Jarní zeleninová polévka s jahelnou zavářkou
Ingredience
50 g | jáhel ABio |
3 | lžíce olivového oleje |
300 g | zeleniny (cibule, mrkev, pórek, brokolice) |
2 | stroužky česneku |
1 | lžička soli |
½ | lžičky mletého kmínu |
½ | lžičky sladké papriky |
1 | kostka zeleninového bujonu ABio |
kousek zázvoru, oloupaný kousek řasy wakame (není nutné) | |
divoké jarní bylinky (jitrocel, pampeliškové lístky, květy sedmikrásek) na ozdobení |
Postup přípravy
1. Jáhly několikrát propláchněte a nechte okapat na cedníku. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej, přidejte očištěnou zeleninu včetně česneku, nakrájenou na stejné kousky, a chvíli opékejte. (Zelené části pórku přidejte až cca dvě tři minuty před koncem vaření.) Poté k zelenině přidejte jáhly, sůl, kmín a sladkou papriku a ještě chvíli společně opékejte. Zalijte jedním a čtvrt litrem vroucí vody, přidejte bujon a zázvor a vařte zhruba deset až dvanáct minut nebo tak, aby jáhly změkly.
2. Když máte polévku uvařenou, odeberte jí zhruba čtvrtinu včetně zeleniny a jáhel, přidejte řasu wakame a rozmixujte ponorným mixérem. Přes síto vraťte zpět do polévky.
3. Podávejte ozdobené jarními bylinkami – zvlášť efektní jsou sedmikrásky.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY