Kahuna burger s ananasovou a chimichurri salsou
Ingredience
600 g | hovězího předního masa (krk) |
2 | hrsti hladkolisté petržele |
1 | cibule |
1 | zelená chilli paprička |
2 | stroužky česneku |
80 ml | olivového oleje |
sůl, pepř | |
1 | limeta |
1 | lžička třtinového cukru |
1 | lžička oregana |
4 | plátky ovčího sýra |
4 | hamburgerové housky |
4 | plátky Jamón serrano Albert Excellent |
4 | hrsti salátových listů Multimix Albert |
4 | lžíce ananasové salsy, viz recept na ananasovou salsu |
Postup přípravy
1. Maso namelte v mlýnku na maso nebo kupte připravené burgery z Albertu. Pokud maso melete sami, řádně ho prohněťte a rozdělte po 150 g. Vytvarujte čtyři burgery, tak aby jejich šířka odpovídala šířce housek. Solí a pepřem dochuťte před grilováním.
2. Omáčka chimichurri: Do nádoby vhodné k mixování vložte nakrájenou hladkolistou petržel, nakrájenou cibuli, chilli papričku, česnek a 50 ml olivového oleje. Dochuťte solí, pepřem, šťávou z limety, cukrem a oreganem. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
3. Burgery vložte na rozpálený gril a opékejte podle chuti, asi 5 minut z každé strany. Po otočení rozložte na maso plátky sýra a na okraj grilu dejte rozpéct rozpůlené housky, vnitřní stranou dolů. Část mřížky potřete olejem a opečte na ní šunku serrano dokřupava.
4. Obě vnitřní strany housek potřete omáčkou chimichurri. Na spodní housku položte salátové listy, na ně maso se sýrem, grilovanou šunku a završte ananasovou salsou. Přiklopte vrchní částí housky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY