×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kanelbullar

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Kanelbullar

Co budete potřebovat

75 g másla
300 ml mléka
25 g čerstvých kvasnic
40 g krupicového cukru
sůl
1 lžička kardamomu
500–550 g hladké mouky
1 vejce na potření
Na náplň:
100 g másla
80 g krystalového cukru
2–3 lžičky mleté skořice

Jak na to?

1. Máslo rozehřejte, přidej­te mléko a mírně ohřejte, abyste ve směsi udrželi prst. Odstavte, přidejte kvasnice a rozmíchejte. Přimíchejte cukr, sůl, kardamom a po­stupně i mouku. Zpracujte do koule a nechte pod utěr­kou na teplém místě kynout 30 minut.
2. Připravte náplň: roze­hřejte máslo a přimíchejte cukr se skořicí. Těsto vyvá­lejte na plát o rozměrech 20 x 50 cm a potřete náplní. Opatrně srolujte a nakrájej­te na 1,5 cm široké šneky. Přemístěte je na plechy vyložené pečicím papírem a nechte kynout 30 mi­nut. Troubu předehřejte na 200 °C. Šnečky potřete vejcem a posypejte cukrem. Pečte 8–10 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kanelbullar

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

75 g másla
300 ml mléka
25 g čerstvých kvasnic
40 g krupicového cukru
sůl
1 lžička kardamomu
500–550 g hladké mouky
1 vejce na potření
Na náplň:
100 g másla
80 g krystalového cukru
2–3 lžičky mleté skořice

Jak na to?

1. Máslo rozehřejte, přidej­te mléko a mírně ohřejte, abyste ve směsi udrželi prst. Odstavte, přidejte kvasnice a rozmíchejte. Přimíchejte cukr, sůl, kardamom a po­stupně i mouku. Zpracujte do koule a nechte pod utěr­kou na teplém místě kynout 30 minut.
2. Připravte náplň: roze­hřejte máslo a přimíchejte cukr se skořicí. Těsto vyvá­lejte na plát o rozměrech 20 x 50 cm a potřete náplní. Opatrně srolujte a nakrájej­te na 1,5 cm široké šneky. Přemístěte je na plechy vyložené pečicím papírem a nechte kynout 30 mi­nut. Troubu předehřejte na 200 °C. Šnečky potřete vejcem a posypejte cukrem. Pečte 8–10 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty