Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Jahodové galetky

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z...
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější...
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Jahodové galetky

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky Nature’s Promise Bio
7 lžic cukru krystalu
sůl
200 g másla
120 ml vody
400 g jahod
2 lžičky citronové šťávy
1 lžička sušeného zázvoru
½ lžičky kardamomu
1 vejce

Jak na to?

1. Prosátou mouku promíchejte se dvěma lžícemi cukru a špetkou soli. Pomocí robota nebo šlehače postupně vmíchejte studené kostky másla. Nakonec po troškách vlijte ledovou vodu, dokud nevznikne kompaktní těsto. Zabalte ho do folie a dejte na 30 minut chladit.

2. Opláchnuté jahody zbavte lístků a nakrájejte podélně na plátky. Promíchejte se 3 lžícemi cukru, citronovou šťávou, malou špetkou soli, zázvorem a kardamomem.

3. Těsto vyválejte na pomoučněném vále na 3 mm tenký plát. Vykrájejte kolečkao velikosti dezertního talířku.

4.Vzniklé kruhy vyskládejte na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Doprostřed poskládejte přes sebe nakrájené plátky jahod, asi 3 cm od okrajů. Okraj těsta přehněte přes náplň, postupujte podél okraje a každých 5 cm přehněte znovu, až se okraj uzavře.

5.Okraje galetky potřete rozšlehaným vejcem a zasypte zbylým cukrem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodové galetky

Dezert Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2020 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky Nature’s Promise Bio
7 lžic cukru krystalu
sůl
200 g másla
120 ml vody
400 g jahod
2 lžičky citronové šťávy
1 lžička sušeného zázvoru
½ lžičky kardamomu
1 vejce

Jak na to?

1. Prosátou mouku promíchejte se dvěma lžícemi cukru a špetkou soli. Pomocí robota nebo šlehače postupně vmíchejte studené kostky másla. Nakonec po troškách vlijte ledovou vodu, dokud nevznikne kompaktní těsto. Zabalte ho do folie a dejte na 30 minut chladit.

2. Opláchnuté jahody zbavte lístků a nakrájejte podélně na plátky. Promíchejte se 3 lžícemi cukru, citronovou šťávou, malou špetkou soli, zázvorem a kardamomem.

3. Těsto vyválejte na pomoučněném vále na 3 mm tenký plát. Vykrájejte kolečkao velikosti dezertního talířku.

4.Vzniklé kruhy vyskládejte na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Doprostřed poskládejte přes sebe nakrájené plátky jahod, asi 3 cm od okrajů. Okraj těsta přehněte přes náplň, postupujte podél okraje a každých 5 cm přehněte znovu, až se okraj uzavře.

5.Okraje galetky potřete rozšlehaným vejcem a zasypte zbylým cukrem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Inspirujte se podobnými recepty