Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jahodová panna cotta

Jahodová panna cotta

Vůně červených sladkých plodů se line kuchyní a v míse na stole svítí jako korálky. Jsou zkrátka lásky, které s časem nerezaví a věrně se k nim vracíme každý rok, hned jak jarní slunce zabarví jejich hlavičky. Potěšte celou rodinu slastnými recepty z milovaných jahod.Lehce se rozplynout v ústech, to je sen každého dezertu.

Ingredience

400 g čerstvých jahod
4 plátky želatiny
120 ml plnotučného mléka
360 ml smetany ke šlehání (33 %)
66 g cukru krupice
sůl

Postup přípravy

1. Do mixéru vložte 300 g jahod a rozmixujte je na pyré. Směs přeceďte přes síto do misky, abyste se zbavili semínek.

2. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě 10 minut.

3. Do hrnce vlijte pyré, mléko, smetanu, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu a pak odstavte z plotny. Do směsi vložte vymačkanou nabobtnalou želatinu a promíchejte, až se vše spojí.

4. Připravte silikonové formy nebo hrníčky. Směs vlijte dovnitř a dejte vychladit přes noc do lednice.

5. Polovinu zbylých jahod rozmixujte nebo vidličkou rozmačkejte na pyré. Druhou půlku jahod rozkrojte na čtvrtiny.

6. Panna cottu z forem vyklopte na talíř. Ozdobte připravenými jahodami a přelijte pyré. Jestliže jste použili hrnečky, nechte ji v nich a podávejte se lžičkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty