Jahodový džem
Ingredience
800 g | jahod |
375 g | cukru krupice |
1 | bio citron |
Postup přípravy
1. Nakrájené a očištěné jahody rozmixujte. Posypte cukrem a přidejte nastrouhanou kůru a 2 lžíce šťávy z citronu. Důkladně promíchejte a vlijte do hrnce. Přiveďte k varu a nechte lehce probublávat 20 minut.
2. Poté zkuste test želírování na polévkové lžíci. Namočte ji v džemu a nechte trochu vychladnout. Džem by měl na lžíci držet takzvaně pohromadě, neměl by moc rychle kapat.
3. V zavařovacím hrnci přiveďte vodu k 95 °C. Sklenice si připravte na složenou utěrku a plňte asi 3 cm pod okraj. Uzavřete, vložte do hrnce a zavařujte 10 minut. Vypněte sporák a nechte ještě 5 minut v hrnci dojít.
4. Pomocí utěrky nebo kleští sklenice vyjměte a nechte vychladnout dnem vzhůru.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY