×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodový koláč s citronovým krémem

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Jahodový koláč s citronovým krémem

Co budete potřebovat

NA KOLÁČ
220 g másla, pokojové teploty
400 g krupicového cukru
2 velká vejce, pokojové teploty
2 lžičky citronové šťávy
½ lžičky vanilkového extraktu
320 g hladké mouky
10g sáček červené želatiny
½ lžičky sody
špetka soli
230 ml podmáslí, protřepaného, pokojové teploty
hrst jahod, očištěných a nakrájených na malé kousky
NA CITRONOVÝ KRÉM
220 g tvarohového sýru, pokojové teploty
130 g krupicového cukru
hrst jahod, očištěných a nakrájených na malé kousky
360 ml smetany ke šlehání
3 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Velký plech (22×32 cm) vymažte trochou oleje a vyložte pečicím papírem. V robotu utřete máslo z cukrem dohladka, po jednom vmíchejte vejce, citronovou šťávu a extrakt. V misce promíchejte mouku, želatinu, sodu a sůl. Spolu s podmáslím postupně zapracujte do vaječné směsi. Jemně vmíchejte jahody a těsto nalijte na připravený plech. Pečte 30–40 minut, dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed těsta bez ulpívajících drobečků. Koláč nechte úplně vychladnout. Mezitím si připravte citronový krém. Utřete sýr s polovinou cukru a vmíchejte jahody. Smetanu s citronovou šťávou a druhou polovinou cukru ušlehejte dotuha a postupně ji zlehka vmíchejte k utřenému sýru. Krém naneste na koláč a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodový koláč s citronovým krémem

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Jahodník měsíční Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 8-10
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

NA KOLÁČ
220 g másla, pokojové teploty
400 g krupicového cukru
2 velká vejce, pokojové teploty
2 lžičky citronové šťávy
½ lžičky vanilkového extraktu
320 g hladké mouky
10g sáček červené želatiny
½ lžičky sody
špetka soli
230 ml podmáslí, protřepaného, pokojové teploty
hrst jahod, očištěných a nakrájených na malé kousky
NA CITRONOVÝ KRÉM
220 g tvarohového sýru, pokojové teploty
130 g krupicového cukru
hrst jahod, očištěných a nakrájených na malé kousky
360 ml smetany ke šlehání
3 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Velký plech (22×32 cm) vymažte trochou oleje a vyložte pečicím papírem. V robotu utřete máslo z cukrem dohladka, po jednom vmíchejte vejce, citronovou šťávu a extrakt. V misce promíchejte mouku, želatinu, sodu a sůl. Spolu s podmáslím postupně zapracujte do vaječné směsi. Jemně vmíchejte jahody a těsto nalijte na připravený plech. Pečte 30–40 minut, dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed těsta bez ulpívajících drobečků. Koláč nechte úplně vychladnout. Mezitím si připravte citronový krém. Utřete sýr s polovinou cukru a vmíchejte jahody. Smetanu s citronovou šťávou a druhou polovinou cukru ušlehejte dotuha a postupně ji zlehka vmíchejte k utřenému sýru. Krém naneste na koláč a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty