Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300 g hladké mouky Nature’s Promise Bio
7 lžic cukru krystalu
sůl
200 g másla
120 ml vody
400 g jahod
2 lžičky citronové šťávy
1 lžička sušeného zázvoru
½ lžičky kardamomu
1 vejce

Postup přípravy

1. Prosátou mouku promíchejte se dvěma lžícemi cukru a špetkou soli. Pomocí robota nebo šlehače postupně vmíchejte studené kostky másla. Nakonec po troškách vlijte ledovou vodu, dokud nevznikne kompaktní těsto. Zabalte ho do folie a dejte na 30 minut chladit.

2. Opláchnuté jahody zbavte lístků a nakrájejte podélně na plátky. Promíchejte se 3 lžícemi cukru, citronovou šťávou, malou špetkou soli, zázvorem a kardamomem.

3. Těsto vyválejte na pomoučněném vále na 3 mm tenký plát. Vykrájejte kolečkao velikosti dezertního talířku.

4.Vzniklé kruhy vyskládejte na 2 plechy vyložené pečicím papírem. Doprostřed poskládejte přes sebe nakrájené plátky jahod, asi 3 cm od okrajů. Okraj těsta přehněte přes náplň, postupujte podél okraje a každých 5 cm přehněte znovu, až se okraj uzavře.

5.Okraje galetky potřete rozšlehaným vejcem a zasypte zbylým cukrem. Pečte v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 20 minut.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Další videorecepty