×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jarní sendviče

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Jarní sendviče

Co budete potřebovat

Na sendvič s makrelovou pomazánkou:
1 uzená makrela
180–200 g lučiny
půlka cibule, nasekaná najemno
hlt mléka
sůl
pár kapek citronové šťávy na dochucení
6 plátků světlého toustového chleba
1 salátová okurka
3 vejce, uvařená natvrdo
Na pomazánku z kozího sýru:
400 g čerstvého kozího sýru (nebo lučiny)
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
3–4 lžíce nakládaných sušených rajčat, nakrájených najemno
2 lžíce kaparů, přepůlených
hrst čerstvého tymiánu, nasekaného
olivový olej
sůl
12 plátků tmavého toustového chleba
3–4 rajčata
1 červená paprika, na plátky
Na pažitkovou pomazánku:
250 g měkkého tvarohu
2 šalotky, nasekané najemno
2 lžíce pažitky, nasekané najemno
půl lžičky krupicového cukru
sůl, pepř
6 plátků světlého toustového chleba
1 ledový salát
12 plátků slaniny, vyškvařených nasucho

Jak na to?

1. Nejprve si připravte pomazánky. Makrelu otevřete jako knihu a nejdřív z jedné strany opatrně odebírejte maso, drobné kůstky vyndávejte, a pak vyjměte maso i z druhé strany. Dejte do mísy, přidejte lučinu, půlku cibule a zadní stranou vidličky rozmělněte a zároveň promíchejte. Zřeďte mlékem a dochuťte solí a šťávou z citronu.
2. Do jiné mísy dejte kozí sýr, česnek, sušená rajčata, kapary, tymián a pár kapek olivového oleje. Promíchejte a osolte.
3. Ve třetí míse smíchejte tvaroh, šalotku, pažitku a cukr. Osolte a opepřete.
4. Polovinu tmavých chlebů rozložte na pracovní plochu, navrch dejte kolečka rajčat a plátky paprik, na ně pomazánku z kozího sýra. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte po úhlopříčce. Na tři světlé toustové chleby rozložte plátky okurky a kolečka vajíček (můžete osolit) a navrch dejte makrelovou pomazánku, přiklopte třemi chleby a diagonálně rozřízněte. Na další tři krajíce dejte natrhaný salát, pomazánku s pažitkou a navrch slaninu. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte. Sendviče dejte chladit.
Převážejte je nejlépe v plechové nádobě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní sendviče

Velmi snadné Středomořská Chuťovky Piknik Tymián , Pažitka , Rajče Magazín 5/2010
(0)

Co budete potřebovat

Na sendvič s makrelovou pomazánkou:
1 uzená makrela
180–200 g lučiny
půlka cibule, nasekaná najemno
hlt mléka
sůl
pár kapek citronové šťávy na dochucení
6 plátků světlého toustového chleba
1 salátová okurka
3 vejce, uvařená natvrdo
Na pomazánku z kozího sýru:
400 g čerstvého kozího sýru (nebo lučiny)
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
3–4 lžíce nakládaných sušených rajčat, nakrájených najemno
2 lžíce kaparů, přepůlených
hrst čerstvého tymiánu, nasekaného
olivový olej
sůl
12 plátků tmavého toustového chleba
3–4 rajčata
1 červená paprika, na plátky
Na pažitkovou pomazánku:
250 g měkkého tvarohu
2 šalotky, nasekané najemno
2 lžíce pažitky, nasekané najemno
půl lžičky krupicového cukru
sůl, pepř
6 plátků světlého toustového chleba
1 ledový salát
12 plátků slaniny, vyškvařených nasucho

Jak na to?

1. Nejprve si připravte pomazánky. Makrelu otevřete jako knihu a nejdřív z jedné strany opatrně odebírejte maso, drobné kůstky vyndávejte, a pak vyjměte maso i z druhé strany. Dejte do mísy, přidejte lučinu, půlku cibule a zadní stranou vidličky rozmělněte a zároveň promíchejte. Zřeďte mlékem a dochuťte solí a šťávou z citronu.
2. Do jiné mísy dejte kozí sýr, česnek, sušená rajčata, kapary, tymián a pár kapek olivového oleje. Promíchejte a osolte.
3. Ve třetí míse smíchejte tvaroh, šalotku, pažitku a cukr. Osolte a opepřete.
4. Polovinu tmavých chlebů rozložte na pracovní plochu, navrch dejte kolečka rajčat a plátky paprik, na ně pomazánku z kozího sýra. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte po úhlopříčce. Na tři světlé toustové chleby rozložte plátky okurky a kolečka vajíček (můžete osolit) a navrch dejte makrelovou pomazánku, přiklopte třemi chleby a diagonálně rozřízněte. Na další tři krajíce dejte natrhaný salát, pomazánku s pažitkou a navrch slaninu. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte. Sendviče dejte chladit.
Převážejte je nejlépe v plechové nádobě.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty