×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jarní sendviče

Další recepty a články

Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke...
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Grilované krevety na špízu
Grilované krevety na...
Grilované krevety na špízu
Grilované krevety na špízu

Jarní sendviče

Co budete potřebovat

Na sendvič s makrelovou pomazánkou:
1 uzená makrela
180–200 g lučiny
půlka cibule, nasekaná najemno
hlt mléka
sůl
pár kapek citronové šťávy na dochucení
6 plátků světlého toustového chleba
1 salátová okurka
3 vejce, uvařená natvrdo
Na pomazánku z kozího sýru:
400 g čerstvého kozího sýru (nebo lučiny)
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
3–4 lžíce nakládaných sušených rajčat, nakrájených najemno
2 lžíce kaparů, přepůlených
hrst čerstvého tymiánu, nasekaného
olivový olej
sůl
12 plátků tmavého toustového chleba
3–4 rajčata
1 červená paprika, na plátky
Na pažitkovou pomazánku:
250 g měkkého tvarohu
2 šalotky, nasekané najemno
2 lžíce pažitky, nasekané najemno
půl lžičky krupicového cukru
sůl, pepř
6 plátků světlého toustového chleba
1 ledový salát
12 plátků slaniny, vyškvařených nasucho

Jak na to?

1. Nejprve si připravte pomazánky. Makrelu otevřete jako knihu a nejdřív z jedné strany opatrně odebírejte maso, drobné kůstky vyndávejte, a pak vyjměte maso i z druhé strany. Dejte do mísy, přidejte lučinu, půlku cibule a zadní stranou vidličky rozmělněte a zároveň promíchejte. Zřeďte mlékem a dochuťte solí a šťávou z citronu.
2. Do jiné mísy dejte kozí sýr, česnek, sušená rajčata, kapary, tymián a pár kapek olivového oleje. Promíchejte a osolte.
3. Ve třetí míse smíchejte tvaroh, šalotku, pažitku a cukr. Osolte a opepřete.
4. Polovinu tmavých chlebů rozložte na pracovní plochu, navrch dejte kolečka rajčat a plátky paprik, na ně pomazánku z kozího sýra. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte po úhlopříčce. Na tři světlé toustové chleby rozložte plátky okurky a kolečka vajíček (můžete osolit) a navrch dejte makrelovou pomazánku, přiklopte třemi chleby a diagonálně rozřízněte. Na další tři krajíce dejte natrhaný salát, pomazánku s pažitkou a navrch slaninu. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte. Sendviče dejte chladit.
Převážejte je nejlépe v plechové nádobě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní sendviče

Velmi snadné Středomořská Chuťovky Piknik Magazín 5/2010
(0)

Co budete potřebovat

Na sendvič s makrelovou pomazánkou:
1 uzená makrela
180–200 g lučiny
půlka cibule, nasekaná najemno
hlt mléka
sůl
pár kapek citronové šťávy na dochucení
6 plátků světlého toustového chleba
1 salátová okurka
3 vejce, uvařená natvrdo
Na pomazánku z kozího sýru:
400 g čerstvého kozího sýru (nebo lučiny)
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
3–4 lžíce nakládaných sušených rajčat, nakrájených najemno
2 lžíce kaparů, přepůlených
hrst čerstvého tymiánu, nasekaného
olivový olej
sůl
12 plátků tmavého toustového chleba
3–4 rajčata
1 červená paprika, na plátky
Na pažitkovou pomazánku:
250 g měkkého tvarohu
2 šalotky, nasekané najemno
2 lžíce pažitky, nasekané najemno
půl lžičky krupicového cukru
sůl, pepř
6 plátků světlého toustového chleba
1 ledový salát
12 plátků slaniny, vyškvařených nasucho

Jak na to?

1. Nejprve si připravte pomazánky. Makrelu otevřete jako knihu a nejdřív z jedné strany opatrně odebírejte maso, drobné kůstky vyndávejte, a pak vyjměte maso i z druhé strany. Dejte do mísy, přidejte lučinu, půlku cibule a zadní stranou vidličky rozmělněte a zároveň promíchejte. Zřeďte mlékem a dochuťte solí a šťávou z citronu.
2. Do jiné mísy dejte kozí sýr, česnek, sušená rajčata, kapary, tymián a pár kapek olivového oleje. Promíchejte a osolte.
3. Ve třetí míse smíchejte tvaroh, šalotku, pažitku a cukr. Osolte a opepřete.
4. Polovinu tmavých chlebů rozložte na pracovní plochu, navrch dejte kolečka rajčat a plátky paprik, na ně pomazánku z kozího sýra. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte po úhlopříčce. Na tři světlé toustové chleby rozložte plátky okurky a kolečka vajíček (můžete osolit) a navrch dejte makrelovou pomazánku, přiklopte třemi chleby a diagonálně rozřízněte. Na další tři krajíce dejte natrhaný salát, pomazánku s pažitkou a navrch slaninu. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte. Sendviče dejte chladit.
Převážejte je nejlépe v plechové nádobě.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Okurková salsa ke grilování
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa
Grilované krevety na špízu
Grilované krevety na špízu
Grilované krevety na špízu
Grilované krevety na špízu

Inspirujte se podobnými recepty