×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jehněčí kýta na tymiánu a červeném víně

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Jehněčí kýta na tymiánu a červeném víně

Tip do kuchyně

 

Jehněčí kýtu podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Co budete potřebovat

jehněčí kýta o váze do 2 kg,
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
1 kg cibule, nakrájená na tenká kolečka
1 svazek tymiánu
300 ml červeného vína
Na náplň
1 svazek tymiánu
1 svazek hladkolisté petrželky
2–3 stroužky česneku
1 vrchovatá lžíce másla, změklého
1 lžíce olivového oleje,
sůl

Jak na to?

Hledáte recept na sváteční hostinu? Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kýtu na tymiánu a červeném víně.

Připravte si náplň:
1) Otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte.

2) Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.

3) Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete.

4) Troubu předehřejte na 160 °C.

5) Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, vlijte 3 lžíce olivového oleje, a pak na něm ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.

6) Poté ho vyndejte na talíř a do kastrolu naopak nahrňte cibuli a 10 minut opékejte doměkka.

7) Přidejte tymián, osolte a opepřete, a poté na cibuli posaďte jehněčí maso.

8) Přilijte víno a těsně přiklopte. Pečte 3 hodiny. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jehněčí kýta na tymiánu a červeném víně

Hlavní chod Snadné Středomořská Pečení Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 5 (1)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Jehněčí kýtu podávejte s vařenými nebo šťouchanými bramborami.

Co budete potřebovat

jehněčí kýta o váze do 2 kg,
sůl
pepř
3 lžíce olivového oleje
1 kg cibule, nakrájená na tenká kolečka
1 svazek tymiánu
300 ml červeného vína
Na náplň
1 svazek tymiánu
1 svazek hladkolisté petrželky
2–3 stroužky česneku
1 vrchovatá lžíce másla, změklého
1 lžíce olivového oleje,
sůl

Jak na to?

Hledáte recept na sváteční hostinu? Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kýtu na tymiánu a červeném víně.

Připravte si náplň:
1) Otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte.

2) Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.

3) Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete.

4) Troubu předehřejte na 160 °C.

5) Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, vlijte 3 lžíce olivového oleje, a pak na něm ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.

6) Poté ho vyndejte na talíř a do kastrolu naopak nahrňte cibuli a 10 minut opékejte doměkka.

7) Přidejte tymián, osolte a opepřete, a poté na cibuli posaďte jehněčí maso.

8) Přilijte víno a těsně přiklopte. Pečte 3 hodiny. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.