Další recepty a články
Je libo portobello na grilu?
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Nožky hub seřízněte tak, aby byly v rovině s kloboukem.
2. Klobouky jemně očistěte hadříkem namočeným do vody s vymačkanou citronovou šťávou, pod tekoucí vodou by zvlhly až moc.
3. Pomocí špejle nebo grilovací jehly udělejte do spodní strany klobouku malé otvory asi 1 cm od sebe. Vyplňte je rozmarýnem a česnekem.
4. Na dno pekáčku nebo misky vlijte část připravené marinády z balsamikového octa, soli, pepře a olivového oleje a vyskládejte do ní houby spodní stranou nahoru. Přelijte zbylou marinádou. Nechte 3 hodiny marinovat v lednici.
5. Houby grilujte asi 3 minuty spodní stranou dolů, poté otočte, přelijte je marinádou a další 4–6 minut houby dopékejte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Je libo portobello na grilu?
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Nožky hub seřízněte tak, aby byly v rovině s kloboukem.
2. Klobouky jemně očistěte hadříkem namočeným do vody s vymačkanou citronovou šťávou, pod tekoucí vodou by zvlhly až moc.
3. Pomocí špejle nebo grilovací jehly udělejte do spodní strany klobouku malé otvory asi 1 cm od sebe. Vyplňte je rozmarýnem a česnekem.
4. Na dno pekáčku nebo misky vlijte část připravené marinády z balsamikového octa, soli, pepře a olivového oleje a vyskládejte do ní houby spodní stranou nahoru. Přelijte zbylou marinádou. Nechte 3 hodiny marinovat v lednici.
5. Houby grilujte asi 3 minuty spodní stranou dolů, poté otočte, přelijte je marinádou a další 4–6 minut houby dopékejte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio