Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyJátrová terina v listovém těstě
Albert logoAlbert logo
  • Játrová terina v listovém těstě

Játrová terina v listovém těstě

Játrová terina v listovém těstě
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Párty
Předkrm

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Máslo 5 g
  • Kuřecí játra 600 g
  • Kuřecí prsní řízky 300 g
  • Bílé víno 300 ml
  • Červené víno 70 ml
  • Sůl 3 člž
  • Pepř 1/2 člž
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Hřebíček mletý 1/2 člž
  • Pistácie 150 g
  • Vlašské ořechy 150 g
  • Mouka polohrubá 1 plž
  • Listové těsto 2 ks
  • Vejce 1 ks
  • Máslo 5 g
  • Kuřecí játra 600 g
  • Kuřecí prsní řízky 300 g
  • Bílé víno 300 ml
  • Červené víno 70 ml
  • Sůl 3 člž
  • Pepř 1/2 člž
  • Muškátový oříšek 1/2 člž
  • Zázvor mletý 1/2 člž
  • Hřebíček mletý 1/2 člž
  • Pistácie 150 g
  • Vlašské ořechy 150 g
  • Mouka polohrubá 1 plž
  • Listové těsto 2 ks
  • Vejce 1 ks

Příprava

1
Kuřecí játra a maso pokrájené na kousky vložte do mísy. Zalijte bílým a portským vínem, osolte, okořeňte, promíchejte a v chladu marinujte 2 hodiny. Poté vmíchejte nasekané pistácie a ořechy. Troubu rozehřejte na 200 °C.
2
Formu na biskupský chlebíček o velikosti 28 x 11 x 6 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Vložte 1 balení listového těsta, přebývající okraje nechte volně viset.
3
Nakonec dovnitř vsypte masovou směs.
4
Přebývající těsto přehněte přes náplň. Rozbalte druhé těsto a rádýlkem nebo nožem z něj nařežte asi 2 cm silné proužky. Těsto v terině navlhčete vodou, kolem dokola je obložte proužky těsta (odkrajujte patřičně dlouhé kousky, dle velikosti stran formy). Poté naskládejte proužky nakoso přes formu, abyste získali mřížku jako na obrázku. Pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte 45 minut.
5
Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.
1
Kuřecí játra a maso pokrájené na kousky vložte do mísy. Zalijte bílým a portským vínem, osolte, okořeňte, promíchejte a v chladu marinujte 2 hodiny. Poté vmíchejte nasekané pistácie a ořechy. Troubu rozehřejte na 200 °C.
2
Formu na biskupský chlebíček o velikosti 28 x 11 x 6 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Vložte 1 balení listového těsta, přebývající okraje nechte volně viset.
3
Nakonec dovnitř vsypte masovou směs.
4
Přebývající těsto přehněte přes náplň. Rozbalte druhé těsto a rádýlkem nebo nožem z něj nařežte asi 2 cm silné proužky. Těsto v terině navlhčete vodou, kolem dokola je obložte proužky těsta (odkrajujte patřičně dlouhé kousky, dle velikosti stran formy). Poté naskládejte proužky nakoso přes formu, abyste získali mřížku jako na obrázku. Pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte 45 minut.
5
Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.