Jehněčí kýta na tymiánu a červeném víně
Co budete potřebovat
Jak na to?
Hledáte recept na sváteční hostinu? Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kýtu na tymiánu a červeném víně.
Připravte si náplň:
1) Otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte.
2) Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.
3) Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete.
4) Troubu předehřejte na 160 °C.
5) Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, vlijte 3 lžíce olivového oleje, a pak na něm ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.
6) Poté ho vyndejte na talíř a do kastrolu naopak nahrňte cibuli a 10 minut opékejte doměkka.
7) Přidejte tymián, osolte a opepřete, a poté na cibuli posaďte jehněčí maso.
8) Přilijte víno a těsně přiklopte. Pečte 3 hodiny. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Jehněčí kýta na tymiánu a červeném víně
Co budete potřebovat
Jak na to?
Hledáte recept na sváteční hostinu? Vyzkoušejte náš recept na jehněčí kýtu na tymiánu a červeném víně.
Připravte si náplň:
1) Otrhejte lístky všech bylinek, nasekejte je najemno, dejte do misky, přidejte utřené stroužky česneku, změklé máslo i olej a promíchejte.
2) Přidejte sůl a pastu vetřete dovnitř vykostěné jehněčí kýty. Pokud je potřeba, maso svažte kuchyňským provázkem do úhledného válečku.
3) Naplněnou kýtu zvenku osolte a opepřete.
4) Troubu předehřejte na 160 °C.
5) Velký litinový hrnec s nepřilnavým dnem rozpalte, vlijte 3 lžíce olivového oleje, a pak na něm ze všech stran opečte kýtu, aby se maso zatáhlo.
6) Poté ho vyndejte na talíř a do kastrolu naopak nahrňte cibuli a 10 minut opékejte doměkka.
7) Přidejte tymián, osolte a opepřete, a poté na cibuli posaďte jehněčí maso.
8) Přilijte víno a těsně přiklopte. Pečte 3 hodiny. Vyndejte z trouby, nechte chvíli odpočinout a jehněčí nakrájejte na plátky.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio