Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kachna
Marináda:
5 lžic medu
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mletých fenyklových semínek
1 lžička drceného anýzu
1 lžička pepře
Omáčka:
2 lžíce sezamového oleje
zázvor
6 lžic hoisin omáčky
6 lžic třtinového cukru
6 lžic vody
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu
jasmínová rýže
jarní cibulka

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a  jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.

Pomohl vám recept?
36hodnocení3

Další videorecepty