepřete.

2. V misce smíchejte rozpuštěné máslo s medem, hořčicí a worcesterem. Touto marinádou potřete kapra a přeložte ho na plech vyložený pečicím papírem.

3. Filety na plechu ještě přelijte zbytkem marinády. Ořechy nasekejte nahrubo a posypte jimi kapra. Plech zakryjte alobalem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 18 minut. Pak alobal sundejte, podlijte rybu trochou vody a dopékejte dalších 5 minut. Servírujte se snítkami čerstvého kopru a měsíčky citronu.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty