Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Jahodový džem

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Jahodový džem

Co budete potřebovat

800 g jahod
375 g cukru krupice
1 bio citron

Jak na to?

1. Nakrájené a očištěné jahody rozmixujte. Posypte cukrem a přidejte nastrouhanou kůru a 2 lžíce šťávy z citronu. Důkladně promíchejte a vlijte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte lehce probublávat 20 minut.

2. Poté zkuste test želírování na polévkové lžíci. Namočte ji v džemu a nechte trochu vychladnout. Džem by měl na lžíci držet takzvaně pohromadě, neměl by moc rychle kapat.

3. V zavařovacím hrnci přiveďte vodu k 95 °C. Sklenice si připravte na složenou utěrku a plňte asi 3 cm pod okraj. Uzavřete, vložte do hrnce a zavařujte 10 minut. Vypněte sporák a nechte ještě 5 minut v hrnci dojít.

4. Pomocí utěrky nebo kleští sklenice vyjměte a nechte vychladnout dnem vzhůru.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodový džem

Dezert Snadné Moučníky a koláče Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 6/2020 Počet porcí: 1 litr
(0)
Pokud máte v zavařeninách raději větší kousky ovoce a nechcete jen jahodové pyré, rozmixujte jahody pouze zlehka nebo je nakrájejte na malé kousky.

Co budete potřebovat

800 g jahod
375 g cukru krupice
1 bio citron

Jak na to?

1. Nakrájené a očištěné jahody rozmixujte. Posypte cukrem a přidejte nastrouhanou kůru a 2 lžíce šťávy z citronu. Důkladně promíchejte a vlijte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte lehce probublávat 20 minut.

2. Poté zkuste test želírování na polévkové lžíci. Namočte ji v džemu a nechte trochu vychladnout. Džem by měl na lžíci držet takzvaně pohromadě, neměl by moc rychle kapat.

3. V zavařovacím hrnci přiveďte vodu k 95 °C. Sklenice si připravte na složenou utěrku a plňte asi 3 cm pod okraj. Uzavřete, vložte do hrnce a zavařujte 10 minut. Vypněte sporák a nechte ještě 5 minut v hrnci dojít.

4. Pomocí utěrky nebo kleští sklenice vyjměte a nechte vychladnout dnem vzhůru.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty