Jehněčí kýta na tymiánu a červeném víně
Ingredience
jehněčí kýta o váze do 2 kg, | |
sůl | |
pepř | |
3 | lžíce olivového oleje |
1 kg | cibule, nakrájená na tenká kolečka |
1 | svazek tymiánu |
300 ml | červeného vína |
Na náplň | |
---|---|
1 | svazek tymiánu |
1 | svazek hladkolisté petrželky |
2–3 | stroužky česneku |
1 | vrchovatá lžíce másla, změklého |
1 | lžíce olivového oleje, |
sůl |
Postup přípravy
Hledáte recept na sváteční hostinu? Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kýtu na tymiánu a červeném víně.
Připravte si náplň:
1) Otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte.
2) Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.
3) Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete.
4) Troubu předehřejte na 160 °C.
5) Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, vlijte 3 lžíce olivového oleje, a pak na něm ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.
6) Poté ho vyndejte na talíř a do kastrolu naopak nahrňte cibuli a 10 minut opékejte doměkka.
7) Přidejte tymián, osolte a opepřete, a poté na cibuli posaďte jehněčí maso.
8) Přilijte víno a těsně přiklopte. Pečte 3 hodiny. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY