Kachna po čínsku
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Kachna po čínsku
Co budete potřebovat
Jak na to?
Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio