×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jednohubky z červené řepy a mrkve

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Jednohubky z červené řepy a mrkve

Co budete potřebovat

Z červené řepy
2 středně velké bulvy červené řepy
sůl
150 g krémového kozího sýra
1 lžíce mátových lístků
hrst vlašských ořechů
sůl, pepř
Z mrkve
2 větší mrkve
1 stroužek česneku
1 šalotka
olivový olej
150 g uzeného tofu
sůl, pepř
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce čerstvé petrželky

Jak na to?

Řepu uvařte v osolené vodě, trvá to podle velikosti 30–40 minut. Poté hned zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. Nastrouhejte najemno a rukama z řepy vymačkejte co nejvíc šťávy.
Kozí sýr ušlehejte s nasekanou mátou a mletými vlašskými ořechy. Vmíchejte strouhanou řepu a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Vytvarujte menší kuličky. Před podáváním dejte vychladit.

Nastrouhanou mrkev, nakrájený česnek a šalotku pečte na olivovém oleji pět minut.
Polovinu tofu rozmixujte se dvěma lžícemi vody, solí, pepřem a citronovou šťávou, druhou polovinu nastrouhejte.
Smíchejte všechno dohromady i s nasekanou petrželkou a dejte vychladit.
Pak z pomazánky vytvořte kuličky a hned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jednohubky z červené řepy a mrkve

Předkrm Velmi snadné Chuťovky Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Máta , Petržel kadeřavá Magazín 10/2018 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (2)
Jednoduché a elegantní občerstvení pro celou řadu příležitostí.

Co budete potřebovat

Z červené řepy
2 středně velké bulvy červené řepy
sůl
150 g krémového kozího sýra
1 lžíce mátových lístků
hrst vlašských ořechů
sůl, pepř
Z mrkve
2 větší mrkve
1 stroužek česneku
1 šalotka
olivový olej
150 g uzeného tofu
sůl, pepř
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce čerstvé petrželky

Jak na to?

Řepu uvařte v osolené vodě, trvá to podle velikosti 30–40 minut. Poté hned zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. Nastrouhejte najemno a rukama z řepy vymačkejte co nejvíc šťávy.
Kozí sýr ušlehejte s nasekanou mátou a mletými vlašskými ořechy. Vmíchejte strouhanou řepu a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Vytvarujte menší kuličky. Před podáváním dejte vychladit.

Nastrouhanou mrkev, nakrájený česnek a šalotku pečte na olivovém oleji pět minut.
Polovinu tofu rozmixujte se dvěma lžícemi vody, solí, pepřem a citronovou šťávou, druhou polovinu nastrouhejte.
Smíchejte všechno dohromady i s nasekanou petrželkou a dejte vychladit.
Pak z pomazánky vytvořte kuličky a hned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty