×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Kachna po čínsku
nad 60 minut , Hlavní chod , Náročné , Maso , Narozeniny , Bez laktózy ,

Kachna po čínsku

Co budu potřebovat

1 kachna
Marináda:
5 lžic medu
2 lžíce tmavé sójové omáčky
2 lžíce hnědého cukru
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mletých fenyklových semínek
1 lžička drceného anýzu
1 lžička pepře
Omáčka:
2 lžíce sezamového oleje
zázvor
6 lžic hoisin omáčky
6 lžic třtinového cukru
6 lžic vody
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce kukuřičného škrobu
jasmínová rýže
jarní cibulka

Jak na to?

Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a  jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hovězí burgery a  batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Hovězí kližka s voňavým kořením

    Maso nad 60 minut
  • Kuřecí prsa s pečenou mrkví

    Maso 45 minut