Jahodová pavlova (dort)
Ingredience
10 | bílků |
600 g | krupicového cukru |
6 | lžic kakaa holandského typu |
2 | lžíce jablečného octa |
100 g | 70 % čokolády |
1 | litr smetany ke šlehání |
2 | lžíce cukru |
750 g | jahod |
Postup přípravy
1. Troubu předehřejte na 180 °C. Bílky vyšlehejte do polotuha. Robot nechte puštěný a k bílkům postupně po lžících přidávejte cukr. Šlehejte, dokud nezískáte krásně lesklý a tuhý sníh. Dávejte ovšem pozor, abyste směs nepřešlehali – ideální stav je, když jsou bílky tuhé
tak, že v míse bez problémů drží, i když ji otočíte dnem vzhůru.
2. Nakonec k bílkům postupně, zlehka a opatrně přidejte kakao, ocet a nasekanou čokoládu.
3. Dva velké nebo čtyři malé pečicí plechy (podle velikosti trouby) vyložte pečicím papírem. Na pečicí papíry čtyřikrát obkreslete talíře o průměru asi 22 cm a do kruhů rozdělte bílkovou hmotu – asi centimetr od kraje. Teplotu v troubě snižte na 140 °C a pusinková kola pečte asi 1 hodinu až 1 hodinu 15 minut. Během pečení neotvírejte troubu!
4. Správně upečená pavlova vypadá tak, že svrchu je křupavá, uvnitř měkká. Po upečení dejte proto pavlovu ještě do pootevřené trouby a nechte ji v ní pomalu zchladnout (spolu s troubou).
5. Sestavte dort: Jedno zcela zchladlé pusinkové kolo dejte na servírovací mísu, navrch čtvrtinu ušlehané oslazené smetany, čtvrtinu jahod, další kolo a tak dále do spotřebování všech ingrediencí. Končit byste měli vrstvou jahod. Před podáváním dort posypte kousky čokolády.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY