×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodové knedlíky

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Jahodové knedlíky

Co budete potřebovat

250 g tvarohu ve vaničce
1 vejce + 1 žloutek
špetka soli
200–250 g polohrubé mouky
500 g jahod
Na ozdobu
moučkový cukr
tvrdý tvaroh, strouhaný
máslo, rozpuštěné

Jak na to?

Ve větší misce promíchejte tvaroh, vejce, žloutek, sůl a postupně přimíchávejte mouku, až získáte měkké těsto, které se nebude lepit. Nechte ho chvilku odpočívat. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Těsto vyválejte do válečku o průměru 3 cm a na každý knedlík odkrajujte plátek. Roztlačte ho do placičky a obalte jím jahodu. Knedlíky vhazujte do vroucí vody, vždy promíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte je asi 5–7 minut. Jakmile vyplavou na hladinu, vylovte je děrovanou naběračkou. Podávejte přelité máslem, pocukrované a posypané tvarohem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodové knedlíky

Snadné Vaření Magazín 7-8/2015
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

250 g tvarohu ve vaničce
1 vejce + 1 žloutek
špetka soli
200–250 g polohrubé mouky
500 g jahod
Na ozdobu
moučkový cukr
tvrdý tvaroh, strouhaný
máslo, rozpuštěné

Jak na to?

Ve větší misce promíchejte tvaroh, vejce, žloutek, sůl a postupně přimíchávejte mouku, až získáte měkké těsto, které se nebude lepit. Nechte ho chvilku odpočívat. Do velkého hrnce dejte vařit vodu. Těsto vyválejte do válečku o průměru 3 cm a na každý knedlík odkrajujte plátek. Roztlačte ho do placičky a obalte jím jahodu. Knedlíky vhazujte do vroucí vody, vždy promíchejte, aby se odlepily ode dna, a vařte je asi 5–7 minut. Jakmile vyplavou na hladinu, vylovte je děrovanou naběračkou. Podávejte přelité máslem, pocukrované a posypané tvarohem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty