×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodový koláč s citronovým krémem

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Jahodový koláč s citronovým krémem

Co budete potřebovat

NA KOLÁČ
220 g másla, pokojové teploty
400 g krupicového cukru
2 velká vejce, pokojové teploty
2 lžičky citronové šťávy
½ lžičky vanilkového extraktu
320 g hladké mouky
10g sáček červené želatiny
½ lžičky sody
špetka soli
230 ml podmáslí, protřepaného, pokojové teploty
hrst jahod, očištěných a nakrájených na malé kousky
NA CITRONOVÝ KRÉM
220 g tvarohového sýru, pokojové teploty
130 g krupicového cukru
hrst jahod, očištěných a nakrájených na malé kousky
360 ml smetany ke šlehání
3 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Velký plech (22×32 cm) vymažte trochou oleje a vyložte pečicím papírem. V robotu utřete máslo z cukrem dohladka, po jednom vmíchejte vejce, citronovou šťávu a extrakt. V misce promíchejte mouku, želatinu, sodu a sůl. Spolu s podmáslím postupně zapracujte do vaječné směsi. Jemně vmíchejte jahody a těsto nalijte na připravený plech. Pečte 30–40 minut, dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed těsta bez ulpívajících drobečků. Koláč nechte úplně vychladnout. Mezitím si připravte citronový krém. Utřete sýr s polovinou cukru a vmíchejte jahody. Smetanu s citronovou šťávou a druhou polovinou cukru ušlehejte dotuha a postupně ji zlehka vmíchejte k utřenému sýru. Krém naneste na koláč a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodový koláč s citronovým krémem

Dezert Velmi snadné Sladká jídla Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 8-10
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

NA KOLÁČ
220 g másla, pokojové teploty
400 g krupicového cukru
2 velká vejce, pokojové teploty
2 lžičky citronové šťávy
½ lžičky vanilkového extraktu
320 g hladké mouky
10g sáček červené želatiny
½ lžičky sody
špetka soli
230 ml podmáslí, protřepaného, pokojové teploty
hrst jahod, očištěných a nakrájených na malé kousky
NA CITRONOVÝ KRÉM
220 g tvarohového sýru, pokojové teploty
130 g krupicového cukru
hrst jahod, očištěných a nakrájených na malé kousky
360 ml smetany ke šlehání
3 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Velký plech (22×32 cm) vymažte trochou oleje a vyložte pečicím papírem. V robotu utřete máslo z cukrem dohladka, po jednom vmíchejte vejce, citronovou šťávu a extrakt. V misce promíchejte mouku, želatinu, sodu a sůl. Spolu s podmáslím postupně zapracujte do vaječné směsi. Jemně vmíchejte jahody a těsto nalijte na připravený plech. Pečte 30–40 minut, dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed těsta bez ulpívajících drobečků. Koláč nechte úplně vychladnout. Mezitím si připravte citronový krém. Utřete sýr s polovinou cukru a vmíchejte jahody. Smetanu s citronovou šťávou a druhou polovinou cukru ušlehejte dotuha a postupně ji zlehka vmíchejte k utřenému sýru. Krém naneste na koláč a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat