Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Je libo portobello na grilu?

Je libo portobello na grilu?

Jsme jedny z mála hub hodících se na grilování. Naše klobouky jsou dostatečně velké, aby nepropadly mřížkou, a díky menšímu obsahu vody vydržíme vysoký žár.

Ingredience

3 portobella
½ citronu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
3 stroužky česneku
140 ml balsamikového octa
sůl, pepř
420 ml olivového oleje

Postup přípravy

1. Nožky hub seřízněte tak, aby byly v rovině s kloboukem.
2. Klobouky jemně očistěte hadříkem namočeným do vody s vymačkanou citronovou šťávou, pod tekoucí vodou by zvlhly až moc.
3. Pomocí špejle nebo grilovací jehly udělejte do spodní strany klobouku malé otvory asi 1 cm od sebe. Vyplňte je rozmarýnem a česnekem.
4. Na dno pekáčku nebo misky vlijte část připravené marinády z balsamikového octa, soli, pepře a olivového oleje a vyskládejte do ní houby spodní stranou nahoru. Přelijte zbylou marinádou. Nechte 3 hodiny marinovat v lednici.
5. Houby grilujte asi 3 minuty spodní stranou dolů, poté otočte, přelijte je marinádou a další 4–6 minut houby dopékejte.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty