×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...

Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem

aq-olivovy-olej-500ml---24772600-hpr

Olivový olej extra panenský

Kvalitní olivový olej se vyrábí podle staleté
tradice. Je lisovaný za studena
z pečlivě vybraných odrůd oliv.

 

 

 

Co budete potřebovat

NA RATATOUILLE
2 lžíce extra panenského olivového oleje
4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 menší cibule, nasekaná nadrobno
1 větší mrkev, na kostky
1 stonek řapíkatého celeru, na kostky
½ žluté papriky, na kostky
½ střední cukety, na kostky
½ lilku, na kostky
400g konzerva loupaných rajčat
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
100 ml červeného suchého vína
NA KOTLETY [Vepřové kotlety]
1 kg jehněčích kotlet s kostí
50 ml extra panenského olivového oleje
NA BRAMBORY
800 g brambor
1 citron
sůl a pepř

Jak na to?

Začněte s ratatouille. Rozpalte na hluboké pánvi olej a krátce na něm opečte cibuli a česnek. Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, lilek a cuketu. Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, podlijte vínem a pomalu vařte 20 minut. Mezitím uvařte oloupané brambory v osolené vodě. Slijte vodu, pokapejte je olejem, citronovou šťávou, rozšťouchejte a nechte zatím přiklopené.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Jehněčí kotletky opláchněte, osušte, osolte a opepřete a v rozpálené pánvi, která se hodí do trouby, s troškou oleje opečte z obou stran. Opečené kotletky přesuňte do trouby a pečte je 8–10 minut. Po upečení je nakrájejte podél kosti, na ubrousku nechte pár sekund odkapat. Podávejte s ratatouille a citronovým bramborem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem

Hlavní chod Snadné Znáte z TV , 7. díl Magazín 10/2016 Počet porcí: 4
(0)

aq-olivovy-olej-500ml---24772600-hpr

Olivový olej extra panenský

Kvalitní olivový olej se vyrábí podle staleté
tradice. Je lisovaný za studena
z pečlivě vybraných odrůd oliv.

 

 

 

Co budete potřebovat

NA RATATOUILLE
2 lžíce extra panenského olivového oleje
4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 menší cibule, nasekaná nadrobno
1 větší mrkev, na kostky
1 stonek řapíkatého celeru, na kostky
½ žluté papriky, na kostky
½ střední cukety, na kostky
½ lilku, na kostky
400g konzerva loupaných rajčat
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
100 ml červeného suchého vína
NA KOTLETY [Vepřové kotlety]
1 kg jehněčích kotlet s kostí
50 ml extra panenského olivového oleje
NA BRAMBORY
800 g brambor
1 citron
sůl a pepř

Jak na to?

Začněte s ratatouille. Rozpalte na hluboké pánvi olej a krátce na něm opečte cibuli a česnek. Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, lilek a cuketu. Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, podlijte vínem a pomalu vařte 20 minut. Mezitím uvařte oloupané brambory v osolené vodě. Slijte vodu, pokapejte je olejem, citronovou šťávou, rozšťouchejte a nechte zatím přiklopené.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Jehněčí kotletky opláchněte, osušte, osolte a opepřete a v rozpálené pánvi, která se hodí do trouby, s troškou oleje opečte z obou stran. Opečené kotletky přesuňte do trouby a pečte je 8–10 minut. Po upečení je nakrájejte podél kosti, na ubrousku nechte pár sekund odkapat. Podávejte s ratatouille a citronovým bramborem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...

Inspirujte se podobnými recepty