×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečená jehněčí kýta na víně

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Pečená jehněčí kýta na víně

Tip do kuchyně

 

Jehněčí kýtu podávejte s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

1,8–2 kg jehněčí kýty bez kosti
2 lžíce olivového oleje
3 větvičky oregana a lístky ze dvou dalších
3 větvičky rozmarýnu a lístky ze dvou dalších
3 stroužky česneku, nahrubo nasekané
600 ml červeného vína
2 konzervy krájených rajčat (po 400 g)
1 lžíce krupicového cukru
sůl a pepř

Jak na to?

Čekáte vzácnou návštěvu a chtěli byste připravit něco extra? Pak zvolte pečenou jehněčí kýtu na víně. Určitě nezklamete.

1) Předehřejte troubu na 200 °C.

2) Maso omyjte a osuším.

3) Do hluboké misky nebo hrnku nalijte olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixujte na kaši.

4) Maso rozprostřete na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřete olejovou kašičku s kořením.

5) Maso svážte provázkem do úhledného špalíčku, dejte na pekáč a nechte 20 minut péct v troubě.

6) Pak maso zakryjte poklicí, teplotu snížte na 150 °C a pečte 3 hodiny.

7) Občas maso otočte, případně podlijte trochou vody.

8) Po 3 hodinách vyndejte pekáč z trouby; maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou.

9) Z pekáče odeberte tuk, který se vypekl, přilijte víno, přidejte rajčata, větvičky bylinek a vráťte nepřikrytý pekáč na 40 minut zpátky do trouby.

10) Ve finále vyndejte z pekáče maso na prkýnko, zakryjte ho miskou a nechte půl hodiny odpočinout.

11) Omáčku nalijte do kastrolu, seberte z povrchu tuk a přiveďte ji k varu.

12) Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte 10 až 15 minut, dokud nezhoustne.

13) Ochuťte cukrem, případně solí a pepřem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečená jehněčí kýta na víně

Hlavní chod Náročné Středomořská Pečení Oregano , Rozmarýn , Rajče Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4 (15)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Jehněčí kýtu podávejte s pečenými brambory nebo bramborovou kaší.

Co budete potřebovat

1,8–2 kg jehněčí kýty bez kosti
2 lžíce olivového oleje
3 větvičky oregana a lístky ze dvou dalších
3 větvičky rozmarýnu a lístky ze dvou dalších
3 stroužky česneku, nahrubo nasekané
600 ml červeného vína
2 konzervy krájených rajčat (po 400 g)
1 lžíce krupicového cukru
sůl a pepř

Jak na to?

Čekáte vzácnou návštěvu a chtěli byste připravit něco extra? Pak zvolte pečenou jehněčí kýtu na víně. Určitě nezklamete.

1) Předehřejte troubu na 200 °C.

2) Maso omyjte a osuším.

3) Do hluboké misky nebo hrnku nalijte olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixujte na kaši.

4) Maso rozprostřete na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřete olejovou kašičku s kořením.

5) Maso svážte provázkem do úhledného špalíčku, dejte na pekáč a nechte 20 minut péct v troubě.

6) Pak maso zakryjte poklicí, teplotu snížte na 150 °C a pečte 3 hodiny.

7) Občas maso otočte, případně podlijte trochou vody.

8) Po 3 hodinách vyndejte pekáč z trouby; maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou.

9) Z pekáče odeberte tuk, který se vypekl, přilijte víno, přidejte rajčata, větvičky bylinek a vráťte nepřikrytý pekáč na 40 minut zpátky do trouby.

10) Ve finále vyndejte z pekáče maso na prkýnko, zakryjte ho miskou a nechte půl hodiny odpočinout.

11) Omáčku nalijte do kastrolu, seberte z povrchu tuk a přiveďte ji k varu.

12) Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte 10 až 15 minut, dokud nezhoustne.

13) Ochuťte cukrem, případně solí a pepřem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.