×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kachna po čínsku

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Kachna po čínsku

Co budete potřebovat

1 kachna
Marináda:
5 lžic medu
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mletých fenyklových semínek
1 lžička drceného anýzu
1 lžička pepře
Omáčka:
2 lžíce sezamového oleje
zázvor
6 lžic hoisin omáčky
6 lžic třtinového cukru
6 lžic vody
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu
jasmínová rýže
jarní cibulka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a  jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kachna po čínsku

Hlavní chod Náročné Maso Narozeniny Bez laktózy Magazín 10/2017 Počet porcí: 6 porcí
Průměrné hodnocení 3 (6)

Co budete potřebovat

1 kachna
Marináda:
5 lžic medu
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mletých fenyklových semínek
1 lžička drceného anýzu
1 lžička pepře
Omáčka:
2 lžíce sezamového oleje
zázvor
6 lžic hoisin omáčky
6 lžic třtinového cukru
6 lžic vody
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu
jasmínová rýže
jarní cibulka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a  jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat