Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

150 g jáhel NP Bio
sůl
2 čerstvá vejce NP Bio
4 lžíce špaldové mouky NP Bio
1 hrst
hladkolisté petrželky
6 lžic pohankové mouky NP Bio

Postup přípravy

1. Jáhly uvařte dle návodu a nechte zchladnout.
2. Jáhly osolte a smíchejte s vejci. Přisypte špaldovou mouku, najemno nasekanou petrželku a vypracujte hutné těsto. Ruce si pomoučněte a tvarujte koule o průměru 4–5 cm, každou obalte v pohankové mouce.
3. Ve větším hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Vložte knedlíky a vařte asi 7 minut. Hotové knedlíky posypte nasekanou petrželkou.

Pomohl vám recept?
12hodnocení3

Další videorecepty