Pečená jehněčí kýta na víně
Co budete potřebovat
Jak na to?
Čekáte vzácnou návštěvu a chtěli byste připravit něco extra? Pak zvolte pečenou jehněčí kýtu na víně. Určitě nezklamete.
1) Předehřejte troubu na 200 °C.
2) Maso omyjte a osuším.
3) Do hluboké misky nebo hrnku nalijte olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixujte na kaši.
4) Maso rozprostřete na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřete olejovou kašičku s kořením.
5) Maso svážte provázkem do úhledného špalíčku, dejte na pekáč a nechte 20 minut péct v troubě.
6) Pak maso zakryjte poklicí, teplotu snížte na 150 °C a pečte 3 hodiny.
7) Občas maso otočte, případně podlijte trochou vody.
8) Po 3 hodinách vyndejte pekáč z trouby; maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou.
9) Z pekáče odeberte tuk, který se vypekl, přilijte víno, přidejte rajčata, větvičky bylinek a vráťte nepřikrytý pekáč na 40 minut zpátky do trouby.
10) Ve finále vyndejte z pekáče maso na prkýnko, zakryjte ho miskou a nechte půl hodiny odpočinout.
11) Omáčku nalijte do kastrolu, seberte z povrchu tuk a přiveďte ji k varu.
12) Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte 10 až 15 minut, dokud nezhoustne.
13) Ochuťte cukrem, případně solí a pepřem.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pečená jehněčí kýta na víně
Co budete potřebovat
Jak na to?
Čekáte vzácnou návštěvu a chtěli byste připravit něco extra? Pak zvolte pečenou jehněčí kýtu na víně. Určitě nezklamete.
1) Předehřejte troubu na 200 °C.
2) Maso omyjte a osuším.
3) Do hluboké misky nebo hrnku nalijte olivový olej, lístečky oregana i rozmarýnu, česnek, sůl a pepř a to všechno rozmixujte na kaši.
4) Maso rozprostřete na prkénku a pěkně a důkladně do něj vetřete olejovou kašičku s kořením.
5) Maso svážte provázkem do úhledného špalíčku, dejte na pekáč a nechte 20 minut péct v troubě.
6) Pak maso zakryjte poklicí, teplotu snížte na 150 °C a pečte 3 hodiny.
7) Občas maso otočte, případně podlijte trochou vody.
8) Po 3 hodinách vyndejte pekáč z trouby; maso by už melo být měkké tak, že se dá krájet lžící nebo vidličkou.
9) Z pekáče odeberte tuk, který se vypekl, přilijte víno, přidejte rajčata, větvičky bylinek a vráťte nepřikrytý pekáč na 40 minut zpátky do trouby.
10) Ve finále vyndejte z pekáče maso na prkýnko, zakryjte ho miskou a nechte půl hodiny odpočinout.
11) Omáčku nalijte do kastrolu, seberte z povrchu tuk a přiveďte ji k varu.
12) Na mírném ohni a za stálého míchání ji vařte 10 až 15 minut, dokud nezhoustne.
13) Ochuťte cukrem, případně solí a pepřem.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio