×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Jahodová pavlova

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Jahodová pavlova

Co budete potřebovat

10 bílků
600 g krupicového cukru
6 lžic kakaa holandského typu
2 lžíce jablečného octa
100 g 70 % čokolády
1 litr smetany ke šlehání
2 lžíce cukru
750 g jahod

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky vyšlehejte do polotuha. Robot nechte puštěný a k bílkům postupně po lžících přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nezískáte krásně lesklý a tuhý sníh. Dávejte ovšem pozor, abyste směs nepřešlehali – ideální stav je, když jsou bílky tuhé
tak, že v míse bez problémů drží, i když ji otočíte dnem vzhůru.
2. Nakonec k bílkům postupně, zlehka a opatrně přidejte kakao, ocet a nasekanou čokoládu.
3. Dva velké nebo čtyři malé pečicí plechy (podle velikosti trouby) vyložte pečicím papírem. Na pečicí papíry čtyřikrát obkreslete talíře o průměru asi 22 cm a do kruhů rozdělte bílkovou hmotu – asi centimetr od kraje. Teplotu v troubě snižte na 140 °C a pusinková kola pečte asi 1 hodinu až 1 hodinu 15 minut. Během pečení neotvírejte troubu!
4. Správně upečená pavlova vypadá tak, že svrchu je křupavá, uvnitř měkká. Po upečení dejte proto pavlovu ještě do pootevřené trouby a nechte ji v ní pomalu zchladnout (spolu s troubou).
5. Sestavte dort: Jedno zcela zchladlé pusinkové kolo dejte na servírovací mísu, navrch čtvrtinu ušlehané oslazené smetany, čtvrtinu jahod, další kolo a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli vrstvou jahod. Před podáváním dort posypte kousky čokolády.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodová pavlova

Dezert Náročné Česká Sladká jídla Magazín 6/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

10 bílků
600 g krupicového cukru
6 lžic kakaa holandského typu
2 lžíce jablečného octa
100 g 70 % čokolády
1 litr smetany ke šlehání
2 lžíce cukru
750 g jahod

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky vyšlehejte do polotuha. Robot nechte puštěný a k bílkům postupně po lžících přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nezískáte krásně lesklý a tuhý sníh. Dávejte ovšem pozor, abyste směs nepřešlehali – ideální stav je, když jsou bílky tuhé
tak, že v míse bez problémů drží, i když ji otočíte dnem vzhůru.
2. Nakonec k bílkům postupně, zlehka a opatrně přidejte kakao, ocet a nasekanou čokoládu.
3. Dva velké nebo čtyři malé pečicí plechy (podle velikosti trouby) vyložte pečicím papírem. Na pečicí papíry čtyřikrát obkreslete talíře o průměru asi 22 cm a do kruhů rozdělte bílkovou hmotu – asi centimetr od kraje. Teplotu v troubě snižte na 140 °C a pusinková kola pečte asi 1 hodinu až 1 hodinu 15 minut. Během pečení neotvírejte troubu!
4. Správně upečená pavlova vypadá tak, že svrchu je křupavá, uvnitř měkká. Po upečení dejte proto pavlovu ještě do pootevřené trouby a nechte ji v ní pomalu zchladnout (spolu s troubou).
5. Sestavte dort: Jedno zcela zchladlé pusinkové kolo dejte na servírovací mísu, navrch čtvrtinu ušlehané oslazené smetany, čtvrtinu jahod, další kolo a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli vrstvou jahod. Před podáváním dort posypte kousky čokolády.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty