×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jahodové knedlíky

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Jahodové knedlíky

Co budete potřebovat

250 g tvarohu ve vaničce
1 vejce + 1 žloutek
špetka soli
200–250 g polohrubé mouky
500 g jahod
Na ozdobu
moučkový cukr
tvrdý tvaroh, strouhaný
máslo, rozpuštěné

Jak na to?

Ve větší misce promíchejte tvaroh, vejce, žloutek, sůl a postupně přimíchávejte mouku, až získáte měkké těsto, které se nebude lepit. Nechte ho chvilku odpočívat. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Těsto vyválejte do válečku o průměru 3 cm a na každý knedlík odkrajujte plátek. Roztlačte ho do placičky a obalte jím jahodu. Knedlíky vhazujte do vroucí vody, vždy promíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte je asi 5–7 minut. Jakmile vyplavou na hladinu, vylovte je děrovanou naběračkou. Podávejte přelité máslem, pocukrované a posypané tvarohem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodové knedlíky

Snadné Vaření Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

250 g tvarohu ve vaničce
1 vejce + 1 žloutek
špetka soli
200–250 g polohrubé mouky
500 g jahod
Na ozdobu
moučkový cukr
tvrdý tvaroh, strouhaný
máslo, rozpuštěné

Jak na to?

Ve větší misce promíchejte tvaroh, vejce, žloutek, sůl a postupně přimíchávejte mouku, až získáte měkké těsto, které se nebude lepit. Nechte ho chvilku odpočívat. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Těsto vyválejte do válečku o průměru 3 cm a na každý knedlík odkrajujte plátek. Roztlačte ho do placičky a obalte jím jahodu. Knedlíky vhazujte do vroucí vody, vždy promíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte je asi 5–7 minut. Jakmile vyplavou na hladinu, vylovte je děrovanou naběračkou. Podávejte přelité máslem, pocukrované a posypané tvarohem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty