×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Kachna na marsale

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Kachna na marsale

Co budete potřebovat

1 kachna (2 kg)
sůl a čerstvě mletý pepř
2 vrchovaté lžičky koření pěti vůní
1 mandarinka klementinka
4 bobkové listy
1 palice česneku, podélně rozpůlená
6 mrkví, očištěných a rozpůlených
3 červené cibule, oloupané
a nakrájené na osminky
3 lžíce hladké mouky
100 ml dezertního vína marsala
1 litr drůbežího vývaru
pečené šťouchané brambory
s česnekem a petrželkou k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Z kachny odřízněte všechny přebytečné kousky tuku a kůže. Do kůže na prsou a stehen udělejte ostrým nožem několik zářezů tak, aby se utvořila mřížka. Kachnu uvnitř i vně osolte, opepřete a vetřete do ní koření pěti vůní. Mandarinky rozkrojte napůl a spolu s bobkovým listem je vložte dovnitř kachny. Kachnu dejte na pekáč a pečte ji asi 1 hodinu a 20 minut, během pečení ji přelévejte vypečeným tukem. Pak ji na chvíli vyndejte, do výpeku přidejte česnek, mrkev a cibuli a kachnu na zeleninový základ vraťte. Pečte dalších 40 minut, aby byla krásně zlatá a maso se odlupovalo od kostí. Upečenou kachnu a celé kousky zeleniny vyjměte z pekáče a uchovejte v teple.
Pekáč postavte na plotýnku. Výpek se zbývajícími kousky zeleniny poprašte moukou a osmahněte, odškrabujte přitom připečeniny ode dna. Přilijte marsalu, minutu ji povařte a pak zalijte vývarem. Vařte čtvrt hodiny nebo dokud není šťáva pěkně hustá. Propasírujte ji a podle chuti osolte.
Kachnu naporcuje, podávejte se šťávou a pečenou zeleninou.
Skvělá je s pečenými šťouchanými bramborami.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kachna na marsale

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 3.3 (6)

Co budete potřebovat

1 kachna (2 kg)
sůl a čerstvě mletý pepř
2 vrchovaté lžičky koření pěti vůní
1 mandarinka klementinka
4 bobkové listy
1 palice česneku, podélně rozpůlená
6 mrkví, očištěných a rozpůlených
3 červené cibule, oloupané
a nakrájené na osminky
3 lžíce hladké mouky
100 ml dezertního vína marsala
1 litr drůbežího vývaru
pečené šťouchané brambory
s česnekem a petrželkou k podávání

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Z kachny odřízněte všechny přebytečné kousky tuku a kůže. Do kůže na prsou a stehen udělejte ostrým nožem několik zářezů tak, aby se utvořila mřížka. Kachnu uvnitř i vně osolte, opepřete a vetřete do ní koření pěti vůní. Mandarinky rozkrojte napůl a spolu s bobkovým listem je vložte dovnitř kachny. Kachnu dejte na pekáč a pečte ji asi 1 hodinu a 20 minut, během pečení ji přelévejte vypečeným tukem. Pak ji na chvíli vyndejte, do výpeku přidejte česnek, mrkev a cibuli a kachnu na zeleninový základ vraťte. Pečte dalších 40 minut, aby byla krásně zlatá a maso se odlupovalo od kostí. Upečenou kachnu a celé kousky zeleniny vyjměte z pekáče a uchovejte v teple.
Pekáč postavte na plotýnku. Výpek se zbývajícími kousky zeleniny poprašte moukou a osmahněte, odškrabujte přitom připečeniny ode dna. Přilijte marsalu, minutu ji povařte a pak zalijte vývarem. Vařte čtvrt hodiny nebo dokud není šťáva pěkně hustá. Propasírujte ji a podle chuti osolte.
Kachnu naporcuje, podávejte se šťávou a pečenou zeleninou.
Skvělá je s pečenými šťouchanými bramborami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Tábornické sladké brambory na...
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Táborácké fazole
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Kotlíkové lečo
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...

Inspirujte se podobnými recepty