×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jehněčí špízy suvlaki

Další recepty a články

Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s...
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou...
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní...
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou

Jehněčí špízy suvlaki

Co budete potřebovat

1½ kg jehněčí kýty, pokrájené na kostičky
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
2 lžičky sušeného oregana
kůra a šťáva ze 2 citronů
2 stroužky česneku, rozmělněné
pepř, sůl
tzatziki nebo bílý jogurt k podávání
čerstvé snítky oregana a klínky citronu na ozdobu

Jak na to?

Maso vložte do mísy, přidejte olej, víno, oregano, kůru i šťávu z citronů, rozmělněný česnek a pepř a vše dobře promíchejte. Dejte na 5 hodin, ideálně však přes noc, marinovat. Maso vyndejte z marinády a napíchejte ho na 10 grilovacích jehlic, důkladně osolte a 10–12 minut grilujte. Podávejte s tzatziki nebo jogurtem, posypané nasekaným oreganem, s klínky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jehněčí špízy suvlaki

Hlavní chod Náročné Řecká Magazín 7-8/2014
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

1½ kg jehněčí kýty, pokrájené na kostičky
100 ml olivového oleje
100 ml červeného vína
2 lžičky sušeného oregana
kůra a šťáva ze 2 citronů
2 stroužky česneku, rozmělněné
pepř, sůl
tzatziki nebo bílý jogurt k podávání
čerstvé snítky oregana a klínky citronu na ozdobu

Jak na to?

Maso vložte do mísy, přidejte olej, víno, oregano, kůru i šťávu z citronů, rozmělněný česnek a pepř a vše dobře promíchejte. Dejte na 5 hodin, ideálně však přes noc, marinovat. Maso vyndejte z marinády a napíchejte ho na 10 grilovacích jehlic, důkladně osolte a 10–12 minut grilujte. Podávejte s tzatziki nebo jogurtem, posypané nasekaným oreganem, s klínky citronu.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Musaka na víně
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Vepřové souvlaki s tzatziki
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Řízky s olivovou omáčkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou
Frittata s jarní cibulkou

Inspirujte se podobnými recepty