×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jarní dort s ovečkami

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový...
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový...
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Palačinkový dort s banány
Palačinkový dort s...
Palačinkový dort s banány
Palačinkový dort s banány

Jarní dort s ovečkami

Co budete potřebovat

korpus:
250 g másla
230 g třtinového pískového cukru
špetka soli
1 sáček vanilkového cukru
5 vajec
100 g zakysané smetany
85 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
3 lžíce mléka
malinová marmeláda
sirup:
30 g třtinového pískového cukru
1 sáček vanilkového cukru
krém:
500 g lučiny
2 lžíce zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
kůra z půlky citronu
ozdobení:
500 g bílé marcipánové hmoty
po 50 g marcipánu jiné barvy: žlutá, zelená, růžová, modrá…

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vanilku a špetku soli utřete do nadýchané žluté pěny. Po jednom přidávejte vejce a šlehejte, přidejte i smetanu. Obě mouky smíchejte s práškem do pečiva a zapracujte je do směsi – nakonec do těsta zamíchejte i mléko. Těsto nalijte do formy a pečte asi hodinu a dvacet minut. (Špejle zapíchnutá v těstě musí být suchá).
2. Mezitím připravte sirup: V rendlíku ohřejte 50 ml vody a rozpusťte v ní cukr a vanilku. Upečený korpus nechte půl hodiny chladnout, propíchejte ho po celé šířce špejlí až do dna a postupně na něj nalévejte sirup, aby se do něj všechen vsákl. Nechte ho úplně vychladnout.
3. Ze surovin na krém umíchejte hladkou náplň. Vychladlý dort nadvakrát prokrojte: na spodní část namažte marmeládu, na ni náplň, přiklopte prostřední – a tu potřete už jen marmeládou. Vrchní díl korpusu potřete ještě marmeládou, aby se na něj dobře přichytil marcipán.
4. Z bílého marcipánu vyválejte plát asi o 10 cm širší než půdorys dortu, přeneste ho na dort a po stranách ho domodelujte namočeným nožem.
5. Z barevného marcipánu podle své fantazie vytvarujte postavičky, trávu a vajíčka a ozdobte jimi hotový dort.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní dort s ovečkami

Dezert Náročné Česká Dorty Pečení Magazín 3/2010
Průměrné hodnocení 5 (20)

Co budete potřebovat

korpus:
250 g másla
230 g třtinového pískového cukru
špetka soli
1 sáček vanilkového cukru
5 vajec
100 g zakysané smetany
85 g hladké mouky
250 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
3 lžíce mléka
malinová marmeláda
sirup:
30 g třtinového pískového cukru
1 sáček vanilkového cukru
krém:
500 g lučiny
2 lžíce zakysané smetany
moučkový cukr podle chuti
kůra z půlky citronu
ozdobení:
500 g bílé marcipánové hmoty
po 50 g marcipánu jiné barvy: žlutá, zelená, růžová, modrá…

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 160 °C. Dortovou formu o průměru 20 cm vymažte tukem a vyložte pečicím papírem. Máslo, cukr, vanilku a špetku soli utřete do nadýchané žluté pěny. Po jednom přidávejte vejce a šlehejte, přidejte i smetanu. Obě mouky smíchejte s práškem do pečiva a zapracujte je do směsi – nakonec do těsta zamíchejte i mléko. Těsto nalijte do formy a pečte asi hodinu a dvacet minut. (Špejle zapíchnutá v těstě musí být suchá).
2. Mezitím připravte sirup: V rendlíku ohřejte 50 ml vody a rozpusťte v ní cukr a vanilku. Upečený korpus nechte půl hodiny chladnout, propíchejte ho po celé šířce špejlí až do dna a postupně na něj nalévejte sirup, aby se do něj všechen vsákl. Nechte ho úplně vychladnout.
3. Ze surovin na krém umíchejte hladkou náplň. Vychladlý dort nadvakrát prokrojte: na spodní část namažte marmeládu, na ni náplň, přiklopte prostřední – a tu potřete už jen marmeládou. Vrchní díl korpusu potřete ještě marmeládou, aby se na něj dobře přichytil marcipán.
4. Z bílého marcipánu vyválejte plát asi o 10 cm širší než půdorys dortu, přeneste ho na dort a po stranách ho domodelujte namočeným nožem.
5. Z barevného marcipánu podle své fantazie vytvarujte postavičky, trávu a vajíčka a ozdobte jimi hotový dort.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Velkolepý čokoládový dort
Palačinkový dort s banány
Palačinkový dort s banány
Palačinkový dort s banány
Palačinkový dort s banány

Inspirujte se podobnými recepty