Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

Na pizza těsto:
500 g hladké mouky
lžičky (10 g) suchého droždí
5 g soli
5 g cukru
olivový olej
Na jarní náplň:
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
250 ml mléka
sůl
pepř
100 g měkkého kozího sýru
2 žloutky
1 hrnek zeleného hrášku
1 hrst zelených chřestových špiček
9 křepelčích vajec
9 plátků prosciutta
2 hrsti polníčku
1 svazek bazalky
1 stroužek česneku
60 ml olivového oleje

Postup přípravy

Nejprve udělejte těsto: v míse smíchejte mouku, droždí, sůl a cukr. Přilijte 320 ml vody pokojové teploty a vařečkou promíchejte. Pak nechte při pokojové teplotě – přetažené fólií – kynout asi 2 hodiny. Pak těsto překlopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a rozdělte ho na tři díly. Nechte znovu 30 minut kynout. Pak díly postupně rozválejte dokulata a povrch potřete olejem. Troubu vyhřejte na 200 °C. Ve středně velkém hrnci udělejte bešamel: nechte rozpustit máslo, pak přidejte mouku, vařečkou ji rozmíchejte v másle a dvě minuty opékejte. Pak za stálého míchání metlou přilévejte mléko. Směs přiveďte k varu, vařte 5 minut a pak sejměte z ohně. Pak nakrájejte kozí sýr na kostičky a vmíchejte k bešamelu. Ten podle chuti osolte a opepřete a nakonec vmíchejte žloutky. Sýrovým bešamelem potřete pizzy, navrch rozdělte špičky chřestu a hrášek a pečte 12 minut. Pak na každou pizzu vyklepněte tři křepelčí vejce a pečte další 3 minuty. Vyjměte pizzu z trouby, dozdobte plátky prosciutta, polníčkem a bazalkovým přelivem. Na něj rozmixujte bazalku s česnekem, solí a pepřem a nařeďte olejem.

Pomohl vám recept?
3hodnocení3

Další videorecepty