Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKachna po čínsku
Albert logoAlbert logo
  • Kachna po čínsku
Kachna po čínsku

Kachna po čínsku

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Asijská
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Med 5 plž
  • Kachna celá 1 ks
  • Cukr hnědý 2 plž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Hřebíček mletý 1 člž
  • Fenyklová semínka 1 člž
  • Anýz mletý 1 člž
  • Zázvor
  • Olej sezamový 2 plž
  • Pepř 1 člž
  • Hoisin 6 plž
  • Cukr třtinový 6 plž
  • Voda 6 plž
  • Sojová omáčka 3 plž
  • Škrob kukuřičný 1 plž
  • Rýže jasmínová
  • Cibulka jarní
  • Med 5 plž
  • Kachna celá 1 ks
  • Cukr hnědý 2 plž
  • Skořice mletá 1 člž
  • Hřebíček mletý 1 člž
  • Fenyklová semínka 1 člž
  • Anýz mletý 1 člž
  • Zázvor
  • Olej sezamový 2 plž
  • Pepř 1 člž
  • Hoisin 6 plž
  • Cukr třtinový 6 plž
  • Voda 6 plž
  • Sojová omáčka 3 plž
  • Škrob kukuřičný 1 plž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
2
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
3
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
4
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
5
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
6
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
7
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a  jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.
1
Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
2
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
3
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
4
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
5
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
6
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
7
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a  jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.