Jahodová pavlova (dort)

Náročné Dezert Magazín 6/2012
Náročné Dezert Magazín 6/2012

Ingredience

10 bílků
600 g krupicového cukru
6 lžic kakaa holandského typu
2 lžíce jablečného octa
100 g 70 % čokolády
1 litr smetany ke šlehání
2 lžíce cukru
750 g jahod

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky vyšlehejte do polotuha. Robot nechte puštěný a k bílkům postupně po lžících přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nezískáte krásně lesklý a tuhý sníh. Dávejte ovšem pozor, abyste směs nepřešlehali – ideální stav je, když jsou bílky tuhé
tak, že v míse bez problémů drží, i když ji otočíte dnem vzhůru.
2. Nakonec k bílkům postupně, zlehka a opatrně přidejte kakao, ocet a nasekanou čokoládu.
3. Dva velké nebo čtyři malé pečicí plechy (podle velikosti trouby) vyložte pečicím papírem. Na pečicí papíry čtyřikrát obkreslete talíře o průměru asi 22 cm a do kruhů rozdělte bílkovou hmotu – asi centimetr od kraje. Teplotu v troubě snižte na 140 °C a pusinková kola pečte asi 1 hodinu až 1 hodinu 15 minut. Během pečení neotvírejte troubu!
4. Správně upečená pavlova vypadá tak, že svrchu je křupavá, uvnitř měkká. Po upečení dejte proto pavlovu ještě do pootevřené trouby a nechte ji v ní pomalu zchladnout (spolu s troubou).
5. Sestavte dort: Jedno zcela zchladlé pusinkové kolo dejte na servírovací mísu, navrch čtvrtinu ušlehané oslazené smetany, čtvrtinu jahod, další kolo a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli vrstvou jahod. Před podáváním dort posypte kousky čokolády.

Pomohl vám recept?
12hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky