Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Jarní kuřátka z jednoho hrnce

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Jarní kuřátka z jednoho hrnce

Co budete potřebovat

2 žlutá kuřátka
sůl, pepř
2 šalotky
3 karotky
1 pórek
1 svazek ředkviček
300 g nových malých brambor
2 lžíce slunečnicového oleje
20 g másla
200 g zelených fazolek
150 ml suchého bílého vína
1 l kuřecího vývaru
180 ml smetany na vaření (12 %)

Jak na to?

1. Půl hodiny před pečením vyjměte kuřátka z lednice, opláchněte je, osušte a zevnitř i zvenčí osolte a opepřete.

2. Zapněte troubu a nastavte na 180 °C.

3. Šalotku nakrájejte nahrubo, karotky rozčtvrťte, promytý pórek pokrájejte na nudličky. Ředkvičky zbavte natě a omyjte. Čtyři ředkvičky nakrájejte na plátky, ostatní jen přepulte. Brambory ve slupce omyjte a rozpulte.

4. Rozpalte hlubokou pánev. Vlijte olej a vložte 5 g másla se šalotkou. Orestujte dosklovata a přisypte nakrájenou zeleninu, na ozdobení si nechte stranou pouze plátky ředkviček a trochu pórku. Promíchejte, vlijte víno a nechte odpařit. Vsypte brambory, osolte a opepřete.

5. Vše přendejte do zapékací mísy, podlijte vývarem a vložte kuřátka tak, aby jim tekutina sahala asi 3 cm vysoko. Na každé kuřátko vložte kousek másla a pečte 40 minut přiklopené. Na posledních 20 minut pečení odkryjte a ke konci pečení vlijte k zelenině smetanu.

5. Před podáváním posypte plátky ředkviček a pórkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní kuřátka z jednoho hrnce

Hlavní chod Velmi snadné Bezlepkové Magazín 3/2020 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 žlutá kuřátka
sůl, pepř
2 šalotky
3 karotky
1 pórek
1 svazek ředkviček
300 g nových malých brambor
2 lžíce slunečnicového oleje
20 g másla
200 g zelených fazolek
150 ml suchého bílého vína
1 l kuřecího vývaru
180 ml smetany na vaření (12 %)

Jak na to?

1. Půl hodiny před pečením vyjměte kuřátka z lednice, opláchněte je, osušte a zevnitř i zvenčí osolte a opepřete.

2. Zapněte troubu a nastavte na 180 °C.

3. Šalotku nakrájejte nahrubo, karotky rozčtvrťte, promytý pórek pokrájejte na nudličky. Ředkvičky zbavte natě a omyjte. Čtyři ředkvičky nakrájejte na plátky, ostatní jen přepulte. Brambory ve slupce omyjte a rozpulte.

4. Rozpalte hlubokou pánev. Vlijte olej a vložte 5 g másla se šalotkou. Orestujte dosklovata a přisypte nakrájenou zeleninu, na ozdobení si nechte stranou pouze plátky ředkviček a trochu pórku. Promíchejte, vlijte víno a nechte odpařit. Vsypte brambory, osolte a opepřete.

5. Vše přendejte do zapékací mísy, podlijte vývarem a vložte kuřátka tak, aby jim tekutina sahala asi 3 cm vysoko. Na každé kuřátko vložte kousek másla a pečte 40 minut přiklopené. Na posledních 20 minut pečení odkryjte a ke konci pečení vlijte k zelenině smetanu.

5. Před podáváním posypte plátky ředkviček a pórkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty