
Jahodová panna cotta
Vůně červených sladkých plodů se line kuchyní a v míse na stole svítí jako korálky. Jsou zkrátka lásky, které s časem nerezaví a věrně se k nim vracíme každý rok, hned jak jarní slunce zabarví jejich hlavičky. Potěšte celou rodinu slastnými recepty z milovaných jahod.Lehce se rozplynout v ústech, to je sen každého dezertu.
Postup přípravy
1. Do mixéru vložte 300 g jahod a rozmixujte je na pyré. Směs přeceďte přes síto do misky, abyste se zbavili semínek.
2. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě 10 minut.
3. Do hrnce vlijte pyré, mléko, smetanu, cukr a špetku soli. Přiveďte k varu a pak odstavte z plotny. Do směsi vložte vymačkanou nabobtnalou želatinu a promíchejte, až se vše spojí.
4. Připravte silikonové formy nebo hrníčky. Směs vlijte dovnitř a dejte vychladit přes noc do lednice.
5. Polovinu zbylých jahod rozmixujte nebo vidličkou rozmačkejte na pyré. Druhou půlku jahod rozkrojte na čtvrtiny.
6. Panna cottu z forem vyklopte na talíř. Ozdobte připravenými jahodami a přelijte pyré. Jestliže jste použili hrnečky, nechte ji v nich a podávejte se lžičkou.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod