×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Jarní zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Další recepty a články

Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankový tabbouleh
Pohankový tabbouleh
Pohankový tabbouleh
Pohankový tabbouleh
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...

Jarní zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Co budete potřebovat

50 g jáhel ABio
3 lžíce olivového oleje
300 g zeleniny (cibule, mrkev, pórek, brokolice)
2 stroužky česneku
1 lžička soli
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu ABio
kousek zázvoru, oloupaný kousek řasy wakame (není nutné)
divoké jarní bylinky (jitrocel, pampeliškové lístky, květy sedmikrásek) na ozdobení

Jak na to?

1. Jáhly několikrát propláchněte a nechte okapat na cedníku. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej, přidejte očištěnou zeleninu včetně česneku, nakrájenou na stejné kousky, a chvíli opékejte. (Zelené části pórku přidejte až cca dvě tři minuty před koncem vaření.) Poté k zelenině přidejte jáhly, sůl, kmín a sladkou papriku a ještě chvíli společně opékejte. Zalijte jedním a čtvrt litrem vroucí vody, přidejte bujon a zázvor a vařte zhruba deset až dvanáct minut nebo tak, aby jáhly změkly.
2. Když máte polévku uvařenou, odeberte jí zhruba čtvrtinu včetně zeleniny a jáhel, přidejte řasu wakame a rozmixujte ponorným mixérem. Přes síto vraťte zpět do polévky.
3. Podávejte ozdobené jarními bylinkami – zvlášť efektní jsou sedmikrásky.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Polévka Snadné Česká Vaření Jáhly a pohanka Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

50 g jáhel ABio
3 lžíce olivového oleje
300 g zeleniny (cibule, mrkev, pórek, brokolice)
2 stroužky česneku
1 lžička soli
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu ABio
kousek zázvoru, oloupaný kousek řasy wakame (není nutné)
divoké jarní bylinky (jitrocel, pampeliškové lístky, květy sedmikrásek) na ozdobení

Jak na to?

1. Jáhly několikrát propláchněte a nechte okapat na cedníku. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej, přidejte očištěnou zeleninu včetně česneku, nakrájenou na stejné kousky, a chvíli opékejte. (Zelené části pórku přidejte až cca dvě tři minuty před koncem vaření.) Poté k zelenině přidejte jáhly, sůl, kmín a sladkou papriku a ještě chvíli společně opékejte. Zalijte jedním a čtvrt litrem vroucí vody, přidejte bujon a zázvor a vařte zhruba deset až dvanáct minut nebo tak, aby jáhly změkly.
2. Když máte polévku uvařenou, odeberte jí zhruba čtvrtinu včetně zeleniny a jáhel, přidejte řasu wakame a rozmixujte ponorným mixérem. Přes síto vraťte zpět do polévky.
3. Podávejte ozdobené jarními bylinkami – zvlášť efektní jsou sedmikrásky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankový tabbouleh
Pohankový tabbouleh
Pohankový tabbouleh
Pohankový tabbouleh
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...

Inspirujte se podobnými recepty