Jehněčí špízy suvlaki
Ingredience
1½ kg | jehněčí kýty, pokrájené na kostičky |
100 ml | olivového oleje |
100 ml | červeného vína |
2 | lžičky sušeného oregana |
kůra a šťáva ze 2 citronů | |
2 | stroužky česneku, rozmělněné |
pepř, sůl | |
tzatziki nebo bílý jogurt k podávání | |
čerstvé snítky oregana a klínky citronu na ozdobu |
Postup přípravy
Maso vložte do mísy, přidejte olej, víno, oregano, kůru i šťávu z citronů, rozmělněný česnek a pepř a vše dobře promíchejte. Dejte na 5 hodin, ideálně však přes noc, marinovat. Maso vyndejte z marinády a napíchejte ho na 10 grilovacích jehlic, důkladně osolte a 10–12 minut grilujte. Podávejte s tzatziki nebo jogurtem, posypané nasekaným oreganem, s klínky citronu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY