Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem
Ingredience
NA RATATOUILLE | |
---|---|
2 | lžíce extra panenského olivového oleje |
4 | stroužky česneku, nakrájené na plátky |
1 | menší cibule, nasekaná nadrobno |
1 | větší mrkev, na kostky |
1 | stonek řapíkatého celeru, na kostky |
½ | žluté papriky, na kostky |
½ | střední cukety, na kostky |
½ | lilku, na kostky |
400g | konzerva loupaných rajčat |
2 | větvičky rozmarýnu |
4 | větvičky tymiánu |
100 ml | červeného suchého vína |
NA KOTLETY [Vepřové kotlety] | |
1 kg | jehněčích kotlet s kostí |
50 ml | extra panenského olivového oleje |
NA BRAMBORY | |
800 g | brambor |
1 | citron |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Začněte s ratatouille. Rozpalte na hluboké pánvi olej a krátce na něm opečte cibuli a česnek. Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, lilek a cuketu. Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, podlijte vínem a pomalu vařte 20 minut. Mezitím uvařte oloupané brambory v osolené vodě. Slijte vodu, pokapejte je olejem, citronovou šťávou, rozšťouchejte a nechte zatím přiklopené.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Jehněčí kotletky opláchněte, osušte, osolte a opepřete a v rozpálené pánvi, která se hodí do trouby, s troškou oleje opečte z obou stran. Opečené kotletky přesuňte do trouby a pečte je 8–10 minut. Po upečení je nakrájejte podél kosti, na ubrousku nechte pár sekund odkapat. Podávejte s ratatouille a citronovým bramborem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY