Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6 snítek čerstvého rozmarýnu
5 stroužků česneku
sůl
4 kachní stehna chlazená
500 g brambor typu C
3 petržele
200 ml červeného vína (Zweigeltrebe bio)
2 lžíce švestkových povidel
1 lžíce třtinového cukru
1 badyán
⅛ lžičky muškátového oříšku
1 celá skořice
pepř
4 kuličky jalovce
100 g švestek
100 g másla
150 ml smetany na vaření (12 %)

Postup přípravy

1. Na dno pekáče dejte 5 snítek rozmarýnu a celé promáčklé stroužky česneku. Navrch položte osolená stehna. Pečte v troubě předehřáté na 170 °C 60 minut.

2. Půl hodiny před dopečením uvařte oloupané brambory s petrželí v osolené vodě, 20 minut.

3. V kastrůlku rozšlehejte metličkou víno s povidly a cukrem, přidejte koření a za stálého míchání přiveďte k varu. Vsypte vypeckované švestky a nechte na mírném ohni 5 minut probublávat.

4. Z hotových stehýnek slijte tuk a maso přelijte připravenou omáčkou. Vraťte na 15 minut do trouby. V polovině času stehna ještě jednou přelijte.

5. Dokončete kaši. Uvařené brambory s petrželí slijte. Vložte ½ množství másla a nahrubo rozmačkejte šťouchadlem. Po částech zapracujte teplou smetanu a druhou ½ másla. Nakonec kaši ochutnejte a případně dosolte.

6. Kachní stehna podávejte s bramborovou kaší, přelité omáčkou. Ozdobte větvičkou rozmarýnu.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty