×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečená jehněčí kýta na víně

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Pečená jehněčí kýta na víně

Tip do kuchyně

 

Jehněčí kýtu podávejte s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

1,8–2 kg jehněčí kýty bez kosti
2 lžíce olivového oleje
3 větvičky oregana a lístky ze dvou dalších
3 větvičky rozmarýnu a lístky ze dvou dalších
3 stroužky česneku, nahrubo nasekané
600 ml červeného vína
2 konzervy krájených rajčat (po 400 g)
1 lžíce krupicového cukru
sůl a pepř

Jak na to?

Čekáte vzácnou návštěvu a chtěli byste připravit něco extra? Pak zvolte pečenou jehněčí kýtu na víně. Určitě nezklamete.

1) Předehřejte troubu na 200 °C.

2) Maso omyjte a osuším.

3) Do hluboké misky nebo hrnku nalijte olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixujte na kaši.

4) Maso rozprostřete na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřete olejovou kašičku s kořením.

5) Maso svážte provázkem do úhledného špalíčku, dejte na pekáč a nechte 20 minut péct v troubě.

6) Pak maso zakryjte poklicí, teplotu snížte na 150 °C a pečte 3 hodiny.

7) Občas maso otočte, případně podlijte trochou vody.

8) Po 3 hodinách vyndejte pekáč z trouby; maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou.

9) Z pekáče odeberte tuk, který se vypekl, přilijte víno, přidejte rajčata, větvičky bylinek a vráťte nepřikrytý pekáč na 40 minut zpátky do trouby.

10) Ve finále vyndejte z pekáče maso na prkýnko, zakryjte ho miskou a nechte půl hodiny odpočinout.

11) Omáčku nalijte do kastrolu, seberte z povrchu tuk a přiveďte ji k varu.

12) Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte 10 až 15 minut, dokud nezhoustne.

13) Ochuťte cukrem, případně solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená jehněčí kýta na víně

Hlavní chod Náročné Středomořská Pečení Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4 (14)

Tip do kuchyně

 

Jehněčí kýtu podávejte s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

1,8–2 kg jehněčí kýty bez kosti
2 lžíce olivového oleje
3 větvičky oregana a lístky ze dvou dalších
3 větvičky rozmarýnu a lístky ze dvou dalších
3 stroužky česneku, nahrubo nasekané
600 ml červeného vína
2 konzervy krájených rajčat (po 400 g)
1 lžíce krupicového cukru
sůl a pepř

Jak na to?

Čekáte vzácnou návštěvu a chtěli byste připravit něco extra? Pak zvolte pečenou jehněčí kýtu na víně. Určitě nezklamete.

1) Předehřejte troubu na 200 °C.

2) Maso omyjte a osuším.

3) Do hluboké misky nebo hrnku nalijte olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixujte na kaši.

4) Maso rozprostřete na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřete olejovou kašičku s kořením.

5) Maso svážte provázkem do úhledného špalíčku, dejte na pekáč a nechte 20 minut péct v troubě.

6) Pak maso zakryjte poklicí, teplotu snížte na 150 °C a pečte 3 hodiny.

7) Občas maso otočte, případně podlijte trochou vody.

8) Po 3 hodinách vyndejte pekáč z trouby; maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou.

9) Z pekáče odeberte tuk, který se vypekl, přilijte víno, přidejte rajčata, větvičky bylinek a vráťte nepřikrytý pekáč na 40 minut zpátky do trouby.

10) Ve finále vyndejte z pekáče maso na prkýnko, zakryjte ho miskou a nechte půl hodiny odpočinout.

11) Omáčku nalijte do kastrolu, seberte z povrchu tuk a přiveďte ji k varu.

12) Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte 10 až 15 minut, dokud nezhoustne.

13) Ochuťte cukrem, případně solí a pepřem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty