×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Kachna po čínsku

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Kachna po čínsku

Co budete potřebovat

1 kachna
Marináda:
5 lžic medu
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mletých fenyklových semínek
1 lžička drceného anýzu
1 lžička pepře
Omáčka:
2 lžíce sezamového oleje
zázvor
6 lžic hoisin omáčky
6 lžic třtinového cukru
6 lžic vody
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu
jasmínová rýže
jarní cibulka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a  jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kachna po čínsku

Hlavní chod Náročné Maso Narozeniny Bez laktózy Magazín 10/2017 Počet porcí: 6 porcí
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

1 kachna
Marináda:
5 lžic medu
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mletých fenyklových semínek
1 lžička drceného anýzu
1 lžička pepře
Omáčka:
2 lžíce sezamového oleje
zázvor
6 lžic hoisin omáčky
6 lžic třtinového cukru
6 lžic vody
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu
jasmínová rýže
jarní cibulka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a  jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty