×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kanelbullar

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Kanelbullar

Co budete potřebovat

75 g másla
300 ml mléka
25 g čerstvých kvasnic
40 g krupicového cukru
sůl
1 lžička kardamomu
500–550 g hladké mouky
1 vejce na potření
Na náplň:
100 g másla
80 g krystalového cukru
2–3 lžičky mleté skořice

Jak na to?

1. Máslo rozehřejte, přidej­te mléko a mírně ohřejte, abyste ve směsi udrželi prst. Odstavte, přidejte kvasnice a rozmíchejte. Přimíchejte cukr, sůl, kardamom a po­stupně i mouku. Zpracujte do koule a nechte pod utěr­kou na teplém místě kynout 30 minut.
2. Připravte náplň: roze­hřejte máslo a přimíchejte cukr se skořicí. Těsto vyvá­lejte na plát o rozměrech 20 x 50 cm a potřete náplní. Opatrně srolujte a nakrájej­te na 1,5 cm široké šneky. Přemístěte je na plechy vyložené pečicím papírem a nechte kynout 30 mi­nut. Troubu předehřejte na 200 °C. Šnečky potřete vejcem a posypejte cukrem. Pečte 8–10 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kanelbullar

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (18)

Co budete potřebovat

75 g másla
300 ml mléka
25 g čerstvých kvasnic
40 g krupicového cukru
sůl
1 lžička kardamomu
500–550 g hladké mouky
1 vejce na potření
Na náplň:
100 g másla
80 g krystalového cukru
2–3 lžičky mleté skořice

Jak na to?

1. Máslo rozehřejte, přidej­te mléko a mírně ohřejte, abyste ve směsi udrželi prst. Odstavte, přidejte kvasnice a rozmíchejte. Přimíchejte cukr, sůl, kardamom a po­stupně i mouku. Zpracujte do koule a nechte pod utěr­kou na teplém místě kynout 30 minut.
2. Připravte náplň: roze­hřejte máslo a přimíchejte cukr se skořicí. Těsto vyvá­lejte na plát o rozměrech 20 x 50 cm a potřete náplní. Opatrně srolujte a nakrájej­te na 1,5 cm široké šneky. Přemístěte je na plechy vyložené pečicím papírem a nechte kynout 30 mi­nut. Troubu předehřejte na 200 °C. Šnečky potřete vejcem a posypejte cukrem. Pečte 8–10 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty