Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Jarní sendviče

Velmi snadné Magazín 5/2010
Velmi snadné Magazín 5/2010

Ingredience

Na sendvič s makrelovou pomazánkou:
1 uzená makrela
180–200 g lučiny
půlka cibule, nasekaná najemno
hlt mléka
sůl
pár kapek citronové šťávy na dochucení
6 plátků světlého toustového chleba
1 salátová okurka
3 vejce, uvařená natvrdo
Na pomazánku z kozího sýru:
400 g čerstvého kozího sýru (nebo lučiny)
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
3–4 lžíce nakládaných sušených rajčat, nakrájených najemno
2 lžíce kaparů, přepůlených
hrst čerstvého tymiánu, nasekaného
olivový olej
sůl
12 plátků tmavého toustového chleba
3–4 rajčata
1 červená paprika, na plátky
Na pažitkovou pomazánku:
250 g měkkého tvarohu
2 šalotky, nasekané najemno
2 lžíce pažitky, nasekané najemno
půl lžičky krupicového cukru
sůl, pepř
6 plátků světlého toustového chleba
1 ledový salát
12 plátků slaniny, vyškvařených nasucho

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte pomazánky. Makrelu otevřete jako knihu a nejdřív z jedné strany opatrně odebírejte maso, drobné kůstky vyndávejte, a pak vyjměte maso i z druhé strany. Dejte do mísy, přidejte lučinu, půlku cibule a zadní stranou vidličky rozmělněte a zároveň promíchejte. Zřeďte mlékem a dochuťte solí a šťávou z citronu.
2. Do jiné mísy dejte kozí sýr, česnek, sušená rajčata, kapary, tymián a pár kapek olivového oleje. Promíchejte a osolte.
3. Ve třetí míse smíchejte tvaroh, šalotku, pažitku a cukr. Osolte a opepřete.
4. Polovinu tmavých chlebů rozložte na pracovní plochu, navrch dejte kolečka rajčat a plátky paprik, na ně pomazánku z kozího sýra. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte po úhlopříčce. Na tři světlé toustové chleby rozložte plátky okurky a kolečka vajíček (můžete osolit) a navrch dejte makrelovou pomazánku, přiklopte třemi chleby a diagonálně rozřízněte. Na další tři krajíce dejte natrhaný salát, pomazánku s pažitkou a navrch slaninu. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte. Sendviče dejte chladit.
Převážejte je nejlépe v plechové nádobě.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png