×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem

aq-olivovy-olej-500ml---24772600-hpr

Olivový olej extra panenský

Kvalitní olivový olej se vyrábí podle staleté
tradice. Je lisovaný za studena
z pečlivě vybraných odrůd oliv.

 

 

 

Co budete potřebovat

NA RATATOUILLE
2 lžíce extra panenského olivového oleje
4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 menší cibule, nasekaná nadrobno
1 větší mrkev, na kostky
1 stonek řapíkatého celeru, na kostky
½ žluté papriky, na kostky
½ střední cukety, na kostky
½ lilku, na kostky
400g konzerva loupaných rajčat
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
100 ml červeného suchého vína
NA KOTLETY [Vepřové kotlety]
1 kg jehněčích kotlet s kostí
50 ml extra panenského olivového oleje
NA BRAMBORY
800 g brambor
1 citron
sůl a pepř

Jak na to?

Začněte s ratatouille. Rozpalte na hluboké pánvi olej a krátce na něm opečte cibuli a česnek. Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, lilek a cuketu. Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, podlijte vínem a pomalu vařte 20 minut. Mezitím uvařte oloupané brambory v osolené vodě. Slijte vodu, pokapejte je olejem, citronovou šťávou, rozšťouchejte a nechte zatím přiklopené.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Jehněčí kotletky opláchněte, osušte, osolte a opepřete a v rozpálené pánvi, která se hodí do trouby, s troškou oleje opečte z obou stran. Opečené kotletky přesuňte do trouby a pečte je 8–10 minut. Po upečení je nakrájejte podél kosti, na ubrousku nechte pár sekund odkapat. Podávejte s ratatouille a citronovým bramborem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jehněčí kotletky na ratatouille s citronovým bramborem

Hlavní chod Snadné Znáte z TV , 7. díl , Rozmarýn , Tymián , Rajče Magazín 10/2016 Počet porcí: 4
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

aq-olivovy-olej-500ml---24772600-hpr

Olivový olej extra panenský

Kvalitní olivový olej se vyrábí podle staleté
tradice. Je lisovaný za studena
z pečlivě vybraných odrůd oliv.

 

 

 

Co budete potřebovat

NA RATATOUILLE
2 lžíce extra panenského olivového oleje
4 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 menší cibule, nasekaná nadrobno
1 větší mrkev, na kostky
1 stonek řapíkatého celeru, na kostky
½ žluté papriky, na kostky
½ střední cukety, na kostky
½ lilku, na kostky
400g konzerva loupaných rajčat
2 větvičky rozmarýnu
4 větvičky tymiánu
100 ml červeného suchého vína
NA KOTLETY [Vepřové kotlety]
1 kg jehněčích kotlet s kostí
50 ml extra panenského olivového oleje
NA BRAMBORY
800 g brambor
1 citron
sůl a pepř

Jak na to?

Začněte s ratatouille. Rozpalte na hluboké pánvi olej a krátce na něm opečte cibuli a česnek. Pak přidejte mrkev, řapíkatý celer, lilek a cuketu. Přidejte rajčata, rozmarýn, tymián, podlijte vínem a pomalu vařte 20 minut. Mezitím uvařte oloupané brambory v osolené vodě. Slijte vodu, pokapejte je olejem, citronovou šťávou, rozšťouchejte a nechte zatím přiklopené.
Rozehřejte troubu na 180 °C. Jehněčí kotletky opláchněte, osušte, osolte a opepřete a v rozpálené pánvi, která se hodí do trouby, s troškou oleje opečte z obou stran. Opečené kotletky přesuňte do trouby a pečte je 8–10 minut. Po upečení je nakrájejte podél kosti, na ubrousku nechte pár sekund odkapat. Podávejte s ratatouille a citronovým bramborem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.