Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 žlutá kuřátka
sůl, pepř
2 šalotky
3 karotky
1 pórek
1 svazek ředkviček
300 g nových malých brambor
2 lžíce slunečnicového oleje
20 g másla
200 g zelených fazolek
150 ml suchého bílého vína
1 l kuřecího vývaru
180 ml smetany na vaření (12 %)

Postup přípravy

1. Půl hodiny před pečením vyjměte kuřátka z lednice, opláchněte je, osušte a zevnitř i zvenčí osolte a opepřete.

2. Zapněte troubu a nastavte na 180 °C.

3. Šalotku nakrájejte nahrubo, karotky rozčtvrťte, promytý pórek pokrájejte na nudličky. Ředkvičky zbavte natě a omyjte. Čtyři ředkvičky nakrájejte na plátky, ostatní jen přepulte. Brambory ve slupce omyjte a rozpulte.

4. Rozpalte hlubokou pánev. Vlijte olej a vložte 5 g másla se šalotkou. Orestujte dosklovata a přisypte nakrájenou zeleninu, na ozdobení si nechte stranou pouze plátky ředkviček a trochu pórku. Promíchejte, vlijte víno a nechte odpařit. Vsypte brambory, osolte a opepřete.

5. Vše přendejte do zapékací mísy, podlijte vývarem a vložte kuřátka tak, aby jim tekutina sahala asi 3 cm vysoko. Na každé kuřátko vložte kousek másla a pečte 40 minut přiklopené. Na posledních 20 minut pečení odkryjte a ke konci pečení vlijte k zelenině smetanu.

5. Před podáváním posypte plátky ředkviček a pórkem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty