
Kachna po čínsku
Ingredience
1 | kachna |
Marináda: | |
---|---|
5 | lžic medu |
2 | lžíce tmavé sójové omáčky |
2 | lžíce hnědého cukru |
1 | lžička mleté skořice |
1 | lžička mletého hřebíčku |
1 | lžička mletých fenyklových semínek |
1 | lžička drceného anýzu |
1 | lžička pepře |
Omáčka: | |
2 | lžíce sezamového oleje |
zázvor | |
6 | lžic hoisin omáčky |
6 | lžic třtinového cukru |
6 | lžic vody |
1 | lžíce sójové omáčky |
1 | lžíce kukuřičného škrobu |
jasmínová rýže | |
jarní cibulka |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 120 °C, spodní i horní ohřev. Kachnu omyjte a dobře osušte. Připravte marinádu promícháním všech ingrediencí. Celou kachnu potřete marinádou, nechte zaschnout a poté potřete ještě jednou.
Kachnu položte do pekáče prsíčky dolů, zakryjte a pečte tři a půl hodiny.
V polovině pečení ji obraťte z prsou na záda a průběžně polévejte výpekem.
Ke konci pečení kachnu odkryjte, zvyšte teplotu na 170 °C a ještě hodinu dopékejte dozlatova. Během pečení polévejte výpekem.
Jasmínovou rýži uvařte podle návodu.
Na pánvi rozehřejte sezamový olej, na kterém orestujte nastrouhaný zázvor. Přidejte ostatní ingredience na omáčku a na mírném ohni míchejte do zhoustnutí.
Hotovou kachnu naporcujte, podávejte s rýží, omáčkou a jarní cibulkou pokrájenou na kolečka.