×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jednohubky z červené řepy a mrkve

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové...
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Jednohubky z červené řepy a mrkve

Co budete potřebovat

Z červené řepy
2 středně velké bulvy červené řepy
sůl
150 g krémového kozího sýra
1 lžíce mátových lístků
hrst vlašských ořechů
sůl, pepř
Z mrkve
2 větší mrkve
1 stroužek česneku
1 šalotka
olivový olej
150 g uzeného tofu
sůl, pepř
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce čerstvé petrželky

Jak na to?

Řepu uvařte v osolené vodě, trvá to podle velikosti 30–40 minut. Poté hned zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. Nastrouhejte najemno a rukama z řepy vymačkejte co nejvíc šťávy.
Kozí sýr ušlehejte s nasekanou mátou a mletými vlašskými ořechy. Vmíchejte strouhanou řepu a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Vytvarujte menší kuličky. Před podáváním dejte vychladit.

Nastrouhanou mrkev, nakrájený česnek a šalotku pečte na olivovém oleji pět minut.
Polovinu tofu rozmixujte se dvěma lžícemi vody, solí, pepřem a citronovou šťávou, druhou polovinu nastrouhejte.
Smíchejte všechno dohromady i s nasekanou petrželkou a dejte vychladit.
Pak z pomazánky vytvořte kuličky a hned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jednohubky z červené řepy a mrkve

Předkrm Velmi snadné Chuťovky Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Magazín 10/2018 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (2)
Jednoduché a elegantní občerstvení pro celou řadu příležitostí.

Co budete potřebovat

Z červené řepy
2 středně velké bulvy červené řepy
sůl
150 g krémového kozího sýra
1 lžíce mátových lístků
hrst vlašských ořechů
sůl, pepř
Z mrkve
2 větší mrkve
1 stroužek česneku
1 šalotka
olivový olej
150 g uzeného tofu
sůl, pepř
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce čerstvé petrželky

Jak na to?

Řepu uvařte v osolené vodě, trvá to podle velikosti 30–40 minut. Poté hned zchlaďte pod studenou vodou a oloupejte. Nastrouhejte najemno a rukama z řepy vymačkejte co nejvíc šťávy.
Kozí sýr ušlehejte s nasekanou mátou a mletými vlašskými ořechy. Vmíchejte strouhanou řepu a podle potřeby dochuťte solí a pepřem. Vytvarujte menší kuličky. Před podáváním dejte vychladit.

Nastrouhanou mrkev, nakrájený česnek a šalotku pečte na olivovém oleji pět minut.
Polovinu tofu rozmixujte se dvěma lžícemi vody, solí, pepřem a citronovou šťávou, druhou polovinu nastrouhejte.
Smíchejte všechno dohromady i s nasekanou petrželkou a dejte vychladit.
Pak z pomazánky vytvořte kuličky a hned podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat