×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Jarní dort s ovečkami

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový...
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový...
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort

Jarní dort s ovečkami

Co budete potřebovat

korpus:
250 g másla
230 g třtinového pískového cukru
špetka soli
1 sáček vanilkového cukru
5 vajec
100 g zakysané smetany
85 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
3 lžíce mléka
malinová marmeláda
sirup:
30 g třtinového pískového cukru
1 sáček vanilkového cukru
krém:
500 g lučiny
2 lžíce zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
kůra z půlky citronu
ozdobení:
500 g bílé marcipánové hmoty
po 50 g marcipánu jiné barvy: žlutá, zelená, růžová, modrá…

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vanilku a špetku soli utřete do nadýchané žluté pěny. Po jednom přidávejte vejce a šlehejte, přidejte i smetanu. Obě mouky smíchejte s práškem do pečiva a zapracujte je do směsi – nakonec do těsta zamíchejte i mléko. Těsto nalijte do formy a pečte asi hodinu a dvacet minut. (Špejle zapíchnutá v těstě musí být suchá).
2. Mezitím připravte sirup: V rendlíku ohřejte 50 ml vody a rozpusťte v ní cukr a vanilku. Upečený korpus nechte půl hodiny chladnout, propíchejte ho po celé šířce špejlí až do dna a postupně na něj nalévejte sirup, aby se do něj všechen vsákl. Nechte ho úplně vychladnout.
3. Ze surovin na krém umíchejte hladkou náplň. Vychladlý dort nadvakrát prokrojte: na spodní část namažte marmeládu, na ni náplň, přiklopte prostřední – a tu potřete už jen marmeládou. Vrchní díl korpusu potřete ještě marmeládou, aby se na něj dobře přichytil marcipán.
4. Z bílého marcipánu vyválejte plát asi o 10 cm širší než půdorys dortu, přeneste ho na dort a po stranách ho domodelujte namočeným nožem.
5. Z barevného marcipánu podle své fantazie vytvarujte postavičky, trávu a vajíčka a ozdobte jimi hotový dort.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní dort s ovečkami

Dezert Náročné Česká Dorty Pečení Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 4.6 (18)

Co budete potřebovat

korpus:
250 g másla
230 g třtinového pískového cukru
špetka soli
1 sáček vanilkového cukru
5 vajec
100 g zakysané smetany
85 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
3 lžíce mléka
malinová marmeláda
sirup:
30 g třtinového pískového cukru
1 sáček vanilkového cukru
krém:
500 g lučiny
2 lžíce zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
kůra z půlky citronu
ozdobení:
500 g bílé marcipánové hmoty
po 50 g marcipánu jiné barvy: žlutá, zelená, růžová, modrá…

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vanilku a špetku soli utřete do nadýchané žluté pěny. Po jednom přidávejte vejce a šlehejte, přidejte i smetanu. Obě mouky smíchejte s práškem do pečiva a zapracujte je do směsi – nakonec do těsta zamíchejte i mléko. Těsto nalijte do formy a pečte asi hodinu a dvacet minut. (Špejle zapíchnutá v těstě musí být suchá).
2. Mezitím připravte sirup: V rendlíku ohřejte 50 ml vody a rozpusťte v ní cukr a vanilku. Upečený korpus nechte půl hodiny chladnout, propíchejte ho po celé šířce špejlí až do dna a postupně na něj nalévejte sirup, aby se do něj všechen vsákl. Nechte ho úplně vychladnout.
3. Ze surovin na krém umíchejte hladkou náplň. Vychladlý dort nadvakrát prokrojte: na spodní část namažte marmeládu, na ni náplň, přiklopte prostřední – a tu potřete už jen marmeládou. Vrchní díl korpusu potřete ještě marmeládou, aby se na něj dobře přichytil marcipán.
4. Z bílého marcipánu vyválejte plát asi o 10 cm širší než půdorys dortu, přeneste ho na dort a po stranách ho domodelujte namočeným nožem.
5. Z barevného marcipánu podle své fantazie vytvarujte postavičky, trávu a vajíčka a ozdobte jimi hotový dort.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort
Palačinkový dort

Inspirujte se podobnými recepty