×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jarní zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Další recepty a články

Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Pohankové palačinky se šunkou
Pohankové palačinky...
Pohankové palačinky se šunkou
Pohankové palačinky se šunkou

Jarní zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Co budete potřebovat

50 g jáhel ABio
3 lžíce olivového oleje
300 g zeleniny (cibule, mrkev, pórek, brokolice)
2 stroužky česneku
1 lžička soli
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu ABio
kousek zázvoru, oloupaný kousek řasy wakame (není nutné)
divoké jarní bylinky (jitrocel, pampeliškové lístky, květy sedmikrásek) na ozdobení

Jak na to?

1. Jáhly několikrát propláchněte a nechte okapat na cedníku. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej, přidejte očištěnou zeleninu včetně česneku, nakrájenou na stejné kousky, a chvíli opékejte. (Zelené části pórku přidejte až cca dvě tři minuty před koncem vaření.) Poté k zelenině přidejte jáhly, sůl, kmín a sladkou papriku a ještě chvíli společně opékejte. Zalijte jedním a čtvrt litrem vroucí vody, přidejte bujon a zázvor a vařte zhruba deset až dvanáct minut nebo tak, aby jáhly změkly.
2. Když máte polévku uvařenou, odeberte jí zhruba čtvrtinu včetně zeleniny a jáhel, přidejte řasu wakame a rozmixujte ponorným mixérem. Přes síto vraťte zpět do polévky.
3. Podávejte ozdobené jarními bylinkami – zvlášť efektní jsou sedmikrásky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní zeleninová polévka s jahelnou zavářkou

Polévka Snadné Česká Vaření Jáhly a pohanka Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

50 g jáhel ABio
3 lžíce olivového oleje
300 g zeleniny (cibule, mrkev, pórek, brokolice)
2 stroužky česneku
1 lžička soli
½ lžičky mletého kmínu
½ lžičky sladké papriky
1 kostka zeleninového bujonu ABio
kousek zázvoru, oloupaný kousek řasy wakame (není nutné)
divoké jarní bylinky (jitrocel, pampeliškové lístky, květy sedmikrásek) na ozdobení

Jak na to?

1. Jáhly několikrát propláchněte a nechte okapat na cedníku. V hlubším hrnci rozpalte olivový olej, přidejte očištěnou zeleninu včetně česneku, nakrájenou na stejné kousky, a chvíli opékejte. (Zelené části pórku přidejte až cca dvě tři minuty před koncem vaření.) Poté k zelenině přidejte jáhly, sůl, kmín a sladkou papriku a ještě chvíli společně opékejte. Zalijte jedním a čtvrt litrem vroucí vody, přidejte bujon a zázvor a vařte zhruba deset až dvanáct minut nebo tak, aby jáhly změkly.
2. Když máte polévku uvařenou, odeberte jí zhruba čtvrtinu včetně zeleniny a jáhel, přidejte řasu wakame a rozmixujte ponorným mixérem. Přes síto vraťte zpět do polévky.
3. Podávejte ozdobené jarními bylinkami – zvlášť efektní jsou sedmikrásky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Pohankové palačinky s...
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Palačinky a la Rous
Pohankové palačinky se šunkou
Pohankové palačinky se šunkou
Pohankové palačinky se šunkou
Pohankové palačinky se šunkou

Inspirujte se podobnými recepty