Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Na sendvič s makrelovou pomazánkou:
1 uzená makrela
180–200 g lučiny
půlka cibule, nasekaná najemno
hlt mléka
sůl
pár kapek citronové šťávy na dochucení
6 plátků světlého toustového chleba
1 salátová okurka
3 vejce, uvařená natvrdo
Na pomazánku z kozího sýru:
400 g čerstvého kozího sýru (nebo lučiny)
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
3–4 lžíce nakládaných sušených rajčat, nakrájených najemno
2 lžíce kaparů, přepůlených
hrst čerstvého tymiánu, nasekaného
olivový olej
sůl
12 plátků tmavého toustového chleba
3–4 rajčata
1 červená paprika, na plátky
Na pažitkovou pomazánku:
250 g měkkého tvarohu
2 šalotky, nasekané najemno
2 lžíce pažitky, nasekané najemno
půl lžičky krupicového cukru
sůl, pepř
6 plátků světlého toustového chleba
1 ledový salát
12 plátků slaniny, vyškvařených nasucho

Postup přípravy

1. Nejprve si připravte pomazánky. Makrelu otevřete jako knihu a nejdřív z jedné strany opatrně odebírejte maso, drobné kůstky vyndávejte, a pak vyjměte maso i z druhé strany. Dejte do mísy, přidejte lučinu, půlku cibule a zadní stranou vidličky rozmělněte a zároveň promíchejte. Zřeďte mlékem a dochuťte solí a šťávou z citronu.
2. Do jiné mísy dejte kozí sýr, česnek, sušená rajčata, kapary, tymián a pár kapek olivového oleje. Promíchejte a osolte.
3. Ve třetí míse smíchejte tvaroh, šalotku, pažitku a cukr. Osolte a opepřete.
4. Polovinu tmavých chlebů rozložte na pracovní plochu, navrch dejte kolečka rajčat a plátky paprik, na ně pomazánku z kozího sýra. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte po úhlopříčce. Na tři světlé toustové chleby rozložte plátky okurky a kolečka vajíček (můžete osolit) a navrch dejte makrelovou pomazánku, přiklopte třemi chleby a diagonálně rozřízněte. Na další tři krajíce dejte natrhaný salát, pomazánku s pažitkou a navrch slaninu. Přiklopte zbylými chleby a rozřízněte. Sendviče dejte chladit.
Převážejte je nejlépe v plechové nádobě.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty