Jahodový koláč s citronovým krémem
Ingredience
NA KOLÁČ | |
220 g | másla, pokojové teploty |
400 g | krupicového cukru |
2 | velká vejce, pokojové teploty |
2 | lžičky citronové šťávy |
½ | lžičky vanilkového extraktu |
320 g | hladké mouky |
10g | sáček červené želatiny |
½ | lžičky sody |
špetka soli | |
230 ml | podmáslí, protřepaného, pokojové teploty |
hrst jahod, očištěných a nakrájených na malé kousky | |
NA CITRONOVÝ KRÉM | |
220 g | tvarohového sýru, pokojové teploty |
130 g | krupicového cukru |
hrst jahod, očištěných a nakrájených na malé kousky | |
360 ml | smetany ke šlehání |
3 | lžíce citronové šťávy |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 180 °C. Velký plech (22×32 cm) vymažte trochou oleje a vyložte pečicím papírem. V robotu utřete máslo z cukrem dohladka, po jednom vmíchejte vejce, citronovou šťávu a extrakt. V misce promíchejte mouku, želatinu, sodu a sůl. Spolu s podmáslím postupně zapracujte do vaječné směsi. Jemně vmíchejte jahody a těsto nalijte na připravený plech. Pečte 30–40 minut, dokud nebude špejle zapíchnutá doprostřed těsta bez ulpívajících drobečků. Koláč nechte úplně vychladnout. Mezitím si připravte citronový krém. Utřete sýr s polovinou cukru a vmíchejte jahody. Smetanu s citronovou šťávou a druhou polovinou cukru ušlehejte dotuha a postupně ji zlehka vmíchejte k utřenému sýru. Krém naneste na koláč a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY