Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kaki roláda s pekanovými ořechy

Kaki roláda s pekanovými ořechy

Ingredience

NA TĚSTO
2 menší zralá kaki
3 vejce
200 g krupicového cukru
šťáva z ½ citronu
130 g hladké mouky
2 lžičky mleté skořice
1 a ½ lžičky prášku do pečiva
1 lžička mletého zázvoru
½ lžičky muškátového oříšku mletého
špetka soli
hrst nasekaných pekanových ořechů
NA NÁPLŇ
230 g krémového sýru
60 g másla pokojové teploty
130 g moučkového cukru + trocha navíc na poprášení
1 lžička vanilkového extraktu

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 160 °C. Dužinu kaki rozmačkejte na pyré. Vejce vyšlehejte do světlé pěny. Postupně zašlehejte cukr, kaki a citronovou šťávu. Smíchejte mouku, skořici, prášek do pečiva, zázvor, sůl a muškátový oříšek. Směs postupně zašlehejte do vaječné směsi. Těsto rozetřete na plech vyložený pečicím papírem potřeným olejem a posypte ho pekanovými ořechy. Pečte 15 minut dozlatova.
Nechte 5 minut vychladnout, pak překlopte plát na cukrem poprášenou utěrku. Sloupněte opatrně pečicí papír, srolujte a nechte úplně vychladnout.
Mezitím připravte náplň. Utřete dohladka sýr s máslem a cukrem, přidejte vanilkových extrakt. Roládu rozbalte, potřete náplní a opět stočte. Nechte vychladit v lednici, před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Pomohl vám recept?
3hodnocení5

Další videorecepty