Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jarní lokální salát s jahodami a chřestem

Jarní lokální salát s jahodami a chřestem

Ingredience

150 g zeleného chřestu
½ okurky
300 g jahod
1 citron
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového krému
sůl, pepř
1 hrst baby špenátu
1 hrst čerstvého tymiánu
1 hrst čerstvé máty
100 g sýra feta

Postup přípravy

1. Z 150 g chřestových výhonků odlomte tvrdé konce a 3 minuty povařte v osolené vodě. Sceďte.
2. Půlku okurky nakrájejte škrabkou na tenké plátky a 300 g jahod nakrájejte také na tenké plátky.
3. Připravte zálivku ze šťávy z půlky citronu, lžíce olivového oleje, 2 lžic balzamikového krému, soli a pepře. Promíchejte s hrstí špenátu, chřestem, okurkou, nasekaným tymiánem a mátou a plátky jahod.
4. Nakonec posypte nadrobeným sýrem feta. Výtečný sezonní a lokální salát je hotový.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty