Jarní kuřátka z jednoho hrnce
Ingredience
2 | žlutá kuřátka |
sůl, pepř | |
2 | šalotky |
3 | karotky |
1 | pórek |
1 | svazek ředkviček |
300 g | nových malých brambor |
2 | lžíce slunečnicového oleje |
20 g | másla |
200 g | zelených fazolek |
150 ml | suchého bílého vína |
1 l | kuřecího vývaru |
180 ml | smetany na vaření (12 %) |
Postup přípravy
1. Půl hodiny před pečením vyjměte kuřátka z lednice, opláchněte je, osušte a zevnitř i zvenčí osolte a opepřete.
2. Zapněte troubu a nastavte na 180 °C.
3. Šalotku nakrájejte nahrubo, karotky rozčtvrťte, promytý pórek pokrájejte na nudličky. Ředkvičky zbavte natě a omyjte. Čtyři ředkvičky nakrájejte na plátky, ostatní jen přepulte. Brambory ve slupce omyjte a rozpulte.
4. Rozpalte hlubokou pánev. Vlijte olej a vložte 5 g másla se šalotkou. Orestujte dosklovata a přisypte nakrájenou zeleninu, na ozdobení si nechte stranou pouze plátky ředkviček a trochu pórku. Promíchejte, vlijte víno a nechte odpařit. Vsypte brambory, osolte a opepřete.
5. Vše přendejte do zapékací mísy, podlijte vývarem a vložte kuřátka tak, aby jim tekutina sahala asi 3 cm vysoko. Na každé kuřátko vložte kousek másla a pečte 40 minut přiklopené. Na posledních 20 minut pečení odkryjte a ke konci pečení vlijte k zelenině smetanu.
5. Před podáváním posypte plátky ředkviček a pórkem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY